CES 2017: Dell UltraSharp UP3218K, η πρώτη οθόνη με ανάλυση 8K

by K Admin

 

Και ενώ καλά καλά δεν έχουμε συνηθίσει την παρουσία οθονών με ανάλυση 4K, η Dell κάνει την έκπληξη στη CES και παρουσιάζει οθόνη με ανάλυση 8K. Ο αριθμός των pixels (7680 x 4320) μιας τέτοιας οθόνης, είναι για τους γνωρίζοντες κατά 4 φορές μεγαλύτερος από αυτόν μιας οθόνης 4Κ και 16 φορές από μια οθόνη με Full HD ανάλυση.

Σε συνδυασμό και με την τιμή της, είναι φανερό ότι η Dell UP3218K απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες που ασχολούνται με το σχέδιο ή με τη ζωγραφική, και επιθυμούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο για τη δουλειά τους. Γι’ αυτό άλλωστε η Dell εξοπλίζει τη νέα της οθόνη με υποστήριξη HDR αλλά και των χρωματικών προτύπων Adobe RGB και sRGB στο 100% του χρωματικού τους εύρους.

Αν και η Dell δεν έχει αναφερθεί σε άλλες λεπτομέρειες των τεχνικών χαρακτηριστικών, εντούτοις γνωρίζουμε ότι στις διαθέσιμες θύρες θα υπάρχουν όλες οι αναμενόμενες όπως hdmi, display port, thunderbolt αλλά και αρκετές USB 3.0/USB Type-C. Αυτό πάντως που γνωστοποίησε η αμερικάνικη εταιρεία είναι η τιμή της UltraSharp UP3218K η οποία, αναμενόμενα, είναι αρκετά υψηλή. Η κυκλοφορία της θα ξεκινήσει από την Αμερική στις 23 Μαρτίου και λίγο διάστημα μετά θα εμφανιστεί και στην Ευρώπη.

Μπορείς να δεις ακόμη