Φαντάσου πόσα μπορείς να κάνεις με μια Smart TV!

by K Admin

shutterstock_343986764

 

Η εξέλιξη της τηλεόρασης τα τελευταία 30 χρόνια, τόσο σε επίπεδο περιεχομένου, σε ποσότητα και ποιότητα, όσο και σε τεχνολογία είναι αδιαμφισβήτητη.  Παλιά η οικογένεια μαζευόταν μπροστά στην τηλεόραση και έβλεπαν ό,τι έπαιζε η Δημόσια Τηλεόραση. Αργότερα μπήκε στη ζωή μας το βίντεο, τα ιδιωτικά κανάλια, το DVD και η συνδρομητική τηλεόραση και οι επιλογές αυξήθηκαν. Σήμερα όμως… οι επιλογές είναι αμέτρητες και αυτό χάριν στην τεχνολογία, στο ίντερνετ και στις έξυπνες τηλεοράσεις!

 

Σήμερα μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα με μια έξυπνη τηλεόραση και να ικανοποιήσεις τα γούστα και τις απαιτήσεις όλων των μελών της οικογένειας.

 

Φαντάσου λοιπόν τι θα ήθελες να κάνεις με μια Smart TV…  κι αν δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα, μην αγχώνεσαι! Εδώ είμαστε και για να τροφοδοτούμε τη φαντασία σου.  Διάβασε παρακάτω για να διαπιστώσεις πώς μπορείς να απολαύσεις τη Smart TV με τις αμέτρητες εφαρμογές που έχεις πλέον στη διάθεσή σου!

 

Καλά… ξυπνητούρια

Παλιά η μέρα ξεκινούσε με εφημερίδα, αργότερα με πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή και, συχνά πια, με τηλέφωνο. Η τηλεόραση είναι πολύ πιο πλούσια όμως και θα βρεις εφαρμογές με εξειδικευμένα και παγκοσμίου βεληνεκούς ενημερωτικά δίκτυα που καλύπτουν γεγονότα, τα οποία δύσκολα θα απασχολήσουν το κλασικό δελτίο ειδήσεων. Πόσο μάλλον τα σύγχρονα πρωτοσέλιδα.

 

Για τη…μαμά
shutterstock_322337639

Ο δικός σου τηλεοπτικός σεφ

Έχεις λίγο χρόνο ελεύθερο και θες να δοκιμάσεις τη φαντασία σου με νέες ιδέες για συνταγές. Υπάρχει το τηλέφωνό σου ή το tablet σου που μπορεί να σε καλύψει σε κάτι τέτοιο, αλλά οι πολλές ίντσες και το τεραστίων διαστάσεων φωτογραφικό υλικό με τις καθαρές οδηγίες σε μια τηλεόραση έχουν άλλη χάρη. Ειδικά αν έχεις κουζίνα με πάσο που βλέπει σε σαλόνι ή κάποια μικρότερη Smart TV στην κουζίνα σου, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο. Ούτε καν να συντονίζεσαι πότε στη μια εκπομπή και πότε στην άλλη, με την ελπίδα να προλάβεις να σημειώσεις όσα θα χρειαστείς.

 

Για να μη χανόμαστε

Και μιας και είπαμε για μαγειρική, είτε ετοιμάζεις γαστρονομικά αριστουργήματα είτε ασχολείσαι με κάποια άλλη δουλειά στο σπίτι, ξέρεις τι είναι εύκολο να κάνεις με την έξυπνη τηλεόρασή σου; Να ρίχνεις ματιές στο Facebook για να αισθάνεσαι πάντα ότι είσαι μέσα στην επικαιρότητα και ακόμη πιο κοντά σε φίλους, κοντινά πρόσωπα και… τα κατορθώματά τους.

 

Για τον μπαμπά

Υπάρχουν τα αθλητικά και τα… αθλητικά

shutterstock_386244616Ξέρεις πού θα βρεις το Κύπελλο Ελλάδος και το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αλλά τι γίνεται με τα όχι και τόσο γνωστά αθλήματα ή τουρνουά εκτός Ελλάδας; Με το κατάλληλο application στην τηλεόρασή σου δε σου λείπει πια τίποτα όσο απαιτητικός κι αν είσαι.

Θέλεις πρωτάθλημα NBA; Υπάρχει η επίσημη εφαρμογή που, με συνδρομή, σου εξασφαλίζει όλο το θέμα της σεζόν. Μήπως θέλεις και NHL, κοινώς αμερικανικό πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου; Γίνεται και αυτό. Μήπως είσαι τύπος που θέλει μια δόση στρατηγικής από το πρωτάθλημα NFL, για θέαμα αμερικανικού ποδοσφαίρου και το μεγαλείο του Super Bowl; Μπορείς να το έχεις και αυτό.

Αν πάλι θέλεις λίγη δράση, ένα ακροβατικό παραπάνω μαζί με καλή δόση σκηνοθεσίας, μην ξεχνάς το WWE ή, αν το έχεις συνηθίσει αλλιώς, τους “Γίγαντες του Κατς”.

