CES 2018: Τι να περιμένουμε

by K Admin

 

Στις 9 Ιανουαρίου ανοίγει επίσημα της πύλες της η μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, η CES 2018 που διεξάγεται και φέτος στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό δε σημαίνει πάντως ότι θα πρέπει να περιμένουμε από αύριο τις πρώτες ανακοινώσεις αφού ήδη για σήμερα, εταιρείες όπως η Samsung, LG και Sony έχουν προγραμματισμένες παρουσιάσεις στις οποίες θα δούμε τα κυρίαρχα προϊόντα τους που θα μας απασχολήσουν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στη συγκεκριμένη έκθεση την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όχι μόνο για δημοφιλείς κατηγορίες προϊόντων όπως smartphones και laptops, αλλά και για άλλες κατηγορίες που στόχο έχουν την βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι φέτος αναμένεται να δοθεί μεγάλη έμφαση σε ανακοινώσεις έξυπνων προϊόντων για το σπίτι, με τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου να ετοιμάζονται να παρουσιάσουν έξυπνες λευκές συσκευές με κόστος πιο προσιτό από ποτέ. Μία ακόμη κατηγορία που συναντά μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα gadgets που ενσωματώνουν κάποιον έξυπνο ψηφιακό βοηθό, με την Alexa της Amazon να συνεχίζει να κυριαρχεί.

Ο πόλεμος τεχνολογιών στην τηλεόραση συνεχίζεται και φέτος, με την LG να στοιχηματίζει πάντα στην OLED τεχνολογία για τις κορυφαίες της προτάσεις, αλλά και τη Samsung να παρουσιάζει για πρώτη φορά μοντέλο που στηρίζεται σε μια νέα τεχνολογία LED, και πιο συγκεκριμένα στη Micro-LED τεχνολογία, που υπόσχεται ποιότητα εφάμιλλη των OLED προτάσεων. Ίσως φέτος θα δούμε και τις πρώτες σοβαρές εμπορικές προσπάθειες γύρω από μοντέλα που υποστηρίζουν την 8K ανάλυση, αν και το πρόβλημα σ’ αυτή την περίπτωση είναι η τεράστια έλλειψη περιεχομένου.

Στον τομέα των smartphones η CES δε μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες συγκινήσεις, με τις εταιρείες να προτιμούν την παρουσίαση μοντέλων που ανήκουν κυρίως στη μεσαία κατηγορία, κρατώντας τις καλύτερές τους προτάσεις για το Φεβρουάριο και την έκθεση MWC. Πάντως οι Samsung, LG και Sony θα έχουν νέες προτάσεις για τη μεσαία κατηγορία, ενώ ίσως η Samsung κάνει μια αναφορά και στην επερχόμενη παρουσίαση του Galaxy S9.

Όλα τα παραπάνω είναι μια μικρή μόνο αναφορά στις ανακοινώσεις που θα μας απασχολήσουν στη CES 2018 αφού στον ατελείωτο χώρο της έκθεσης συναντάμε σχεδόν όλους τους κατασκευαστές τεχνολογίας καθώς και όλες τις κατηγορίες gadget, πολλά από τα οποία είναι εντελώς ασυνήθιστα. Μείνετε συντονισμένοι στο επίσημο blog των καταστημάτων Κωτσόβολος για όλες τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις όπως τις βλέπουμε και φέτος στο Λας Βέγκας.

Μπορείς να δεις ακόμη