Ανακοινώθηκαν επίσημα τα Huawei Mate 10 Pro και Mate 10 Lite

by k-Admin 3

Η Huawei συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στο χώρο των smartphones αποκαλύπτοντας τη νέα της ναυαρχίδα Huawei Mate 10 Pro και την έκδοση mid-range Mate 10 Lite. Πρόκειται για δυο συσκευές με κομψό σχεδιασμό και σαφώς βελτιωμένο σύστημα κάμερας διπλού φακού σε συνεργασία πάντα με τη Leica.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο στυλ και στις επιλογές του χρώματος του Mate 10 Pro, αφού η Huawei ανέπτυξε ορισμένες εκπληκτικές χρωματικές εκδόσεις για την συγκεκριμένη έκδοση, με την πανέμορφη “Midnight Blue” να ξεχωρίζει. Όσον αφορά στο Mate 10 Lite, συναντάμε τις κλασικές πλέον χρωματικές επιλογές: μαύρο, χρυσό και μπλε.

 

 

Και τα δύο μοντέλα βασίζονται στην υψηλής ποιότητας κατασκευή και χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά δημιουργώντας μια πανέμορφη συσκευή με ομοιόμορφη επιφάνεια και diamond‑cut φινίρισμα. Η επιφάνεια του smartphone είναι τελείως επίπεδη και η κατασκευή του εξαιρετικά λεπτή προσφέροντας εξαιρετική αίσθηση και βέλτιστο κράτημα.

Η έκδοση Pro έχει πιστοποίηση IP67, κάτι που σημαίνει ότι η συσκευή είναι ανθεκτική σε νερό και σκόνη. Αυτός είναι και ο λόγος που η Huawei “αφαίρεσε” την υποδοχή ακουστικών των 3.5mm από το συγκεκριμένο μοντέλο. Επίσης, το Mate 10 Pro καλύπτεται από γυαλί Gorilla Glass 5 για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Με τη νέα αυτή τεχνολογία γυαλιού, η οθόνη είναι πολύ πιο ανθεκτική σε πτώσεις, γρατζουνιές και πιέσεις, έτσι ώστε να μην αγχώνεσαι αν το βάζεις στην τσέπη ή την τσάντα με κλειδιά και κέρματα.

 

Οθόνη

Το Huawei Mate 10 Lite έρχεται με οθόνη αφής IPS LCD 5.9 ιντσών, ανάλυσης FHD+ (1080 x 2160) και πυκνότητα 409 ppi. Το Mate 10 Pro είναι εξοπλισμένο με οθόνη OLED 6 ιντσών, με ανάλυση FHD+  και πυκνότητα 402 ppi. Και τα δύο μοντέλα έχουν λόγο εικόνας 18:9, που σημαίνει ότι οι ταινίες θα “γεμίσουν” την οθόνη όταν τις παρακολουθείς σε οριζόντια προβολή, ενώ μπορείς να δεις περισσότερες λεπτομέρειες με λιγότερο scrolling όταν περιηγείσαι σε εφαρμογές σε κάθετη προβολή. Επιπλέον, διαθέτουν λεπτό πλαίσιο προσφέροντας μεγαλύτερη επιφάνεια αφής και περιήγησης, διατηρώντας ταυτόχρονα το τηλέφωνο κομψό και λεπτό.

 

Κορυφαίες επιδόσεις

Mate 10 Pro

Ο Kirin 970 κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Mate 10 της Huawei και περιλαμβάνει Octa Core CPU με 4 πυρήνες Cortex-A73 2.36GHz και 4 πυρήνες Cortex-A53 1.8GHz, ενώ φέρει την ενσωματωμένη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (Neural Processing Unit – NPU) προσφέροντας τριπλάσια απόδοση (1.96 teraflops) σε σύγκριση με το Kirin 960 SoC. Κατασκευασμένος με τη διαδικασία των 10nm και σε συνδυασμό με την NPU, ο Kirin 970 επιταχύνει τα machine learning tasks (δηλαδή διεργασίες όπως είναι η αναγνώριση σκηνών από την κάμερα ή οι απευθείας μεταφράσεις κειμένων για άμεση επικοινωνία) για ακόμη πιο γρήγορη και ομαλή εμπειρία. Ο επεξεργαστής προσφέρει την καλύτερη απόδοση multi-core μεταξύ όλων των επεξεργαστών σε smartphone, ενώ παράλληλα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και 30%.

Ο νέος 12πύρηνος επεξεργαστής γραφικών Mali-G72 MP12 προσφέρει επιπλέον επιδόσεις για την οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση, ενώ υποστηρίζει το πρωτόκολλο HDR10 για πιο ζωντανά χρώματα και καθαρή εικόνα, αποκωδικοποίηση 4K στα 60fps, κωδικοποίηση 4K στα 30fps και Dual-ISP motion detection για βελτιωμένη απόδοση της κάμερας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από 4 GB μνήμη RAM και 64 GB εσωτερική μνήμη, ενώ διατίθεται και σε έκδοση με 6 GB RAM και μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο 128 GB.