Οι εφαρμογές αυτές είναι συχνά ο μόνος τρόπος να έχεις πρόσβαση σε τέτοια αθλήματα και θεάματα. Το καλύτερο είναι πως, με φίλους μαζί ή χωρίς, η εμπειρία είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη αθλητική τηλεοπτική μετάδοση. Οι εφαρμογές προσφέρουν πάρα πολλές πληροφορίες και στατιστικά, πριν και μετά από κάθε αγώνα, στοιχεία που δεν θα βρεις πουθενά αλλού τόσο οργανωμένα και… επαγγελματικά.

 

Άκου αγαπημένες νότες και γνώμες

Τώρα που το streaming της αγαπημένης σου μουσικής είναι παιχνίδι, δεν είναι περίεργο να αναλαμβάνει η Smart TV σου το… μουσικό βάρος. Σκέψου το και αλλιώς. Οι πιθανότητες λένε πως έχει αισθητά καλύτερο ήχο από το κινητό σου τηλέφωνο ή το tablet, κάνει και τόσα άλλα πράγματα, ενώ δεν εξαρτάται από μπαταρία όπως ένα φορητό ηχείο.

Αν η τηλεόρασή σου είναι Android TV θα διαπιστώσεις πως είναι πολύ απλή υπόθεση να “στείλεις” podcasts (ηχογραφημένες ραδιοφωνικές εκπομπές που διατίθενται ηλεκτρονικά) στην τηλεόρασή σου για να έχεις και άλλου είδους συντροφιά μέσα στη μέρα.

 

Για το παιδί

Παράθυρο στην εκπαίδευσηshutterstock_234977980

Πόσα κακά έχουν ειπωθεί για την τηλεόραση και τα παιδιά; Και πόσο καλύτερο έχεις σκεφτεί πως είναι ένα tablet με εκπαιδευτικές εφαρμογές; Μα υπάρχουν πλέον και στην τηλεόρασή σου! Στη μεγάλη οθόνη μάλιστα, είναι πιο εύκολο να είσαι παρών/ούσα και να συμμετέχεις στην παιδική περιπέτεια της ανακάλυψης, να καθοδηγήσεις το παιδί, να το βοηθήσεις και να το ωθήσεις να βρίσκει λύσεις μόνο του, ανάλογα με την περίπτωση και την ηλικία του πάντοτε. Ειδικά για μικρά παιδιά, οι επιλογές είναι πολλές. Θα καλυφθείς, μην αγχώνεσαι.

 

Ώρα για περισσότερο παιχνίδι με λιγότερο μπέρδεμα

Υπάρχουν κονσόλες, υπολογιστές και τόσα άλλα, όμως κάθε παιχνίδι ξεκινά πιο απλά. Ποιος είπε ότι δεν χωρά το Angry Birds στη μεγάλη οθόνη; Και που να δεις το Cut The Rope. Στις πολλές ίντσες είναι αδύνατο να μη βάλει κανείς τα δυνατά του για να δώσει όλα τα ζαχαρωτά στο αδιανόητα χαριτωμένο Om Nom.

 

Για όλη την οικογένεια

shutterstock_284501174Επικοινωνία για όλους

Δεν ακούς πρώτη φορά για Skype. Και όντως η βιντεοκάμερα δεν είναι πάντα αυτονόητο αξεσουάρ σε κάθε τηλεόραση. Άλλοτε είναι ενσωματωμένη, άλλοτε ξεχωριστή και παρέχεται, καμιά φορά μπορεί να διατίθεται μόνο ως πρόσθετο.

Το Skype στην τηλεόραση όμως έχει μια ιδιαιτερότητα που δεν συναντάς σε άλλη περίπτωση, σε ό,τι συσκευή κι αν το έχεις δοκιμάσει. Αντί να ζορίζεσαι για να χωρέσεις εσύ, άντε και κανένας άλλος στο περίπου και με το ζόρι, το Skype στην τηλεόραση είναι το ιδανικό για ομαδικές συνομιλίες. Όλη η οικογένεια στον καναπέ, σύνδεση με ένα ή περισσότερα φιλικά και αγαπημένα πρόσωπα και η επικοινωνία αλλάζει. Γίνεται πιο ζωντανή. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι όσο περνά ο καιρός η υποστήριξη των κατασκευαστών ειδικά για Skype μειώνεται για πρακτικούς λόγους και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω λόγω συγκεκριμένων τάσεων στην αγορά.

 

Μοιραστείτε στιγμές, ευκολότερα από ποτέ.

Πάνε οι εποχές που έφτιαχνες άλμπουμ και τα έβγαζες για «παρέλαση» μια στο τόσο, σε οικογενειακές μαζώξεις. Για να μην πούμε για τον κόπο που χρειαζόταν να αποθηκεύσεις κάπου video και να το προβάλεις με DVD ή media player κ.λπ. Για να μην πούμε για τα χρόνια εκείνα που έπρεπε να συνδέσεις κάπως, με καλώδιο, τον υπολογιστή σου στην τηλεόραση.

