Φαντάσου πόσα μπορείς να κάνεις με ένα τηγάνι!

by K Admin

 

PANCAKES1

 

Πολλές φορές μόνο στη σκέψη ότι μετά το μαγείρεμα ακολουθεί το πλύσιμο των πιάτων και των σκευών μαγειρικής μας αποτρέπει από το να ετοιμάσουμε το δικό μας φαγητό και, τελικά, απευθυνόμαστε σε delivery για να μη χάσουμε πολύτιμο χρόνο από τους αγαπημένους μας.

Όμως, αν τρώμε συνέχεια απ’έξω επιβαρύνουμε την υγεία μας αλλά και την τσέπη μας. Για αυτό είναι προτιμότερο να μπαίνουμε στην κουζίνα και να ετοιμάζουμε, έστω και κάτι πρόχειρο, για να το απολαύσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους.

Με αυτή τη σκέψη, αναρωτηθήκαμε, πώς μπορεί κάποιος να μαγειρεύει εύκολα και γρήγορα γευστικά πιάτα και να μην απαιτούνται πολλά σκεύη για τη ετοιμασία του και καταλήξαμε στο…. τηγάνι!

 

 Ένα ανθεκτικό και εύκολο στο πλύσιμο τηγάνι είναι η ιδανική λύση για κάποιον που δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του αλλά του αρέσει το σπιτικό φαγητό!

 

Παρακάτω θα δεις 2 συνταγές, μια για πρωινό ή brunch και μια για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, που δεν χρειάζονται πολλά σκεύη για να υλοποιηθούν και είναι γρήγορες για να μη χάνεις χρόνο καθώς και μερικά tips για να διατηρήσεις το τηγάνι σου σαν καινούριο για πολύ καιρό!

 

 

Pancakes με φρούτα σοτέ σε 20 λεπτά!

Υλικά για 4 άτομα

200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 πρέζα αλάτι

4 αβγά χωρισμένα σε κρόκο & ασπράδι

330 γραμμάρια γάλα

 

Για τα φρούτα:

1 μήλο

1 μπανάνα

1 ρόδι καθαρισμένο

80 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

100 ml χυμό πορτοκάλι

2 κουταλιές βούτυρο

 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε το μήλο και την μπανάνα σε μικρά κυβάκια και τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ. Βάλε το τηγάνι Tefal Meteor σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα φρούτα μαζί με την μία κουταλιά βούτυρο. Σόταρε τα φρούτα για 2-3 λεπτά, πασπάλισε με την καστανή ζάχαρη και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Σβήσε με το χυμό πορτοκαλιού, πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρουν τα φρούτα. Σε ένα μπολ με ένα σύρμα ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι, τους κρόκους και το γάλα σε ένα ομοιογενές μείγμα. Στο μπολ του μίξερ τοποθέτησε τα ασπράδια και με το σύρμα χτύπησέ τα σε σφιχτή μαρέγκα. Με μία σπάτουλα σιλικόνης πρόσθεσε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με απαλές κινήσεις. Τοποθέτησε το Tefal Meteor σε μέτρια φωτιά και άλειψέ το με λίγο βούτυρο. Με μία κουτάλα πρόσθεσε το μείγμα στο τηγάνι, σχηματίζοντας 3-4 μικρά pancakes. Άφησε τα pancakes να ψηθούν και να φουσκώσουν για 1-1½ λεπτό και με μία σιδερένια σπάτουλα γύρισέ τα από την άλλη για άλλο 1-1½ λεπτό. Σέρβιρε σε ένα ατομικό πιάτο τα pancake και από πάνω τα σοταρισμένα φρούτα με λίγη από την σάλτσα από το τηγάνι.

 

 

Μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος με σπανάκι, porcini και τοματίνια

 

mosxarisies1Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 8-10 λεπτά

 

Υλικά για 2 άτομα

2 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά βούτυρο

400 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο

10 τοματίνια κομμένα στην μέση

100 γραμμάρια porcini αποξηραμένα

150 γραμμάρια ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Τοποθέτησε τις μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος σε ένα ξύλο κοπής, άλειψέ τες με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και πασπάλισέ με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθέτησε το τηγάνι Tefal Meteor σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωράκισε τις μοσχαρίσιες γάλακτος καλά και από τις 2 μεριές, γυρνώντας τες με μία σιδερένια λαβίδα. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να ψηθούν γυρνώντας τες συχνά με τη σιδερένια λαβίδα. Βάλε τα αποξηραμένα porcini σε ένα μπολ με βραστό νερό για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν. Τοποθέτησε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σόταρε το σπανάκι για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μία σιδερένια κουτάλα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθέτησε τες σε ένα μπολ. Ξανάβαλε το Tefal Meteor στη φωτιά και σόταρε τα κομμένα ασπρομανίταρα μαζί με τα porcini και το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε τα τοματίνια, το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με μία σιδερένια κουτάλα ανακάτεψε καλά, σόταρε για άλλα 2-3 λεπτά και απόσυρε το τηγάνι από τη φωτιά. Σέρβιρε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το σπανάκι με τα μανιτάρια και τα τοματίνια και από πάνω τις μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος.

 

 

ALL RIGHTS GIVENTips για τη σωστή συντήρηση του τηγανιού!

  • Ψέκασε με ελάχιστο λάδι τα εσωτερικά τοιχώματα κατά τη πρώτη χρήση, ξέπλυνε το με νερό και στέγνωσε το με απλό χαρτί κουζίνας! Αν πλένεις συχνά το τηγάνι στο πλυντήριο πιάτων, μπορείς να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία αυτή κατά τακτά χρονικά διαστήματα!
  • Μην κόβεις με αιχμηρό μαχαίρι το φαγητό απευθείας στην επιφάνεια του Meteor! Αντέχει σε όλα τα υπόλοιπα μεταλλικά εργαλεία!
  • Πριν το καθαρίσεις, ιδανικά άφησε το τηγάνι να κρυώσει. Το τηγάνι καθαρίζεται εύκολα και δεν χρειάζεται προσθήκη νερού!
  • Τοποθέτησε το τηγάνι σε εστία ίσης ή μικρότερης της βάσης του σκεύους σας. Το Meteor είναι κατάλληλο για όλες τις εστίες, ακόμα και τις επαγωγικές!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη