CES 2017: Η Acer αποκάλυψε την πρώτη κυρτή οθόνη με τεχνολογία Eye Tracking και νέα Predator gaming monitors

by K Admin

 

H Acer παρουσίασε στο πλαίσιο του CES 2017 μία σειρά από νέα προϊόντα στην κατηγορία των gaming monitors. Αυτό που ξεχώρισε, όμως, ήταν το Predator Z301CT, το πρώτο 21:9 monitor στην αγορά με λειτουργία Tobii eye-tracking.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης δύο νέες προσθήκες στη σειρά Predator XB2 gaming monitors, με διαγώνιο 24,5 και 27 ιντσών και με υψηλό ρυθμό ανανέωσης 240Hz. Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν επιθετικό σχεδιασμό με ένα κομψό μαύρο πλαίσιο, αιχμηρές γωνίες και έντονες κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ ενσωματώνουν τεχνολογία Nvidia G-Sync για εξαιρετικά ομαλό gameplay.

 

 Acer Predator Z301CT

Η νέα 30-ιντση κυρτή οθόνη της Acer αποτελεί την επιτομή της σημερινής τεχνολογίας στον τομέα των gaming monitors, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνει η διάκριση της με το βραβείο «Best of Innovations» στην κατηγορία «Περιφερειακά υπολογιστών». Η τεχνολογία Tobii eye-tracking προσθέτει στο οπλοστάσιο των gamers ακόμα ένα εργαλείο για καταχώρηση εντολών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την κίνηση των ματιών τους. Σύμφωνα με την Acer, αυτή η τεχνολογία έρχεται για να κάνει το PC gaming μία πολύ πιο πλούσια και συναρπαστική εμπειρία, αφού οι παίκτες θα έχουν περισσότερες επιλογές στην οπτική της κάμερας, στοχεύοντας απλά – με το βλέμμα τους – στα σημεία της οθόνης που τους ενδιαφέρουν. Με αυτό τον τρόπο οι παίκτες θα είναι σε θέση να αλληλοεπιδρούν πιο ρεαλιστικά με τους χαρακτήρες και τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού.

Η τεχνολογία Tobii eye-tracking είναι ήδη διαθέσιμη σε πάνω από 45 video games όπως τα Deus Ex: Mankind Divided, Watch Dogs 2, Elite: Dangerous, Assassin’s Creed: Syndicate κ.α. Οι ήχοι και τα γραφικά των παιχνιδιών θα προσαρμόζονται δυναμικά, ανάλογα με το που στοχεύουν οι παίκτες το βλέμμα τους. Επιπλέον, το Predator Z301CT έρχεται με ανάλυση ultra-wide Full HD (2560 X 1080), ενώ η 1800R κυρτή οθόνη προσφέρει μια πιο «δυνατή» εμπειρία gaming. Άλλα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν 200Hz refresh rate, γρήγορο χρόνο απόκρισης 4ms και ευρεία γωνία θέασης  που φτάνει σε οριζόντιο και κάθετο άξονα τις 178 μοίρες. Για βέλτιστη άνεση, η οθόνη προσφέρει κλίση και περιστροφή -5 έως 25 μοίρες και ρύθμιση ύψους έως 4,7 ίντσες (120 χιλιοστά) για πιο άνετη θέση θέασης. Στο monitor συναντάμε ακόμη δύο ηχεία 3W με ήχο DTS και μία σειρά από υποδοχές και θύρες, όπως DisplayPort V1.2a, HDMI v1.4 και 4xUSB.

 

Αυτά είναι τα νέα Predator XB2 gaming monitors

Όπως σημειώνει η Acer, τα Predator XB2 Series «χτίστηκαν» από το μηδέν για να προσφέρουν ακόμα πιο γρήγορο και ανταγωνιστικό gaming. Εξοπλισμένα με τεχνολογία Nvidia ULMB, γρήγορο χρόνο απόκρισης 1ms και υψηλό ρυθμό ανανέωσης 240Hz, τόσο το 24,5 ιντσών Predator XB252Q, όσο και το 27 ιντσών Predator XB272 έρχονται για να προσφέρουν μία απίστευτα ρεαλιστική εμπειρία gaming με γρήγορη δράση και υψηλή ευκρίνεια εικόνας, χωρίς καθόλου εξασθένιση φωτεινότητας ή είδωλα στην οθόνη. Στην εξαιρετική ποιότητα εικόνας συμβάλει η Full HD 1080p ανάλυση, ενώ, με λόγο αντίθεσης 1,000:1, οι παίκτες απολαμβάνουν κρυστάλλινη ευκρίνεια. Ακόμη, χάρη στην τεχνολογία GameView, ο χρήστης μπορεί να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις της οθόνης χωρίς να χρειάζεται να περιηγηθεί στο OSD menu – σημαντικό πλεονέκτημα στο ανταγωνιστικό παιχνίδι. Σημαντική είναι και η λειτουργία Acer EyeProtect για μείωση της καταπόνησης των ματιών.

Ο σχεδιασμός ZeroFrame είναι ιδανικός για τη διαμόρφωση πολλαπλών οθονών και η εργονομική βάση τους επιτρέπει στους gamers να βρουν την ιδανική θέση θέασης με -5 έως 20 μοίρες κλίση, +45 μοίρες περιστροφή, 90 μοίρες δεξιόστροφη περιστροφή και ρύθμιση ύψους έως και 4,5 ίντσες (115 χιλιοστά). Οι οθόνες αποσπώνται με μία κίνηση από τη βάση τους, ενώ υποστηρίζουν πρότυπο VESA για επιτοίχια τοποθέτηση. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ενσωματωμένα ηχεία 2W, καθώς και πλούσια συνδεσιμότητα με HDMI, DisplayPort v1.2 και USB 3.0 hub (1 πάνω/4 κάτω).

 

Τα νέα gaming monitors της Acer αναμένεται να κυκλοφορήσουν το Φεβρουάριο του 2017.

 

Μπορείς να δεις ακόμη