 

 

Το Μate 10 Pro ενσωματώνει μπαταρία υψηλής πυκνότητας 4000mAh με τη νέα τεχνολογία ταχύτατης φόρτισης Supercharge, εξασφαλίζοντάς σου περισσότερο χρόνο για κλήσεις, συνδεσιμότητα, παιχνίδι και παρακολούθηση βίντεο, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς ότι θα ξεμείνεις από ενέργεια. Με την προηγμένη τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, το Huawei Mate 10 αυξάνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας για να παρέχει πάνω από δύο ημέρες συνεχούς απόδοσης. Αυτό περιλαμβάνει 40% αύξηση σε χρόνο τηλεφωνικών κλήσεων και 20% αύξηση στο χρόνο αναπαραγωγής games.

Βελτίωση κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά εμφανίζει και η τεχνολογία φόρτισης Supercharge, η οποία, για παράδειγμα, με 20 λεπτά φόρτισης θα σου χαρίσει ισχύ για μία ολόκληρη ημέρα ανάλογα τις συνθήκες χρήσης. Το πιο σημαντικό, η μπαταρία θέτει νέα στάνταρ στην τεχνολογία φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης της Super Safe 5-gate προστασία, που προσφέρει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της τάσης τους ρεύματος και της θερμοκρασίας εξαλείφοντας τους κινδύνους και προστατεύοντας τη ζωή της μπαταρίας.

 

Mate 10 Lite

Παρά την ακόμα πιο προσιτή τιμή του (σε σχέση με το Mate 10 Pro), το Mate 10 Lite είναι εξοπλισμένο με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, ώστε να κάνεις περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. Αυτό οφείλεται στον οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 659 (4xA53 2.36GHz & 4xA53 1.7GHz) που συνδυάζεται με τη GPU Mali T830 MP2 και μνήμη RAM 4GB για υψηλές επιδόσεις και λειτουργίες multitasking χωρίς κολλήματα.

Επίσης, με εσωτερική μνήμη 64GB έχεις όσο χώρο θες για να αποθηκεύσεις όλα αυτά που χρειάζεσαι. Και αν χρειάζεσαι περισσότερο χώρο, η συσκευή εξοπλίζεται με υβριδική υποδοχή και επομένως όχι μόνο παρέχεται δυνατότητα χρήσης δύο καρτών SIM αλλά και δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου μέσω κάρτας microSD έως 256GB. Επιπλέον, η μπαταρία 3340mAh του Mate 10 Lite προσφέρει πάνω από 290 ώρες αναμονής και πάνω από 20 ώρες ομιλίας, ανάλογα πάντα τις συνθήκες χρήσης.

 

 

Κάμερες

Mate 10 Pro

Για ακόμα μία φορά η Huawei συνεργάζεται με τη Leica και τοποθετεί διπλή κάμερα στο πίσω μέρος με έναν έγχρωμο αισθητήρα 12 Megapixel με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (OIS) και ένα μονοχρωματικό αισθητήρα 20 Megapixel και διάφραγμα f/1.6 για μεγαλύτερη πρόσληψη φωτός, κάτι που βελτιώνει σημαντικά τις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο αισθητήρας RGB συλλαμβάνει απίστευτα ζωντανά χρώματα, ενώ ο μονοχρωματικός αισθητήρας αποτυπώνει περίπλοκες λεπτομέρειες και βάθος που ταιριάζουν με το φωτογραφικό στυλ της Leica. Όταν συνδυάζονται με την λειτουργία της Οπτικής Σταθεροποίησης Εικόνας του διπλού φακού και με την τεχνολογία διπλής κάμερας pixel binning, το Huawei Mate 10 αποκτά μια προηγμένη ικανότητα για νυχτερινές λήψεις φωτογραφιών. Επιπλέον, ο Kirin 970 έχει σχεδιαστεί ειδικά για να υποστηρίζει τη διπλή κάμερα της Leica με υβριδικό ζουμ, ενώ η λειτουργία 4-1 Hybrid Auto-Focus διαθέτει εστίαση με λέιζερ, εστίαση με phase detection, εστίαση βάθους και εστίαση αντίθεσης.

Όσον αφορά στην εμπρόσθια κάμερα του Mate 10 Pro, έχει ανάλυση 8 MP με διάφραγμα φακού f/2.0 και αυτόματη εστίαση προσφέροντας άψογες selfies με ζωηρό περιβάλλον, ενώ οι κλήσεις βίντεο κατακτούν νέα επίπεδα! Επίσης, χάρη στην ενσωματωμένη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας, το νέο smartphone της Huawei μπορεί να καταλαβαίνει αυτόματα το είδος του αντικειμένου που βρίσκεται μπροστά από την κάμερα και να προσαρμόζει ανάλογα τις ρυθμίσεις. Ειδικότερα, μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα 13 διαφορετικούς τύπους θεμάτων (τοπίο, πορτραίτο κ.ο.κ.) εφαρμόζοντας τις βέλτιστες ρυθμίσεις. Η ιδέα πίσω από την εν λόγω καινοτομία είναι να προσφέρει τη δυνατότητα ακόμα και στους πιο αρχάριους φωτογράφους να τραβάνε εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες.

