8 απίστευτες χρήσεις της οδοντόκρεμας στην καθημερινότητά μας!

by K Admin

 

Η οδοντόκρεμα είναι ένα προϊόν που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά για να καθαρίσουμε, απολυμάνουμε και προστατεύσουμε τα δόντια μας. Το ήξερες, όμως, ότι μπορεί να φανεί χρήσιμη και σε πολλές άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας; Μάθε, λοιπόν, με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οδοντόκρεμα στο σπίτι κι όχι μόνο.

Δες εδώ οδοντόβουρτσες.

 

1. Καθαρίζει αποτελεσματικά το ηλεκτρικό σίδερο (μαυρισμένη πλάκα)

 

Όλα τα ηλεκτρικά σίδερα, ύστερα από κάποιο διάστημα συχνής χρήσης, αρχίζουν να συγκεντρώνουν άλατα, ρύπους και σκουριά στην πλάκα τους, με αποτέλεσμα να λερώνουν και τα ρούχα σου όταν σιδερώνεις. Και σ’ αυτή την περίπτωση τη λύση δίνει η οδοντόκρεμα. Αφού βεβαιωθείς πως το σίδερό σου είναι εκτός πρίζας και κρύο, άπλωσε λίγη οδοντόκρεμα, όχι σε μορφή τζελ, στη μαυρισμένη πλάκα και τρίψε μ’ ένα καθαρό πανί. Αφού σκουπίσεις μ’ ένα νωπό ύφασμα, ρύθμισε το σίδερο στη λειτουργία του ατμού. Πέρασε για περίπου 5 λεπτά ένα ρούχο, ή μία πετσέτα που δεν χρησιμοποιείς ιδιαίτερα και η πλάκα θα γίνει σαν καινούρια!

 

 

2. Απομακρύνει τις μυρωδιές φαγητού απ’ τα χέρια

 

Σου αρέσει να χρησιμοποιείς σκόρδο και κρεμμύδι στα φαγητά σου, αλλά σε προβληματίζει η μυρωδιά που αφήνουν στα χέρια σου. Τη λύση στο πρόβλημά σου έρχεται να δώσει -και πάλι- η οδοντόκρεμα. Απλά βάλε λίγη ποσότητα και τρίψε τα χέρια μεταξύ τους. Θα φρεσκάρει τα χέρια σου και θ’ απομακρύνεις τις δυσάρεστες μυρωδιές. Η οδοντόκρεμα μπορεί ν’ αφαιρέσει επίσης μυρωδιές από ψάρι.

 

3. Γυαλίζει τα φανάρια του αυτοκινήτου

 

Πριν αγοράσεις κάποιο ακριβό καθαριστικό, ή επισκεφτείς κάποιον τεχνικό, δοκίμασε ν’ απομακρύνεις τις θαμπάδες απ’ τα φανάρια του αυτοκινήτου σου χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα – θα εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα (συνιστούμε τη χρήση παραδοσιακής οδοντόκρεμας κι όχι τύπου τζελ). Απλά βάλε αρκετή ποσότητα οδοντόκρεμας σ’ ένα πανί και άρχισε να το απλώνεις επάνω στο φανάρι του αυτοκινήτου σου κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Μόλις απλώσεις την οδοντόκρεμα σ’ όλη την επιφάνεια, ξέβγαλε με καθαρό νερό και σκούπισε μ’ ένα καθαρό στεγνό πανί μικροϊνών.

 

4. Εξαφανίζει τα σπυράκια

 

Η οδοντόκρεμα βοηθάει πραγματικά στο να συρρικνωθεί ένα πολύ ενοχλητικό σπυράκι και να μειώσει τη φλεγμονή στο σημείο, αφού συχνά περιέχει συστατικά που ξηραίνουν το προβληματικό σημείο, όπως αλκοόλη. Δεν έχεις παρά ν’ αλείψεις μια μικρή ποσότητα απ’ το προϊόν τοπικά και να το αφήσεις να στεγνώσει. Έπειτα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πλύνεις το πρόσωπό σου με άφθονο νερό. Να τονίσουμε ότι η παραπάνω συμβουλή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την προσωπική οδηγία, ή συμβουλή του γιατρού σου.

 

 

 

 

5. Κάνει τα ασημικά σου σαν καινούρια

 

Δώσε σ’ όλα τα ασημικά σου τη χαμένη λάμψη που θα τα κάνει να μοιάζουν πάλι με καινούργια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη οδοντόκρεμα κι ένα πανί. Άπλωσε την οδοντόκρεμα στο πανί και τρίψε απαλά τις ασημένιες επιφάνειες μέχρι ν’ αφαιρέσεις οποιαδήποτε μαυρίλα, ή άλλους λεκέδες. Στα δύσκολα σημεία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια οδοντόβουρτσα για αποτελεσματικότερο τρίψιμο. Στη συνέχεια, ξέβγαλε με λίγο νερό και γυάλισέ τα μ’ ένα στεγνό πανί.

 

6. Καθαρίζει επιφάνειες από χρώμιο

 

Η οδοντόκρεμα είναι εξίσου αποτελεσματική και για επιφάνειες με χρώμιο, όπως βρύσες, σχάρα φούρνου, μαγειρικά σκεύη κ.λπ. Βάλε λίγη οδοντόκρεμα σ’ ένα μαλακό σφουγγάρι (ή πανί) και τρίψε απαλά μέχρι να διώξεις την όποια βρομιά. Έπειτα σκούπισε μ’ ένα καθαρό πανί.

 

7. Καθαρίζει τις άσπρες σόλες των παπουτσιών σου

 

Πολλές φορές οι λευκές σόλες των παπουτσιών ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα αρχίζουν να χάνουν το χρώμα τους και καθαρίζονται και πολύ δύσκολα (και σίγουρα όχι με χλωρίνη). Το ίδιο προϊόν που χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις τα δόντια σου μπορεί να κάνει τις σόλες των παπουτσιών σου να λάμπουν. Χρησιμοποίησε μια άσπρη οδοντόκρεμα κι όχι τζελ, καθώς οι χρωματιστές οδοντόκρεμες μπορεί ν’ αφήσουν λεκέδες στα παπούτσια σου. Βάλε σε μια παλιά οδοντόβουρτσα οδοντόκρεμα και τρίψε αρκετά τις σόλες σου. Στη συνέχεια σκούπισε τα με ένα νοτισμένο μαλακό πανί και δεν θα πιστεύεις πόσο αστραφτερά θα είναι τα παπούτσια σου!

 

8. Απομακρύνει τα σημάδια απ’ το μανό

 

Η οδοντόκρεμα είναι ένα προϊόν που μπορεί ν’ απομακρύνει απ’ την επιφάνεια των νυχιών σου τους πιο επίμονους λεκέδες –που δεν αφαιρούνται ούτε με ασετόν. Άπλωσε λίγη ποσότητα λευκαντικής οδοντόκρεμας στα νύχια και βούρτσισέ τα με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Θα εκπλαγείς απ’ το αποτέλεσμα!

 

Μπορείς να δεις ακόμη