CES 2016: Έρχεται η νέα action cam HDR-AS50 από την Sony

by K Admin

HDR-AS50_2

 

Η αγορά των action cams εξελίσσεται ραγδαία και φαίνεται πως η Sony το γνωρίζει καλά αυτό, αποκαλύπτοντας στο πλαίσιο της CES 2016 τη νέα action cam HDR-AS50, η οποία έρχεται με βελτιωμένο σχεδιασμό, υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εργονομία.

 

HDR-AS50_3Αναλυτικότερα, η action cam HDR-AS50 διαθέτει οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης με έξυπνο περιβάλλον εργασίας που βασίζεται σε εικονίδια για εύκολη πρόσβαση στα μενού και άψογη εμπειρία ρύθμισης. Η ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της κάμερας, καθώς και η αλλαγή ζουμ, μπορούν να γίνουν μέσω smartphone χρησιμοποιώντας την εφαρμογή PlayMemories Mobile, ενώ οι πρόσθετες LED ενδείξεις, στο μπροστινό, το επάνω και πίσω μέρος της κάμερας, χρησιμεύουν στην εύκολη αναγνώριση της κατάστασης της συσκευής. Χάρη στον επεξεργαστή εικόνας ΒΙΟΝΧ Χ, η βελτιωμένη λήψη Full HD 60p αποδίδει πεντακάθαρες, λεπτομερείς εικόνες με πλούσια χρώματα, ενώ η τεχνολογία SteadyShot μειώνει τη θόλωση τρεις φορές πιο αποτελεσματικά και έτσι εξασφαλίζεται σταθερότητα στη λήψη ακόμα και όταν ο χρήστης τρέχει η περπατάει με την κάμερα.

 

Είναι εξοπλισμένη με φακό ZEISS Tessar, με μέγιστο διάφραγμα F2.8, εστιακή απόσταση για βίντεο και εικόνα (35mm) f=18,4 mm (ευρύ), f=21,8 mm (μικρό), αισθητήρα 11.1 MP Exmor R CMOS τύπου 1/2,3 (7,77 mm) με οπίσθιο φωτισμό για εκπληκτικά βίντεο σε εξωτερικούς χώρους από την ανατολή ως τη δύση, ενώ αποτυπώνει ακόμα και φυσικές λήψεις σε εσωτερικούς χώρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αισθητήρας Exmor R CMOS θα περιλαμβάνεται σε όλες τις νέες action cams της εταιρείας που θα παρουσιαστούν εντός του 2016. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ταχύτητα κλείστρου 1/30 – 1/10.000 (30fps), συμβατότητα με Memory Stick Micro και Micro SD/SDHC/SDXC, ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο για ήχο υψηλής ποιότητας, 120 fps με ανάλυση HD για βίντεο αργής κίνησης, ζωντανή μετάδοση ροής μέσω Ustream και λειτουργία λήψης ριπής για την αποτύπωση σκηνών γρήγορης δράσης.

 

Exmor_R - CopyΑκόμα, η ενσωματωμένη εφαρμογή Highlight Movie Maker διαθέτει ανίχνευση προσώπων, για αυτόματη επεξεργασία από την κάμερα, ενώ χάρη στη λήψη time-lapse 4Κ γίνεται εύκολη η δημιουργία ταινιών με εφέ παρέλευσης χρόνου, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες υψηλής ποιότητας με ανάλυση 4K που καταγράφονται σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, το τηλεχειριστήριο Live-View δεν χρησιμεύει μόνο ως απλό περικάρπιο, καθώς περιλαμβάνεται επίσης προαιρετική λαβή λήψης για σύνδεση του τηλεχειριστηρίου πάνω στην action cam με το λουράκι.

 

Η νέα πρόταση της Sony είναι ανθεκτική στη σκόνη, στο νερό και στους κραδασμούς χάρη στο παρεχόμενο προστατευτικό περίβλημα. Χάρη στην πρακτική σχεδίαση (και με μικρό μέγεθος 24,2 x 47,0 x 83,0 mm και βάρος μόλις 58 γραμμάρια), ο χρήστης μπορεί να καταγράφει  εύκολα καθημερινά βίντεο. Το πακέτο αγοράς περιλαμβάνει επίσης επαναφορτιζόμενη μπαταρία (NP-BX1), καλώδιο USB και αγκράφα. Η νέα action cam HDR-AS50 είναι διαθέσιμη με τα απαραίτητα προαιρετικά αξεσουάρ, όπως είναι το κλιπ στερέωσης σε κράνος, σκληρό προστατευτικό φακού, βάση στερέωσης για τιμόνι και βάση σε σακίδιο πλάτης. Μπορείς να δεις σε δράση τη νέα action cam της Sony στο βίντεο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=48xcEDK92s4

 

Μπορείς να δεις ακόμη