 

Mate 10 Lite

Το Mate 10 Lite είναι εξοπλισμένο με συνολικά τέσσερις κάμερες, δύο στην εμπρόσθια και δύο στην οπίσθια επιφάνεια της συσκευής. Συγκεκριμένα, στο πίσω μέρος συναντάμε διπλή κάμερα 16 & 2MP, με phase detection autofocus, και soft LED flash, ενώ μπροστά βρίσκουμε ένα combo 13 & 2ΜP, με διάφραγμα f/2.0 για εκπληκτικές selfies ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 1080p στα 30fps.

 

Το πιο προσωπικό σύστημα ασφαλείας βρίσκεται στο smartphone σου

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος του Mate 10 Lite/10 Pro παρουσιάζει απίστευτη ταχύτητα και μοναδική ακρίβεια. Μετά τη σάρωση του δακτυλικού σου αποτυπώματος, το smartphone σου μπορεί να ξεκλειδωθεί μόνο από εσένα.

 

Συνδεσιμότητα

Mate 10 Pro

Από πλευράς συνδεσιμότητας, το νέο Mate 10 Pro είναι εξοπλισμένο με USB Type C και DisplayPort 1.2, ενώ διαθέτει ό,τι χρειάζεσαι για να παραμένεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρεθείς. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει Wi-Fi 2, 802.11a/b/g/n/ac και Wi-Fi Direct, NFC και Bluetooth 4.2 με aptX/aptX HD και LDAC HD για δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής ανάλυσης. Είναι εξοπλισμένο με δυνατότητα έξυπνης αναζήτησης δικτύου που εξασφαλίζει πως το σήμα του τηλεφώνου θα παραμείνει σταθερό και σε υψηλά επίπεδα, ακόμα κι όταν βρίσκεσαι σε ένα γρήγορο τρένο. Ακόμη, μπορεί να λειτουργήσει σε δίκτυα 4.5G με τις ταχύτητες λήψης δεδομένων να μπορούν να φθάσουν στα 1.2 Gbps.

Η λειτουργία της “έξυπνης οθόνης” μπορεί να μετατρέψει το κινητό σε προσωπικό υπολογιστή και να γίνει το mobile office του επαγγελματία χρήστη και όχι μόνο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω σύνδεσης σε DisplayPort monitor για εμπειρία desktop PC, χωρίς να απαιτείται Docking Station. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι ταυτόχρονα, ή να μετατρέψει το ίδιο το smartphone σε touchpad. Φυσικά, αυτή η δυνατότητα σου επιτρέπει να μετατρέψεις τη φορητή σου ψυχαγωγία σε μια επιβλητική εμπειρία μεγάλης οθόνης για ταινίες, βίντεο, παιχνίδια κ.λπ., την ίδια στιγμή που προσωπικές ειδοποιήσεις, κλήσεις και μηνύματα θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται μόνο στο τηλέφωνό σου, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

 

Mate 10 Lite

Όσον αφορά στο Mate 10 Lite, η συσκευή υποστηρίζει WiFi 802.11n, Bluetooth 4.2, GPS/GLONASS, NFC, 4G LTE ενώ διαθέτει υποδοχές USB Type-C και 3.5mm jack για ενσύρματη σύνδεση με ακουστικά.

 

Υποστήριξη Dual SIM

Όπως προαναφέρθηκε, το Mate 10 Lite διαθέτει υβριδική υποδοχή για δυνατότητα χρήσης δύο καρτών SIM, αλλά και δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου. Σε ό,τι αφορά το Mate 10 Pro, η συσκευή διατίθεται και σε έκδοση Dual SΙΜ για εγκατάσταση και λειτουργία δύο καρτών SIM ταυτόχρονα. Έτσι, μπορείς να συνδυάζεις τον εργασιακό τηλεφωνικό κατάλογο με τον κατάλογο που περιλαμβάνει φίλους και οικογένεια, κάνοντας χρήση μόνο μίας συσκευής.

 

Βελτιστοποιημένη εμπειρία Android

Το Mate 10 Lite “τρέχει” την έκδοση Android 7.1 Nougat με EMUI 5.1, ενώ για το Mate 10 Pro η Huawei έχει επιλέξει το τελευταίο λειτουργικό της Google, Android 8.0 Oreo, με το αναβαθμισμένο γραφικό περιβάλλον της Huawei, EMUI 8.0 να κάνει τη διαφορά.

Με το EMUI 8.0, το νέο smartphone γίνεται πιο έξυπνο και αποτελεσματικό με την πάροδο του χρόνου κατανοώντας τα πρότυπα συμπεριφοράς των καταναλωτών, διασφαλίζοντας ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν περισσότερο θα έχουν πρόσβαση και σε περισσότερους πόρους του συστήματος. Το νέο EMUI 8.0 εστιάζει στην απλότητα και την εύκολη λειτουργία προσφέροντας βελτιωμένη εμπειρία χρήσης διατηρώντας παράλληλα την ομαλή εμπειρία Android.

Μπορείς να δεις ακόμη