5 λόγοι που θέλεις να έχει Wi-Fi η DSLR φωτογραφική μηχανή σου

by K-Admin
5 λόγοι που θέλεις να έχει Wi-Fi η φωτογραφική μηχανή σου

 

5 λόγοι που θέλεις να έχει Wi-Fi η φωτογραφική μηχανή σου

Πριν κάποια χρόνια για να βγάλεις μια καλή φωτογραφία ήταν απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις μια φωτογραφική μηχανή. Με την επέλαση των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων, πολλοί αντικατέστησαν τις φωτογραφικές μηχανές με τις κάμερες της κινητής τους συσκευής. Ο λόγος ήταν οι ευκολίες που προσφέρει ένα κινητό στην διαχείριση του φωτογραφικού αρχείου, είτε για αποθήκευση σε κάποιο cloud storage είτε για κοινοποίηση στα social media. Αν και η ποιότητα της εικόνας δεν ήταν σε καμία περίπτωση ισάξια μιας εξειδικευμένης φωτογραφικής μηχανής, οι ευκολίες αυτές ήταν μεγάλο δέλεαρ.

Η εποχή ωρίμασε και οι κατασκευαστές έλαβαν το μήνυμα. Τώρα υπάρχουν DSLR φωτογραφικές μηχανές που παρέχουν σύνδεση Wi-Fi που γεφυρώνει το χάσμα της δικτύωσης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεις Wi-Fi σε πολλά σημεία, οι πάροχοι cloud storage είναι πολλοί και τα GB που προσφέρουν είναι δωρεάν και άφθονα. Εδώ και καιρό το Facebook ενθαρρύνει το άμεσο upload του υλικού σου και το YouTube έχει πολλά εργαλεία για να δουλέψεις πάνω σε αυτό, άμεσα.

Συγκεντρώσαμε πέντε από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους θες να έχει Wi-Fi η φωτογραφική μηχανή σου.

 

Άμεση αποθήκευση σε Cloud Storage

Η αποθήκευση των φωτογραφιών σου στην κάρτα μνήμης η σε κάποιο USB stick δεν είναι πάντα ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις το αρχείο σου. Μπορεί οι κάρτες μνήμης να προσφέρουν άφθονο χώρο, όμως όταν βγάζεις φωτογραφίες στα 18 Megapixel και τραβάς Full-HD video θα δεις τα GB σου να καταναλώνονται πολύ γρήγορα. Ειδικά αν σκεφτείς ότι θα δοκιμάζεις πολλαπλές λήψεις παίζοντας με τη φωτεινότητα και την ταχύτητα του κλείστρου. Μια εύκολη λύση είναι να μεταφέρεις τις εικόνες και τα βίντεο που σου αρέσουν περισσότερο στο cloud. Έτσι κάνεις και ένα γρήγορο ξεκαθάρισμα του αρχείο σου και μια εύκολη τακτοποίηση. Την ίδια στιγμή μπορείς να βλέπεις τις εικόνες σου από το κινητό σου τηλέφωνο, το laptop σου ή να προσφέρεις μια άμεση εικόνα του έργου σου σε κάποιον συνεργάτη ή φίλο σου. Σκέψου ότι υπάρχουν περισσότεροι από 30 διαφορετικοί πάροχοι cloud storage με τους γνωστότερους να είναι το Dropbox και το Google Drive. Μπορείς εύκολα να έχεις 50 GB διαθέσιμα ακόμα και αν «ξεμείνεις» από χώρο στη μηχανή σου.

Περισσότερη ασφάλεια

Για την ακρίβεια, δυνατή ασφάλεια. Οι φωτογραφίες σου είναι σημαντικές και σε χαρακτηρίζουν. Αφιερώνεις χρόνο και προσπάθεια επιδιώκοντας το καλύτερο αποτέλεσμα. Φαντάσου να έσβηνες κάποια από αυτές κατά λάθος. Ακόμα και αν είσαι προσεκτικός και δεν κάνεις τέτοια σφάλματα, το υλικό σου είναι ευάλωτο σε μια κάρτα μνήμης που αποφάσισε να μην δουλέψει, ή ακόμα και σε κακόβουλες πράξεις άλλων. Το να έχεις ένα δεύτερο αρχείο της κάθε εικόνας τη στιγμή που την τραβάς, είναι ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας Wi-Fi κάμερας απέναντι σε μια απλή. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια διάλεξε μια υπηρεσία cloud storage που προσφέρει ενισχυμένη ασφάλεια και ζητά περισσότερο από ένα username και ένα password.

Άμεση κοινοποίηση των λήψεων σου

Βρίσκεσαι σε κάποια έκθεση, μια παρουσίαση, σε ένα θεατρικό event ή σε ένα γάμο. Οι εξελίξεις διαδραματίζονται ταχύτατα, και δεν έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις να γυρίσεις στον υπολογιστή σου, να επεξεργαστείς το υλικό σου και μετά να διαδώσεις το συμβάν ή απλά… τη λήψη σου. Μέσα από το Wi-Fi ανεβάζεις την κάθε φωτογραφία απευθείας στο Facebook, ανανεώνεις τα tweets σου και είσαι ενεργός στο παιχνίδι με πλήρη αμεσότητα.

Απομακρυσμένος έλεγχος της Κάμερας σου

Μέχρι πρόσφατα ο μοναδικός τρόπος να ελέγξεις απομακρυσμένα την κάμερά σου ήταν με ειδικό καλώδιο που έφτανε μέχρι αυτήν. Οι δυνατότητες που είχες ήταν περιορισμένες, δεν μπορούσες να ελέγξεις όλες τις ρυθμίσεις και επί της ουσίας κατάφερνες μονάχα να τραβάς φωτογραφίες από μια σχετικά μικρή απόσταση. Με το Wi-Fi μπορείς να διαχειριστείς σχεδόν όλες τις δυνατότητες της κάμερά σου μέσω του κινητού σου τηλεφώνου. Τώρα πραγματικά σου λύνονται τα χέρια.

Επεξεργασία μέσω του κινητού σου

Σε όλες τις κάμερες με Wi-Fi θα βρεις εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να ανεβάσεις τις εικόνες σου οπουδήποτε χρειαστείς. Επειδή όμως η φαντασία σου πάντα ξεπερνά την προνοητικότητα του κάθε κατασκευαστή, πιθανόν να χρειαστείς κάτι παραπάνω από την φωτογραφική σου μηχανή. Με τις παλιές κάμερες ήσουν λίγο – πολύ «καταδικασμένος» να περιμένεις να πας στον υπολογιστή σου για να κάνεις έστω και μικρή επεξεργασία η προσθήκη στο υλικό σου. Εφόσον όμως έχεις τη δυνατότητα να συνδυάσεις την κάμερά σου με το κινητό σου, αποκτάς όλα τα εργαλεία επεξεργασίας, αποθήκευσης, δημοσίευσης που σου δίνει αυτό. Μπορείς για παράδειγμα να προσθέσεις μια λεζάντα στην φωτογραφία σου πριν την δημοσιεύεις. Η να της δόσεις tags για την αρχειοθέτησή της. Παντρεύεις την εκπληκτική φωτογραφική ποιότητα μιας εξειδικευμένης κάμερας, με τις δοκιμασμένες εφαρμογές του κινητού σου.

 

Κάνε κλικ και δες τις διαθέσιμες DSLR φωτογραφικές μηχανές με Wi-Fi, για άμεση μεταφορά των φωτογραφιών σου.

Μπορείς να δεις ακόμη