CES 2018: Clear ID, ο πρώτος αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη

by K Admin

 

Η Synaptics είναι η πρώτη εταιρεία που καταφέρνει να κατασκευάσει μαζικά τον πρώτο αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την οθόνη ενός smartphone. Η πρώτη υλοποίηση του οπτικού αισθητήρα Clear ID γίνεται σε smartphone της Vivo το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα στην Κίνα.

Μετά από μια σχετικά αργή διαδικασία ρύθμισης ο αισθητήρας ενεργοποιείται, εμφανίζοντας ένα γράφημα του δακτυλικού αποτυπώματος πάνω στην οθόνη, όπου και ο χρήστης θα πρέπει να τοποθετήσει το δάκτυλό του.

Η όλη διαδικασία της αναγνώρισης είναι πιο αργή από λύσεις που βρίσκουμε σε κορυφαία smartphones της αγοράς, με το χρόνο απόκρισης να είναι περίπου 0,7 δευτερόλεπτα. Αυτή είναι βεβαίως η αρχή και μελλοντικά σύμφωνα με την εταιρεία θα δούμε σημαντικές βελτιώσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι. οι μηχανικοί της Synaptics εργάζονται ήδη πάνω στην επόμενη γενιά της τεχνολογίας όπου ο χρήστης θα μπορεί να τοποθετήσει το δάκτυλό του οπουδήποτε στην οθόνη προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος.

Το Clear ID δεν επηρεάζεται από τυχόν υγρασία πάνω στην οθόνη αλλά ούτε από δακτυλιές, ενώ τα ποσοστά ευστοχίας του είναι εφάμιλλα των λύσεων που βρίσκουμε στα περισσότερα smartphones της αγοράς.  Πρόκειται για λειτουργία που θα πρέπει να περιμένουμε φέτος και σε άλλα smartphones που για την ώρα θα ανήκουν στην υψηλή τιμολογιακά κατηγορία, καθώς το κόστους αγοράς του αισθητήρα είναι ακόμη αυξημένο.

Μπορείς να δεις ακόμη