Αυτά έχουν τελειώσει πια. Βλέπεις μερικές φωτογραφίες στο κινητό σου; Μπορείς ασύρματα να τις προβάλλεις με μια κίνηση στη Smart TV σου. Το ίδιο μπορούν να κάνουν κι άλλοι που κουβαλούν στην τσέπη τους πια τη συλλογή με τις αγαπημένες και σημαντικότερες αναμνήσεις τους, κάτι που προηγουμένως δεν ήταν καθόλου πρακτικό ή ήταν απλώς αδύνατο.

Το ίδιο ισχύει και για video. Είτε πρόκειται για κάτι που έχεις τραβήξει εσύ ή κάποιος άλλος ή ακόμη και για εκείνο το αστείο video της ημέρας που κάνει θραύση στο YouTube. Οι περιπτώσεις είναι πολλές και, το σημαντικότερο, μπορείς να μοιράζεσαι πράγματα με πρωτόγνωρη ευκολία.

 

Ψυχαγωγία σε κάθε πλάτος και μήκος

Η ψυχαγωγία είναι για όλους. Μια σειρά κινουμένων σχεδίων, ένα κοινωνικό δράμα, μια κωμωδία, όλα είναι στο πρόγραμμα. Και κάποτε ήταν μακριά από την τηλεόραση. Κάτι που δεν μπορούσες να είχες χωρίς να προσθέσεις άλλη μια συσκευή στη συλλογή σου.

 

Media Player χωρίς τα δύσκολα

Θυμάσαι παλαιότερα, ακόμη και στις πρώτες Smart TV, φόρτωνες κάποια video σε USB stick, τοποθετούσες το stick στην τηλεόραση και δεν υπήρχε σιγουριά για το αποτέλεσμα. Κάποια αρχεία λειτουργούν, κάποια άλλα όχι, μερικά ναι αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες ενώ, ακόμη και αν όλα πήγαιναν καλά σε πρώτη φάση, η τηλεόραση μπορεί να ζοριζόταν με αρχεία υψηλής ανάλυσης ή να μην ενδιαφερόταν για την ύπαρξη υποτίτλων και δη ελληνικών υποτίτλων. Τώρα πλέον υπάρχει η σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά. Ακόμη και αν πρόκειται για κάποιο “μυστήριο” αρχείο από βιντεοκάμερα.

 

Κινηματογράφος α λα καρτ. Στο σπίτι σου.

Μια έξυπνη τηλεόραση και μια σύνδεση στο Internet είναι… μεγάλη υπόθεση για οποιονδήποτε σινεφίλ,=  ή για οποιοδήποτε παιδί που έχει όρεξη για κινούμενα σχέδια. Ακούγεται τρελό αλλά, ακόμη και κεραία να μην έχεις συνδέσει στην τηλεόρασή σου, όσο έχεις Ιnternet έχεις και επιλογές.

Κάθε Smart TV έχει τη δική της εφαρμογή Netflix για να έχεις συνδρομητική πρόσβαση σε περισσότερες ταινίες και σειρές από όσες μπορείς να φανταστείς με τους ελληνικούς υπότιτλους να προστίθενται με πρώτη ευκαιρία σε νέο και υπάρχον περιεχόμενο. Θα βρεις αποκλειστικές παραγωγές του ίδιου του Netflix, πριν ή απλά πιο εύκολα από οπουδήποτε αλλού. Και μάλιστα σε ποιότητα εικόνας που θα θυμάσαι.

 

Google Play Movies

 

 

Είτε έχεις τηλεόραση που χρησιμοποιεί Android TV είτε ακόμη και, για παράδειγμα, τηλεόραση LG που χρησιμοποιεί τελείως διαφορετικό λειτουργικό σύστημα, η Google έχει φροντίσει για σένα. Θα βρεις την εφαρμογή Google Play Movies, με τεράστια ποικιλία και κινηματογραφικές παραγωγές και τη «θαλπωρή» των ελληνικών υποτίτλων. Μπορείς να νοικιάσεις και να αγοράσεις τις ταινίες που θες, σε υψηλή ποιότητα.

Είναι οικογενειακή βραδιά; Γιατί να μην προτιμήσεις το “Καλόσαυρος” της Disney; Είναι μέρα φαντασίας; Μπορείς να πιάσεις τα Star Wars από την αρχή μέχρι το τέλος. Και αν είναι ώρα περισυλλογής, θα βρεις περισσότερα ποιοτικά ντοκιμαντέρ από όσα φαντάζεσαι ή από όσα είχες πρόχειρα, με οποιονδήποτε τρόπο, μέχρι σήμερα.

 

Η ψυχαγωγία είναι για όλους

Η Smart TV του σαλονιού σου δεν είναι άλλο ένα παράθυρο σε μερικούς σταθμούς. Κάθε μέρα αποκτά περισσότερες δυνατότητες. Και κάθε μέρα σε οδηγεί και κάπου αλλού, πιο συναρπαστικά. Απόλαυσέ την. Κατά προτίμηση, οικογενειακώς…

Μπορείς να δεις ακόμη