Έλεγξε το βάρος σου με σύγχρονο τρόπο

by K Admin

weigh_control

 

Το χάσιμο βάρους είναι μία επίπονη διαδικασία, που χρειάζεται κόπο, προσπάθεια και πάνω από όλα αυτοέλεγχο. Όπως συμβαίνει και με όλες σχεδόν τις πλευρές της ζωής μας, η ψηφιακή τεχνολογία και οι εφαρμογές «έξυπνων» συσκευών είναι σε θέση να μας βοηθήσουν να πετύχουμε το στόχο μας, δίνοντάς μας μία σειρά από δυνατότητες που παλιότερα δεν ήταν διαθέσιμες. Ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σύγχρονη τεχνολογία για να διευκολύνεις τη διαδικασία απώλειας βάρους. Και όχι, οι εφαρμογές του smartphone για να παραγγείλεις σουβλάκι ή πίτσα δεν είναι ένας από αυτούς.

 

 

Activity Tracker

Activity tracker

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τον όρο “activity tracker”, πρόκειται για μία συσκευή η οποία μπορεί να μετρήσει μέσω των σχετικών αισθητήρων διάφορες παραμέτρους της άσκησης. Συνήθως εντοπίζεται σε μορφή βραχιολιού, οπότε και μιλάμε για smartband, μία πιο light εκδοχή ενός smartwatch δηλαδή. Φορώντας ένα από αυτά μπορείς να μετρήσεις τα βήματά σου, την απόσταση που έχεις διανύσει και τις θερμίδες που έχεις χάσει. Όχι και άσχημα για κάποιον που ασκείται με σκοπό να χάσει βάρος και θέλει να καταγράφει την εξέλιξή του. Εκτός από τα παραπάνω, κάποια activity trackers σε ενημερώνουν για πόσο χρόνο κοιμήθηκες, αλλά και για τυχόν κλήσεις, μηνύματα και e-mail.

 

 

Ζυγαριά WiFi
Balance Wi-Fi

Μπορούμε να καταλάβουμε πόσο αστείο ακούγεται να μιλάμε για «ζυγαριές WiFi», όμως υπάρχουν και μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες στη διαδικασία απώλειας βάρους. Στην ουσία αυτό που κάνουν είναι ότι μπορούν να συνεργαστούν με διάφορες εφαρμογές ώστε να σου δώσουν την ευκαιρία να καταγράφεις το βάρος σου σε αυτές. Οι ζυγαριές αυτές συνήθως περιλαμβάνουν αρκετές επιπλέον δυνατότητες, όντας σε θέση να μετρήσουν σωματικό λίπος, μυϊκή μάζα, δείκτη σώματος BMI και άλλους δείκτες, που μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι στη διαδικασία απώλειας βάρους.

 

 

Ασύρματο Πιεσόμετρο

bp7Εκτός από τα συμβατικά πιεσόμετρα που πλέον διαθέτουν εντυπωσιακές δυνατότητες, υπάρχουν πλέον και τα σύγχρονα ασύρματα πιεσόμετρα. Αποτελούνται από ένα περικάρπιο που μοιάζει πάρα πολύ με το συμβατικό σε εμφάνιση και χρήση, καθώς και μία εφαρμογή για smartphone. Το περικάρπιο κάνει τη μέτρηση με τον παραδοσιακό τρόπο και τα αποτελέσματα συλλέγονται από την εφαρμογή που σου δείχνει στην οθόνη του smartphone τη συστολική και διαστολική πίεση, αριθμό καρδιακών παλμών, διάγραμμα με το ιστορικό των μετρήσεών σου, σύγκριση των αποτελεσμάτων σου με τους μέσους όρους και τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κ.ά.

 

 

 

Εφαρμογές Υγείας

Health appsΤα παραπάνω για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά χρειάζονται κάποια εφαρμογή, ή μία ομάδα εφαρμογών, η οποία να μπορεί να συγκεντρώσει τις μετρήσεις που γίνονται και να τις χρησιμοποιεί έτσι ώστε να καταγράφεται η εξέλιξη του ασκούμενου σε βάθος χρόνου. Η Apple (Health), η Google (Google Fit), η Samsung (S Health) και όχι μόνο, έχουν βγάλει η καθεμία τη δική τους σουίτα εφαρμογών η οποία κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά.

 

Μπορείς να δεις ακόμη