Έξυπνοι Φούρνοι: σου προτείνουν τις καλύτερες ρυθμίσεις ψησίματος και σε ενημερώνουν πότε να τους καθαρίσεις!

by K-Admin 1

 

Γυρίζεις από τη δουλειά και, μόλις σε ειδοποίησαν οι φίλοι που έχεις καλέσει για φαγητό, πως θα έρθουν νωρίτερα απ’ ό,τι υπολόγιζες. Κανένα πρόβλημα: ανοίγεις το κινητό σου και «ανάβεις» το φούρνο από το δρόμο, ρυθμίζοντάς τον στην προθέρμανση. Έτσι, όταν φτάσεις στο σπίτι, θα είναι έτοιμος να «υποδεχτεί» το ταψί σου, ώστε να προλάβεις τα πάντα πριν χτυπήσει το κουδούνι.

Η ενεργοποίηση της προθέρμανσης από απόσταση είναι ένας μόνο από τους τρόπους που οι «έξυπνοι» φούρνοι υπόσχονται να κάνουν πιο «ευέλικτο» το μαγείρεμα, για να μπορείς να το συνδυάσεις ευκολότερα με όσα έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα. Προς το παρόν περιορίζονται σε εντοιχιζόμενα μοντέλα και, όπως συμβαίνει με όλες τις υπόλοιπες «έξυπνες» συσκευές, χρωστούν την… ευφυΐα τους στο ότι μπορούν να «συνομιλούν» με το κινητό σου ή το tablet σου, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή.

Αν και αυτό σημαίνει πως θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου, τα πλεονεκτήματά τους δε σταματούν εδώ. Έτσι, ένας «έξυπνος» φούρνος μπορεί να σε βοηθήσει να μαγειρεύεις πολύ πιο νόστιμα, ή να σου θυμίζει πότε θα ήταν καλό να τον καθαρίσεις.

 

«Άναψε» το φούρνο ή άλλαξε θερμοκρασία από απόσταση

Εκτός από το να ενεργοποιείς την προθέρμανση οποτεδήποτε και οπουδήποτε, με ένα «έξυπνο» μοντέλο θα έχει επίσης πιο ήσυχο το κεφάλι σου αν για κάποιο λόγο θα πρέπει να πεταχτείς κάπου, όσο ο φούρνος είναι ανοικτός. Κι αυτό γιατί θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις πρόγραμμα ή να παρέμβεις στη θερμοκρασία – π.χ. να τη μειώσεις, στην περίπτωση που διαπιστώσεις πως θα χρειαστεί περισσότερη ώρα για να επιστρέψεις, από όση υπολόγιζες.

 

Μαγείρεψε πιο νόστιμα ακολουθώντας τις συμβουλές της συσκευής

Εκμεταλλεύσου το γεγονός ότι κάθε κατασκευαστής γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς λειτουργούν τα προϊόντα του, και επομένως ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να ψήσουν οποιοδήποτε μενού. Μπες στην εφαρμογή, επίλεξε τα φαγητό που θα ψήσεις, και αυτή θα υπολογίσει για λογαριασμό σου το κατάλληλο πρόγραμμα, την καλύτερη θερμοκρασία, αλλά και τη χρονική διάρκεια. Μάλιστα, μπορείς να «περάσεις» ασύρματα στο φούρνο αυτές τις ρυθμίσεις.

 

Ενημερώσου για το πότε να καθαρίσεις το φούρνο

Ορισμένα «έξυπνα» μοντέλα όπως της Candy οι φούρνοι Simply-Fi, σε ειδοποιούν όταν έχουν αρχίσει να λερώνονται σε τέτοιο βαθμό, που θα ήταν καλό να καθαρίσεις το εσωτερικό τους. Έτσι, θα είσαι σίγουρος ότι θα φροντίζεις με σωστή συχνότητα το φούρνο σου, για να μη φτάσεις κάποια στιγμή να «πρέπει να τα βάλεις» με πολυκαιρισμένα καμένα λίπη.

 

Διάβασε αναφορές στο κινητό σου

Μερικοί «έξυπνοι» φούρνοι θα σε ειδοποιούν επίσης για αλλαγές στην κατάστασή τους, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που διακόπηκε το ρεύμα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη