«Έξυπνα» πλυντήρια ρούχων: βρίσκεις το ιδανικό πρόγραμμα και ελέγχεις την καλή λειτουργία της συσκευής σου.

by K Admin

 

 

Πλεονεκτήματα που «απογειώνουν» τη φροντίδα των ρούχων σου, κάνοντας επίσης πιο εύκολη την καθημερινότητά σου, υπόσχονται τα «έξυπνα» πλυντηρίων ρούχων που επικοινωνούν με smartphone. Οι συσκευές με… νοημοσύνη «επικοινωνούν» με smartphone ή tablet χρησιμοποιώντας δύο τρόπους – είτε μέσω NFC είτε μέσω του ασύρματου Wi-Fi του σπιτιού σου.

Ανεξάρτητα πάντως από τον τρόπο επικοινωνίας που χρησιμοποιεί το μοντέλο που θα επιλέξεις, η διαφορά του από ένα συμβατικό πλυντήριο είναι πως θα μπορείς να ρυθμίζεις τη λειτουργία του και από το smartphone σου, αφού πρώτα «κατεβάσεις» την εφαρμογή του κατασκευαστή. Έτσι, κυριολεκτικά θα μεταμορφωθεί ο τρόπος που πλένεις, αφού θα μπορείς πια να βρίσκεις πολύ πιο εύκολα το πρόγραμμα που είναι κατάλληλο για τα ρούχα σου, να ελέγχεις την «υγεία» της συσκευής, αλλά και να εγκαθιστάς νέα προγράμματα.

 

Τρόπος συνδεσιμότητας

Ανάλογα με τον τρόπο σύνδεσης, τα «έξυπνα» πλυντήρια διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Έτσι, ορισμένα μοντέλα «επικοινωνούν» με το smartphone μέσω της τεχνολογίας NFC, ενώ άλλες συσκευές χρησιμοποιούν για τον ίδιο σκοπό το οικιακό Wi-Fi.

Για να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες ενός NFC μοντέλου, θα πρέπει πρώτα από όλα το κινητό (ή το tablet) σου να διαθέτει επίσης τσιπ NFC – έτσι, κατά κανόνα, τα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι συμβατά με smartphone με λειτουργικό Android. Επίσης, η συγκεκριμένη τεχνολογία σημαίνει πως για να «επικοινωνήσει» το πλυντήριο με το smartphone, θα πρέπει οι δύο συσκευές να βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Από την άλλη, τα μοντέλα με Wi-Fi συνδεσιμότητα προϋποθέτουν, όπως είναι φυσικό, ότι έχεις ασύρματο δίκτυο στο σπίτι σου. Αυτό σημαίνει πως θα μπορείς να τα χειρίζεσαι μέσω του κινητού σου όχι μόνο από οποιοδήποτε δωμάτιο, αλλά ακόμη κι αν είσαι εκτός σπιτιού. Επίσης, συνήθως είναι συμβατά και με συσκευές iOS (δηλαδή iPhone και iPad), εκτός από smartphone και tablet με λειτουργικό Android.

 

Η επιλογή προγράμματος γίνεται «παιχνιδάκι»

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που καταλήγουν στο πλυντήριο οι «εντολές» σου από το smartphone, το βέβαιο είναι πως από την πρώτη στιγμή θα πλένεις τα ρούχα σου σαν ειδικός, ακόμη κι αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσεις πλυντήριο. Ο λόγος είναι πως οι κατασκευαστές έχουν σχεδιάσει τις εφαρμογές τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνουν πολύ πιο «φιλική» τη χρήση των «έξυπνων» μοντέλων τους, και έτσι να δώσουν τη δυνατότητα στον χρήστη να εκμεταλλευθεί όλες τις δυνατότητές τους.

Για παράδειγμα, ορισμένα application επιλέγουν το καταλληλότερο πρόγραμμα, αρκεί πρώτα να απαντήσεις σε ορισμένες ερωτήσεις για το είδος των ρούχων και τον βαθμό που είναι λερωμένα. Μάλιστα, κάποιες υποστηρίζουν και φωνητικές εντολές στα ελληνικά.

 

«Έξυπνη» διάγνωση

Κατά κανόνα, οι εφαρμογές διαθέτουν επίσης εξελιγμένους διαγνωστικούς ελέγχους, για να παρακολουθούν κατά πόσο το πλυντήριο βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ελέγχοντας τα εξαρτήματά του. Επίσης, αν εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα, όχι μόνο θα σε ενημερώσουν, αλλά και θα σου προτείνουν πιθανές λύσεις. Έτσι, δεν είναι απίθανο να διορθώσεις μόνος σου τη βλάβη, γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα από την επίσκεψη ενός τεχνικού.

 

 

Ξεκίνα την μπουγάδα πριν επιστρέψεις

Είναι «μουντός» ο καιρός το πρωί, πριν φύγεις για τη δουλειά, και είναι δύσκολο να αποφασίσεις αν θα βάλεις πλυντήριο, γιατί φοβάσαι μήπως βρέχει όταν θα επιστρέψεις, και επομένως ότι δεν θα μπορείς να απλώσεις τα ρούχα; Αν έχεις ένα πλυντήριο ρούχων με Wi-Fi δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι: ετοίμασέ το και, αν στο μεταξύ «καθαρίσει» ο ουρανός, ξεκίνα το πλύσιμο από τη δουλειά, μέσα από την εφαρμογή στο smartphone σου.

Από την εφαρμογή θα παρακολουθείς επίσης την πλύση, ώστε για παράδειγμα να ξέρεις πόσος χρόνος απομένει για να ολοκληρωθεί. Έτσι, στην περίπτωση που πρόκειται να καθυστερήσεις, και δεν θέλεις τα ρούχα να μείνουν πλυμένα για ώρες στον κάδο, θα μπορείς να διακόψεις το πλύσιμο και να το επανεκκινήσεις αργότερα. Επίσης, μέσω του application, το πλυντήριο θα σε ενημερώσει αν τυχόν προκύψει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του.

 

Εγκατάστησε νέα προγράμματα

Αν αγόρασες το πλυντήριο όταν παντρεύτηκες, και τώρα που απέκτησες το πρώτο σου παιδί διαπίστωσες πως δεν σε καλύπτουν τα προγράμματα για τα βρεφικά ρούχα, τα περισσότερα «έξυπνα» μοντέλα σού έχουν έτοιμη τη λύση. Κι αυτό γιατί δίνουν τη δυνατότητα να «κατεβάζεις» καινούρια προγράμματα, ώστε να προσαρμόζονται συνεχώς στις ανάγκες σου.

 

Ιστορικό χρήσης

Πολλές εφαρμογές κρατούν επίσης ιστορικό χρήσης, από το οποίο μπορείς να δεις οποιαδήποτε στιγμή ποια προγράμματα χρησιμοποιείς πιο συχνά ή σε ποιες θερμοκρασίες συνήθως καθαρίζεις τα ρούχα σου.

Μπορείς να δεις ακόμη