Φαντάσου… να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού ακόμα πιο γρήγορα και χωρίς κόπο!

by K Admin

share_skoupa1

 

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι μια δουλειά ρουτίνας και ο χρόνος που χρειάζεσαι για να μπορείς να τα έχεις όλα σε τάξη καθημερινά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πόσο μεγάλο είναι το σπίτι, πόσα άτομα ζουν μέσα σε αυτό, αλλά και ποια είναι τα «εργαλεία» που χρησιμοποιείς για να τα φέρεις όλα βόλτα. Ορισμένες από τις πιο χρονοβόρες και κουραστικές δουλειές του σπιτιού – που πρέπει να γίνονται σε μια τακτική βάση – είναι το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα των δαπέδων και ο καθαρισμός του μπάνιου.

Αν συνεχίζεις ακόμα να τρίβεις πλακάκια, χαλιά και τζάμια για να βγάλεις του επίμονους λεκέδες, ενώ επίσης παιδεύεσαι να βγάλεις εκείνες τις τρίχες του σκύλου από τον καναπέ, τότε οι παρακάτω πληροφορίες θα σου φανούν κάτι παραπάνω από χρήσιμες!

 

Καθημερινές δουλειές του σπιτιού στο άψε.. σβήσε!

Πώς θα σου φαινόταν αν το σκούπισμα του σπιτιού γινόταν με το πάτημα ενός κουμπιού; Να μην χρειάζεται να μπλέκεις με κουβάδες και σφουγγαρίστρες και απορρυπαντικά για να καθαρίσεις το σπίτι; Γίνεται; Και όμως, γίνεται! Με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορείς να κάνεις όλες τις δουλειές του σπιτιού απίστευτα γρήγορα και να σου μένει χρόνος για να μπορείς να απολαμβάνεις όσα έχουν πραγματική σημασία για εσένα.

 

c10211561-2Ένας ατμοκαθαριστής μπορεί να γίνει το δεξί σου χέρι

Γιατί λοιπόν να τρίβεις για να ξεφορτωθείς τους επίμονους λεκέδες από χαλιά, τζάμια και πατώματα, όταν με έναν ατμοκαθαριστή μπορείς να καθαρίζεις όλες τις επιφάνειες του σπιτιού γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο; Αν θέλεις υγιεινό καθάρισμα, αλλά χωρίς χημικά, τότε χρειάζεσαι ένα ατμοσύστημα. Σκέψου πόσο εύκολα θα καθαρίζεις τα άλατα από το μπάνιο, τις βρύσες, τα πλακάκια ή τις γυάλινες επιφάνειες. Ο απευθείας ψεκασμός ατμού απομακρύνει και την πιο επίμονη βρωμιά σε κάθε σημείο του σπιτιού χάρη στα αντίστοιχα αξεσουάρ που συνοδεύουν την συσκευή. Να σημειωθεί δε ότι ο τακτικός καθαρισμός με ατμό αποτρέπει τη δημιουργία σκληρών αλάτων, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνεις καθαρή και φυσική ατμόσφαιρα στο σπίτι.

 

Tips για καλύτερα αποτελέσματα:

  • Καθάρισε αποτελεσματικά τις γυάλινες επιφάνειες, ψεκάζοντας πρώτα με αραιό ατμό από απόσταση περίπου 30 εκ. Έπειτα από λίγο μείωσε την απόσταση – π.χ. στα 15-20 εκ. – και ψέκασε ομοιόμορφα τη γυάλινη επιφάνεια με τον ατμό.
  • Για το καθάρισμα χαλιών, φρόντισε να τοποθετήσεις στο ακροφύσιο δαπέδου το ειδικό αξεσουάρ (πέλμα χαλιών) για να σύρεις αποτελεσματικά το ακροφύσιο πάνω στο χαλί.
  • Δεν χρειάζεσαι μεγάλη ποσότητα ατμού για τον καθαρισμό των χαλιών, ενώ απέφυγε τη χρήση απολυμαντικών.
  • Πριν το φρεσκάρισμα ρούχων και ταπετσαριών, βεβαιώσου ότι το υλικό και το χρώμα τους είναι ανθεκτικό στον καθαρισμό με ατμό. Επίσης, καλό είναι σε τέτοιες επιφάνειες να χρησιμοποιείς τη βαμβακερή επικάλυψη του πέλματος για να αποφύγεις τις ρανίδες συμπυκνωμένου νερού.

 

 

Τι γίνεται με το σκούπισμα;c10235061-5

Ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία στο σπίτι είναι και η ηλεκτρική σου σκούπα. Ωστόσο, η ιδανική ηλεκτρική σκούπα θα πρέπει να μας προσφέρει εργονομία και λειτουργικότητα για να μπορέσουμε να κάνουμε γρήγορα, άνετα και ταυτόχρονα αποτελεσματικά το σκούπισμα των δαπέδων μας. Πόσο αποτελεσματική είναι η σκούπα σου; Μήπως μετά από κάθε σκούπισμα υποφέρεις από πόνους στη μέση ή τα γόνατα, ενώ παράλληλα διαπιστώνεις ότι το πάτωμα ή το χαλί σου έχει ακόμα χνούδια ή βρωμιές; (Τσάμπα ο κόπος δηλαδή…). Ίσως πρέπει να στείλεις την παλιά σου σκούπα στην ανακύκλωση.

 

Λόγοι που μάλλον ήρθε η στιγμή να επενδύσεις σε μια σύγχρονη ηλεκτρική σκούπα

  1. Γιατί έφτασε το πλήρωμα του χρόνου – Έχεις αλλάξει σακούλα, φίλτρα και γενικά έχεις κάνει όλα όσα απαιτούνται για να είναι αποτελεσματική η ηλεκτρική σου σκούπα αλλά… δεν «τραβάει» με τίποτα! Τι να συμβαίνει άραγε; Προφανώς, «συμβαίνει» ότι η σκούπα σου «φωνάζει» πως πρέπει να την αντικαταστήσεις (ειδικά αν από τότε που την αγόρασες έχει περάσει – τουλάχιστον – μια δεκαετία). Εναλλακτικά, μπορείς να την στείλεις – ή να την ξαναστείλεις – στο service, αλλά ακόμα και αν επισκευαστεί κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα λειτουργεί απρόσκοπτα για πολύ καιρό ακόμα και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να γλυτώσεις τις δαπανηρές επισκευές. Σκέψου απλά πόσα χρήματα θα μπορέσεις να εξοικονομήσεις με μια καινούργια και πιο σύγχρονη ηλεκτρική σκούπα.
  2. Γιατί χρειάζεσαι συσκευές με υψηλότερη ενεργειακή κλάση – Σκέψου επίσης πόσα χρήματα θα κερδίσεις σε βάθος χρόνου από μία σύγχρονη ηλεκτρική σκούπα με υψηλότερη ενεργειακή κλάση. Η αγορά νέας συσκευής πρόκειται για μια συμφέρουσα οικονομική επιλογή, με το κόστος αγοράς να αποσβένεται σε βάθος χρόνου από την εξοικονόμηση ενέργειας.
  3. Γιατί φροντίζεις για την υγιεινή του χώρου σου – Μια σύγχρονη σκούπα είναι εξοπλισμένη με ειδικά φίλτρα που καθιστούν τον εξερχόμενο αέρα καθαρότερο ακόμα και από αυτόν που αναπνέεις, χωρίς αλλεργιογόνα και μικροσκοπικά σωματίδια, και φυσικά χωρίς περίεργες μυρωδιές. Αν υπάρχουν κατοικίδια στο σπίτι, τότε γνωρίζεις ότι οι τρίχες τους μπορούν συχνά να προσκολλώνται στα χαλιά και σε άλλες επιφάνειες του σπιτιού σου. Ορισμένες ηλεκτρικές σκούπες ενδείκνυνται ειδικά για κατοικίδια και είναι σχεδιασμένες να απομακρύνουν τις τρίχες τους από τα χαλιά, όπου χάρη στον συνδυασμό βουρτσών υψηλής ταχύτητας και ισχυρής αναρρόφησης, σου επιτρέπουν να καθαρίζεις αποτελεσματικά το σπίτι σου από τρίχες κατοικίδιων.
  4. Γιατί θέλεις να σκουπίζεις πιο άνετα – Καλύτερη εργονομία σημαίνει να σκουπίζεις ξεκούραστα χωρίς πόνους στα γόνατα και στη μέση, να μην χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να αδειάζεις τον κάδο, να αλλάζεις φίλτρα, σακούλες κ.λπ. Με λίγα λόγια να κάνεις γρήγορα και άνετα τη δουλειά σου. Πράγματα που μπορεί να στα προσφέρει μία σύγχρονη σκούπα: τηλεσκοπικό σωλήνα για να το προσαρμόζεις ανάλογα με το ύψος σου, εργονομική χειρολαβή για περισσότερη άνεση κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος, εύκολη συντήρηση και επιπλέον εξαρτήματα για σκούπισμα ακόμα και στα πιο δύστροπα σημεία του σπιτιού.
  5. Για τις επιπλέον λειτουργίες που σου προσφέρει – Μπορείς να επιλέξεις μια σκούπα που να μπορεί να απορροφά υγρά και στερεά, ενώ αν χρειάζεσαι ακόμη περισσότερες δυνατότητες καθαρισμού υπάρχουν και οι πλυντικές σκούπες. Υπάρχουν πολυκαθαριστές για πλύσιμο τζαμιών, χαλιών και για τον καθαρισμό σκληρών επιφανειών με δυνατότητα απορρόφησης υγρών, στερεών και γυαλιού.
  6. Γιατί τα θέλεις όλα… στον αυτόματο – Ναι, με μια ρομποτική σκούπα το σκούπισμα και το καθάρισμα όλων των δαπέδων στο σπίτι μπορούν να γίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ευέλικτη και αυτόνομη ηλεκτρική σκούπα που ρουφάει, σκουπίζει, απολυμαίνει και σφουγγαρίζει όλων των ειδών τα πατώματα αποφεύγοντας τα εμπόδια χάρη στους έξυπνους αισθητήρες που διαθέτει. Έτσι, κερδίζεις χρόνο, ενώ δίνεις τέλος στα σκυψίματα, καθώς και στους πόνους της μέσης και των ποδιών.

 

 

Tips για καλύτερο και πιο άνετο σκούπισμα

  • shutterstock_111574943Σε ορισμένες σκούπες με δυνατότητα συλλογής υγρών χρειάζεται τοποθέτηση ειδικού φίλτρου για τη λειτουργία καθαρισμού.
  • Ο καθαρισμός του φίλτρου δεν επαναφέρει το αρχικό χρώμα του φίλτρου, αλλά αποκαθιστά την ισχύ φιλτραρίσματος.
  • Μη χρησιμοποιείς τη σκούπα χωρίς φίλτρα και σακούλα.
  • Κυρίως μετά από καθάρισμα μεγάλων επιφανειών, έλεγξε την ένδειξη γεμάτης σακούλας ή δοχείου. Μη συνεχίζεις το σκούπισμα με γεμάτη σακούλα ή δοχείο συλλογής σκόνης.
  • Να ελέγχεις τακτικά τα φίλτρα της ηλεκτρικής σκούπας για υγρό / στεγνό σκούπισμα και πάντα πριν από κάθε χρήση για καλή στερέωση.
  • Καλό είναι να καθαρίζεις τη σκούπα τακτικά με ένα νωπό πανί και λίγο πράσινο σαπούνι. Μη χρησιμοποιείς απορρυπαντικά ή διαλύτες για μη φθαρούν τα πλαστικά τμήματα της συσκευής.
  • Ανάλογα με το βαθμό των ακαθαρσιών μπορείς να καθαρίσεις τον περιέκτη με ένα νωπό πανί και με πράσινο σαπούνι ή κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Για καλύτερη αποθήκευση της ηλεκτρικής σκούπας μάζευε το καλώδιο εντελώς.
  • Σε περίπτωση που μειωθεί η δυνατότητα αναρρόφησης κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος, έλεγξε εάν το πέλμα δαπέδων, ο εύκαμπτος σωλήνας ή/και άλλα εξαρτήματα της σκούπας έχουν μπλοκάρει σε κάποιο εμπόδιο.

 

Ηλεκτρικό σκουπάκι για μεγαλύτερη ευελιξία

Ένα ηλεκτρικό σκουπάκι μπορεί να σου λύσει τα χέρια. Σκέψου πόσες φορές χρειάστηκε να καθαρίσεις τη στάχτη ή τα ψίχουλα που έπεσαν στο χαλί και έπρεπε να βγάλεις την ηλεκτρική σου σκούπα – για δουλειά ενός λεπτού. Το σκουπάκι βρίσκεται πάντα εκεί, στη βάση του και σε περιμένει!

Ξέχνα αυτά που ήξερες μέχρι τώρα για τα ηλεκτρικά σκουπάκια. Τώρα είναι πιο ευέλικτα, πιο εργονομικά, ακόμα πιο ανθεκτικά και ισχυρά, ενώ διαθέτουν μεγαλύτερη αυτονομία. Μάλιστα, υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να συλλέγουν υγρά και στερεά. Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν την ηλεκτρική σου σκούπα.

 

Tips για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία

  • Πάντα όταν τελειώνεις το σκούπισμα να βάζεις τη συσκευή στη βάση της για να είναι πάντα φορτισμένη και έτοιμη για χρήση.
  • Φρόντισε όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση τα σκουπίδια και τα υγρά να μην ξεπερνούν τη μέγιστη στάθμη. Επομένως, καλό είναι μετά την αναρρόφηση στερεών ή/και υγρών να αδειάζεις τους κάδους.
  • Οι περισσότερες συσκευές ενδείκνυνται για τοποθέτηση τόσο στον τοίχο όσο και σε επίπεδη επιφάνεια.

 

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να κάνεις την καθημερινότητα σου πιο απλή και πιο εύκολη. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει η τεχνολογία, που κάνει άλματα προόδου συνεχώς με τις εφευρέσεις και τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς να προσπαθούν να δημιουργήσουν μία ευκολότερη ζωή για όλους εμάς.

 

Μπορείς να δεις ακόμη