Εξοικονόμησε χρόνο και χρήμα με αυτοκαθαριζόμενο φούρνο

by K Admin

 

shutterstock_363562481

 

Ο καθαρισμός του φούρνου είναι μια άκρως δυσάρεστη οικιακή εργασία για τους περισσότερους ανθρώπους. Γιατί λοιπόν να μην πεις αντίο στα λίπη, στη βρωμιά και το επίπονο τρίψιμο με σφουγγάρια – που πολλές φορές δεν έχει και αποτέλεσμα – επιλέγοντας έναν φούρνο με αυτόματο σύστημα καθαρισμού;

Πυρολιτικές κουζίνες, φούρνοι με Easy to clean εμαγιέ, και σύστημα βοηθητικού καθαρισμού, όλες αυτές οι έξυπνες τεχνολογίες έρχονται για να σου γλυτώσουν χρόνο και χρήμα.

 

Ένας φούρνος με σύστημα αυτοκαθαρισμού μπορεί:

  • Να σου εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο – Δεν θα προτιμούσες να απολαύσεις τον ελεύθερο σου χρόνο με κάτι που έχει πραγματική αξία για εσένα, αντί να καθαρίζεις το φούρνο;
  • Να σου εξοικονομήσει χρήματα – ένας φούρνος με σύστημα αυτοκαθαρισμού σημαίνει ότι αγοράζεις λιγότερα προϊόντα καθαρισμού.

 

Πυρολιτικές κουζίνες

Το πυρολιτικό σύστημα κάνει το καθάρισμα του φούρνου πιο εύκολο από ποτέ. Απλά ενεργοποίησε τη λειτουργία αυτοκαθαρισμού και απόλαυσε την υπόλοιπο της ημέρας σου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, σκούπισε την τέφρα και είναι έτοιμος!

1Ανάλογα με το πόσο είναι λερωμένος ο φούρνος, σε υψηλές θερμοκρασίες και το μόνο που μένει είναι κάποια υπολείμματα από ξεραμένους λεκέδες και λίπη, τα οποία μπορείς να αφαιρέσεις εύκολα με ένα πανί. Το εξωτερικό του φούρνου δεν επηρεάζεται από τη θερμοκρασία που επικρατεί στο εσωτερικό, ενώ η πόρτα κλειδώνει αυτόματα με μια ενσωματωμένη κλειδαριά ασφαλείας. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μία με δύο ώρες, και φυσικά, δεν μπορείς να μαγειρέψεις ταυτόχρονα. Οι φούρνοι με πυρόλυση εξοικονομούν ενέργεια σε μακροπρόθεσμη βάση, καθώς το σύστημα της πυρόλυσης απαιτεί υψηλά επίπεδα μόνωσης – καθιστώντας το φούρνο πιο αποτελεσματικό σε σχέση με ένα τυπικό μοντέλο. Το σύστημα αυτοκαθαρισμού γίνεται πιο αποτελεσματικό χάρη στην εσωτερική επιφάνεια με αντικολλητικό εμαγιέ υψηλής αντοχής, ενώ συνδυάζεται και με κρυστάλλινη εσωτερική πόρτα για ακόμα πιο εύκολο το καθάρισμα.

 

Σύστημα καθαρισμού με νερό

Όπως και με το πυρολιτικό σύστημα, το σύστημα καθαρισμού με νερό  σε βοηθάει να καθαρίσεις εύκολα και οικολογικά το εσωτερικό του φούρνου σου όταν μετά το μαγείρεμα υπάρχουν βρωμιές και κρούστες. Συνήθως, στο εσωτερικό υπάρχει ένα ειδικό ράφι  που τοποθετείται νερό ή μπορείς να βάλεις μέσα στο φούρνο ένα ταψί ή άλλο δοχείο με νερό για να δημιουργηθεί ατμός. Ο ζεστός ατμός μαλακώνει τις βρωμιές, και σου επιτρέπει να καθαρίσεις τα υπολείμματα με ένα πανί. Εάν ο φούρνος έρχεται με εύκολη αποσυναρμολόγηση τζαμιών, η καθαριότητα γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα. Σημειώνεται δε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία είναι εύκολη στη χρήση, χωρίς μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και νερού.

 

Και αυτοκαθαριζόμενος και εντοιχιζόμενος

Οι ευκολίες που μπορεί να σου προσφέρει ένας σύγχρονος φούρνος  είναι αμέτρητες. Από τη μία, μπορείς να έχεις όλες αυτές τις ευκολίες, όπως το αυτόματο σύστημα καθαρισμού που αναφέρουμε παραπάνω, και από την άλλη να έχεις ένα φούρνο που θα βελτιώσει την εμφάνιση της κουζίνας σου, ενώ θα είναι ακόμα πιο εργονομικός. Φυσικά, μιλάμε για την επιλογή μιας εντοιχιζόμενης κουζίνας. Δεν έχει σημασία εάν ο χώρος της κουζίνας σου είναι μικρός. Με μια εντοιχιζόμενη συσκευή θα εξασφαλίσεις πολύτιμο χώρο, ενώ και το καθάρισμα γίνεται ανώδυνο.

 

Φούρνοι άνω πάγκουkitchen

Οι φούρνοι άνω πάγκου είναι ανεξάρτητοι από τις εστίες, καθώς οι διακόπτες του φούρνου είναι μόνο για την λειτουργία του φούρνου και όχι των εστιών και τοποθετούνται κατά βάση άνω του πάγκου. Υπάρχει ωστόσο και η επιλογή για τοποθέτηση και κάτω του πάγκου δηλαδή ακριβώς κάτω από τις εστίες.

 

Εντοιχιζόμενη κουζίνα

Οι φούρνοι κάτω του πάγκου τοποθετούνται μόνο κάτω από τον πάγκο και συγκεκριμένα ακριβώς κάτω από τις εστίες οι οποίες είναι εξαρτώμενες από τον φούρνο. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι διακόπτες του φούρνου χρησιμοποιούνται τόσο για τον φούρνο, όσο και για τις εστίες. Για το λόγο αυτό οι φούρνοι κάτω πάγκου ενσωματώνουν περισσότερους από δύο διακόπτες.

Η πιο ιδανική λύση είναι να επιλέξεις ένα σετ εντοιχισμού που θα αποτελείται από κουζίνα και από εστίες, ή και από άλλες συσκευές που μπορεί να χρειάζεσαι για την κουζίνα σου, όπως απορροφητήρας και πλυντήριο πιάτων.

 

Μπορείς να βρεις το σετ εντοιχισμού που σου ταιριάζει με ένα κλικ εδώ.

Μπορείς να δεις ακόμη