CES 2017: LEGO Boost για εισαγωγή στον προγραμματισμό από παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω

by K-Admin

Ο προγραμματισμός είναι όχι μόνο ένα από τα δημοφιλή επαγγέλματα της εποχής μας αλλά αναμφισβήτητα και του μέλλοντος, με διάφορα projects όπως το Kode, να θέλουν να μυήσουν τις νέες ηλικίες στο μαγικό αυτό κόσμο.

Για πιο μικρές ηλικίες όμως, η LEGO, γνωστή για τα τουβλάκια που κατασκευάζει, ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια όλων των εποχών, παρουσιάζει κάτι ξεχωριστό στη CES 2017 με την ονομασία Boost. Στην ουσία του Boost είναι ένα ακόμα σετ με τουβλάκια της LEGO, τα οποία όμως συνδυασμό με την εφαρμογή για smartphones και tablets, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μοναδικών κατασκευών.

Με το LEGO Boost, ένα παιδί ηλικίας 7 ετών και άνω, μπορεί να ξεκινήσει να δημιουργεί την κατασκευή του με τα περίπου 850 κομμάτια που περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Το επόμενο βήμα είναι εξίσου ενδιαφέρον αφού χρησιμοποιώντας την εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν στις mobile πλατφόρμες της Apple και της Google, το παιδί μπορεί να μάθει τις βασικές αρχές του προγραμματισμού, μέσω ενός εύκολου περιβάλλοντος και εργαλείων. Με αυτά, μπορεί να δώσει πνοή στην κατασκευή του, χρησιμοποιώντας ειδικά τουβλάκια που ενσωματώνουν διάφορους αισθητήρες και μηχανισμούς. Έτσι αν για παράδειγμα το παιδί έχει δημιουργήσει ένα μικρό ρομπότ, μπορεί να το «ζωντανέψει» με την προσθήκη κίνησης αλλά και ομιλίας.

Μέσω της εφαρμογής, το παιδί μπορεί να δει διαφορετικά σχέδια που προτείνει η LEGO αλλά και σχέδια που έχουν δημιουργήσει άλλα παιδιά.

Τα LEGO Boost δεν είναι έτοιμα ακόμη να κυκλοφορήσουν στην αγορά, όμως η LEGO υπόσχεται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει μέσα στο έτος

Μπορείς να δεις ακόμη