CES 2016: KeyMission360: η πρώτη action camera της Nikon 

by K Admin

Nikon_KeyMission360

 

Η Nikon επέλεξε την CES 2016 για να αποκαλύψει την KeyMission 360, η οποία αποτελεί την πρώτη action camera της εταιρείας με λήψη βίντεο 360 μοιρών ανάλυσης 4K UHD.

Η εταιρεία σημειώνει ότι η KeyMission 360 εγκαινιάζει μια νέα οικογένεια καμερών δράσης και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η πρώτη που ενσωματώνει δυνατότητα λήψης βίντεο 360 μοιρών.

Η νέα κάμερα της Nikon είναι λίγο μεγαλύτερη από την GoPro Hero Session 4, ενώ, προφανώς, διαθέτει φακούς μπροστά και πίσω. Είναι επίσης ανθεκτική σε πτώσεις μέχρι και δύο μέτρα, αλλά και αδιάβροχη σε βάθος έως και 30 μέτρα, ενώ διαθέτει ηλεκτρονική οπτική απόσβεση κραδασμών για λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Από εκεί και πέρα, η Nikon δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την τιμή, την ημερομηνία κυκλοφορίας, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ή το οπτικό πεδίο του κάθε φακού. Ωστόσο, η εταιρεία εκτιμά ότι η νέα κάμερα θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων την ερχόμενη άνοιξη, ενώ την κυκλοφορία της θα συνοδεύσουν τα αντίστοιχα αξεσουάρ.

Η αγορά των action cams κυριαρχείται από την GoPro, η οποία ήταν από τις πρώτες εταιρείες που έφερε την καινοτομία στις αρχές του 2000. Η μόνη άλλη εταιρεία που φημίζεται επίσης για τις action cams της είναι η Sony, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της GoPro. Άλλες εταιρείες όπως η Garmin και η TomTom προσπαθούν να ανταγωνιστούν έμμεσα τις κάμερες GoPro και Sony, προσφέροντας περισσότερα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά όπως GPS και επιταχυνσιόμετρα. Βέβαια, καμία από τις εν λόγω εταιρείες δεν διαθέτει μικρές action cams με δυνατότητα λήψης βίντεο 360 μοιρών. Αυτή η δυνατότητα βρίσκεται συνήθως σε μεγαλύτερες high-end κάμερες από εταιρείες όπως είναι οι Ricoh και 360fly. Έτσι, υπάρχουν πολλά περιθώρια ανταγωνισμού, ιδίως από μεγάλες εταιρείες όπως η Nikon. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για την KeyMission360  action camera.

 

Μπορείς να δεις ακόμη