CES 2018: Smart Displays, η Google αποκάλυψε νέα πλατφόρμα για το έξυπνο σπίτι

by K Admin

 

Η Google έχει έντονη παρουσία στη CES 2018, με ένα τεράστιο περίπτερο και οκτώ σουίτες φιλοξενίας για να παρουσιάσει τα προϊόντα της – ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται τα Google Assistant Smart Displays, η νέα πλατφόρμα της εταιρείας για το έξυπνο σπίτι.

Ουσιαστικά πρόκειται για έξυπνες συσκευές με ηχείο (ή ηχεία) και οθόνη αφής που αξιοποιούν το Google Assistant, με σκοπό να κάνουν τη χρήση των έξυπνων συσκευών στο σπίτι πιο εύκολη και εύχρηστη. Οι χρήστες θα μπορούν να χειρίζονται όλες τις συνδεδεμένες συσκευές μέσω αφής ή μέσω φωνής, να χρησιμοποιήσουν το Google Assistant για οδηγίες από τα Google Maps ή ακόμα και να κάνουν βιντεοκλήσεις με τους φίλους τους στο Google Duo, να παρακολουθήσουν YouTube videos, να ακούσουν μουσική και πολλά άλλα.

 

 

Οι πρώτες τέσσερις εταιρείες που έχουν ήδη ανακοινώσει τα δικά τους Smart Displays είναι οι JBL, Lenovo, LG και Sony. Ξεκινώντας από την τελευταία, η Sony επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει το δικό της Smart Display, χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε τεχνικά χαρακτηριστικά ή άλλες λεπτομέρειες.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες εταιρείες, η Lenovo ανακοίνωσε δύο Smart Displays των 8 και 10 ιντσών, τα οποία έρχονται με υποστήριξη Qualcomm Home Hub. Εκτός από τις διαστάσεις οθόνης, τα δύο μοντέλα διαφέρουν και στο υλικό κατασκευής. Ειδικότερα, για το μοντέλο των 8 ιντσών η Lenovo έχει επιλέξει πλαστική πλάτη, ενώ η έκδοση των 10 ιντσών χρησιμοποιεί μπαμπού, υλικό που δίνει πιο premium εμφάνιση στη συσκευή. Και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν ένα ειδικά διαμορφωμένο στήριγμα στο πίσω μέρος, ώστε να τοποθετούνται είτε κάθετα είτε οριζόντια. Υπάρχουν επίσης πλήκτρα για τη ρύθμιση της έντασης των ηχείων, καθώς και κάμερα στο μπροστινό μέρος για βιντεοκλήσεις.

Το Smart Display της JBL ή αλλιώς Link View, εξυπηρετεί τον ίδιο γενικό σκοπό με την πρόταση της Lenovo, ωστόσο ο σχεδιασμός του είναι αρκετά διαφορετικός. Η εταιρεία ανακοίνωσε μέχρι στιγμής μόνο μία έκδοση Link View, η οποία έρχεται με οθόνη 8 ιντσών. Διαθέτει κάμερα 5ΜP στο πάνω μέρος της οθόνης, ενώ τόσο η αριστερή όσο και η δεξιά πλευρά πλαισιώνεται από δυο στερεοφωνικά ηχεία 10W που συνδυάζονται με ένα Passive Radiator στο πίσω μέρος που προσφέρει πλούσια, βαθιά μπάσα. Το Link View χρησιμοποιεί ωοειδές σχήμα και μαύρο χρωματισμό, και είναι αναμφισβήτητα πιο κομψό σε σχέση με τον ορθογώνιο σχεδιασμό του Lenovo Smart Display. Η πρόταση της JBL θα είναι διαθέσιμη κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι.

Το πρώτο Smart Display της LG έρχεται με τη μορφή του LG WK9. Είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής 8 ιντσών, η οποία πλαισιώνεται από δύο στερεοφωνικά ηχεία που φέρουν την υπογραφή της Meridian Audio. Στο μπροστινό μέρος και πάνω από την οθόνη συναντάμε την κάμερα, ενώ η ρύθμιση της έντασης των ηχείων γίνεται μέσω των πλήκτρων αφής στην πάνω πλευρά της συσκευής.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη