|  | 

Κουζίνα

Αλμυρά και γλυκά muffin για κάθε πάρτι!

shutterstock_349222514

 

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τα muffin με γλυκιά γεύση και όχι με αλμυρή. Όμως,  υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες και πολύ γευστικές συνταγές για αλμυρά muffin που μπορούν με ευκολία να συμπεριληφθούν στο μπουφέ ενός πάρτι, είτε πρόκειται για παιδικό πάρτι είτε για τραπέζι ενηλίκων.

Με τη βοήθεια δε της ειδικής συσκευής για muffin και cupcake της Ariete, μπορείς εύκολα να ετοιμάσεις και αλμυρά και γλυκά muffin για το πάρτι σου!

Για αυτό μοιραζόμαστε μαζί σου μια συνταγή από το κάθε ένα.

 

Αλμυρά Muffin

Υλικά:shutterstock_225083899

250 γρ. αλεύρι

200ml γάλα

100 γρ ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους

100γρ τυρί έμενταλ σε μικρούς κύβους

50γρ λιωμένο βούτυρο

50γρ τριμμένη παρμεζάνα

2 αυγά

1 φακελάκι μαγιά στιγμής για αλμυρές συνταγές

Μια πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση:

Με ένα μίξερ χτύπησε καλά σε ένα μπολ το γάλα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο. Ανέμιξε χωριστά τα ξηρά υλικά: το αλεύρι, την παρμεζάνα και τη μαγιά. Όταν θα έχουν αναμιχθεί καλά, πρόσθεσε το ζαμπόν και το τυρί κομμένα σε μικρούς κύβους και ενσωμάτωσέ τα στο υγρό μίγμα. Ανέμιξε απαλά όλα τα υλικά με ένα ξύλινο κουτάλι και πρόσθεσε το αλάτι.

Άναψε την πλάκα και περίμενε μέχρι να σβήσει η πράσινη ενδεικτική λυχνία έτοιμης για ψήσιμο. Σε αυτό το σημείο άνοιξε την πλάκα και βάλε με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή κορνέ ζαχαροπλαστικής το μίγμα μέχρι να γεμίσει έως κάτω από το χείλος της πλάκας. Κλείσε και άφησε να ψηθεί για 6/8 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να έχουν ψηθεί στο εσωτερικό. Σέρβιρέ τα χλιαρά.

 

Γλυκά Muffin με βανίλιαshutterstock_232964449

Υλικά:

170γρ μαλακωμένο βούτυρο

320γρ αλεύρι

120ml πλήρες γάλα

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Μια πρέζα αλάτι

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

300γρ ζάχαρη

Μισό λοβό βανίλιας

 

Εκτέλεση:

Με ένα μίξερ χτύπησε καλά σε ένα μπολ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη! Όταν το μίγμα γίνει ανοιχτόχρωμο και αφρώδες, πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάς με τους αναδευτήρες. Στη συνέχεια, ένωσε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να πάρεις ένα υγρό παρασκεύασμα.  Ανέμιξε χωριστά το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Πάρε ένα μεγαλύτερο μπολ και πρόσθεσε εναλλάσοντας το υγρό μέρος με το ξηρό αναμιγνύοντας καλά. Στο τέλος πρόσθεσε το λοβό της βανίλιας.

Άναψε την πλάκα και περίμενε μέχρι να σβήσει η πράσινη ενδεικτική λυχνία έτοιμης για ψήσιμο. Σε αυτό το σημείο άνοιξε την πλάκα και βάλε με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή κορνέ ζαχαροπλαστικής το μίγμα μέχρι να γεμίσει έως κάτω από το χείλος της πλάκας. Κλείσε και άφησε να ψηθεί για 6/8 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να έχουν ψηθεί στο εσωτερικό. Σέρβιρέ τα χλιαρά.

Διακοσμήστε στη συνέχεια ανάλογα με το γούστο σας με το frosting της προτίμησής σας ή με κρέμες βουτύρου!

 

Ανακάλυψε τη συσκευή για Muffin & Cupcake!

[php snippet=11]

 

424 εμφανίσεις

Δείτε ακόμη Άρθρα