CES 2017: LG Hub Robot, ένα μίνι ρόμποτ βοηθός για το σπίτι!

by K Admin

 

Ένα από τα σημεία που ξεχώρισαν στη φετινή CES είναι η παρουσία αρκετών μικρών ρομπότ, που μπορούν να πραγματοποιήσουν διάφορες ενέργειες εντός σπιτιού, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή του κατόχου τους.

Το Hub Robot της LG είναι ένα από αυτά, το οποίο φέρει μάλιστα και την ονομασία του κορεατικού γίγαντα. Αυτό που κάνει στην ουσία το Hub Robot είναι να «μιλάει» με τις άλλες συσκευές του σπιτιού και οι οποίες υποστηρίζουν την πλατφόρμα SmartThinQ της LG, προχωρώντας σε διάφορες ενέργειες. Μερικές από αυτές είναι η προθέρμανση του φούρνου, η αυτόματη ρύθμιση του κλιματιστικού ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά και να ενεργοποιεί την ηλεκτρονική σκούπα μόλις φύγεις από το σπίτι.

Ακόμα είναι σε θέση να απαντά σε διάφορα ερωτήματα, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής βοηθού Alexa, ενώ η μεγάλη οθόνη αφής που διαθέτει δίνει έναν εναλλακτικό τρόπο χειρισμού πέρα από τις φωνητικές εντολές. Επιπλέον μέσω της κάμερας που ενσωματώνει, μπορείς ανά πάσα στιγμή να βλέπεις το χώρο σου απομακρυσμένα από το κινητό σου τηλέφωνο ενώ μια πιο διασκεδαστική λειτουργία είναι η αναπαραγωγή μουσικής, στους ήχους της οποίας το LG Hub Robot ξεκινά να χορεύει.

Παράλληλα με το Hub Robot, η LG θα διαθέσει και μια μίνι έκδοση του χωρίς οθόνη αφής, μειωμένη αυτονομία και δυνατότητες. Για την ώρα η LG δεν προχωρά σε οποιαδήποτε άλλη δήλωση σε ότι αφορά την κυκλοφορία των δύο της ρομπότ και κυρίως την τελική τιμή διάθεσης.

 

Μπορείς να δεις ακόμη