Gamescom 2015: Έτοιμος ο Κωτσόβολος για τα νέα games. Εσύ;

by K-Admin

Gamescom 2015

 

Η αλήθεια είναι ότι η Gamescom, η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για videogames, τελείωσε μόλις την Κυριακή. Για το κοινό τουλάχιστον. Για εμάς τελείωσε δύο μέρες νωρίτερα, δηλαδή την Παρασκευή. Διότι μέχρι τότε λειτουργεί το Business Area, το κομμάτι δηλαδή της έκθεσης που δεν απευθύνεται σε ιδιώτες αλλά μόνο σε δημοσιογράφους και εμπόρους, το μέρος όπου συναντούμε πολλούς από τους ανθρώπους που φτιάχνουν τα μελλοντικά αγαπημένα σου παιχνίδια, βλέπουμε πράγματα για πρώτη φορά, πολλές φορές πράγματα που δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα στον κανονικό εκθεσιακό χώρο. Όταν κλείνει το business area, τελειώνει και η δουλειά μας.

 

IMG_0308

Αυτό σημαίνει ότι πολύ πολύ σύντομα ξεκινά η σεζόν για τους gamers. Ο κανόνας λέει ότι από το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου μέχρι και, οριακά, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, αναμένονται οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς. Είναι αλήθεια ότι είδαμε αρκετούς τίτλους που δεν πρόκειται να ξαναπιάσουμε στα χέρια μας πριν μπει το 2016, πάρα πολλοί όμως αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Η φετινή Gamescom πάντως ήταν η πιο γιορτινή. Έτυχε βέβαια αφού σε αντίθεση με άλλες χρονιές, Microsoft και Sony δεν χρειάστηκαν να κονταροχτυπηθούν. Η Sony είχε μικρότερη παρουσίαση από ότι συνήθως και η Microsoft έκανε μόνη της το πρόγραμμά της. Ταυτόχρονα βέβαια είδαμε ολοένα και περισσότερους μεγάλους τίτλους, που κατά κανόνα ετοιμάζονται για PC, PS4 και Xbox One να προβάλλονται στους δημοσιογράφους πρωτίστως σε PC με χειριστήρια Xbox ή χειριστήρια που έμοιαζαν με αυτά του Xbox, ανάλογα με την περίπτωση προφανώς. Το PC gaming μπορεί για μερίδα των gamers να απαιτεί περισσότερο κόπο και περισσότερες έγνοιες σχετικά με το gaming PC, αλλά είναι η ήρεμη δύναμη της βιομηχανίας.

Αυτό δεν αλλάζει βέβαια το απλό γεγονός ότι οι κονσόλες έχουν να αναδείξουν αρκετές αποκλειστικότητες, αλλά και την κλασική φιλικότητα στη χρήση που τις ξεχωρίζει εδώ και δεκαετίες.

Σε όποιο στρατόπεδο και αν ανήκεις (αν και είμαστε κατά της λογικής αυτής – σημασία έχουν τα games και όχι ποιου το όνομα είναι πάνω στο κουτί), το πρόγραμμα είναι γεμάτο, αυτό τουλάχιστον είναι σίγουρο.

Αν απλά έχεις ξεχάσεις ότι ισχύει αυτό, ή δεν είχες την ευκαιρία να δεις μαζεμένη την πληροφορία αυτή, τότε θα χαρούμε να διευκολύνουμε την κατάσταση. Όχι τίποτα άλλο, αλλά πρέπει να κάνεις και το πρόγραμμά σου για το gaming μέχρι το τέλος του έτους, σωστά;

 

IMG_0497

Κυκλοφορίες Παιχνιδιών

1 Σεπτεμβρίου- Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360)

4 Σεπτεμβρίου- Mad Max (PC, PS4, Xbox One)

15 Σεπτεμβρίου- Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PC)

18 Σεπτεμβρίου- Pro Evolution Soccer 2016 (PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360)

22 Σεπτεμβρίου- FIFA 16 (PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360)

25 Σεπτεμβρίου- Skylanders Superchargers (PS4, PS3, Wii U, Wii, 3DS, iPad, Xbox One, Xbox 360) 

29 Σεπτεμβρίου- NBA 2K16 (PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360)

6 Οκτωβρίου- Rock Band 4 (PS4, Xbox One)

13 Οκτωβρίου- Rainbow Six: Siege (PC, PS4, Xbox One)   /    The Talos Principle (PS4)

23 Οκτωβρίου – Assassin’s Creed: Syndicate (PC, PS4, Xbox One)   /   Guitar Hero Live (iOS, Android, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Wii U)

27 Οκτωβρίου – Halo 5: Guardians (Xbox One)   /   WWE 2K16 (PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360)

30 Οκτωβρίου- Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 (3DS)

10 Νοεμβρίου- Fallout 4 (PC, PS4, Xbox One)

13 Νοεμβρίου- Rise Of The Tomb Raider (Xbox One, Xbox 360)

20 Νοεμβρίου 2015- Star Wars Battlefront (PC, PS4, Xbox One)

1 Δεκεμβρίου- Just Cause 3 (PC, PS4, Xbox One)

8 Δεκεμβρίου- Hitman (PC, PS4, Xbox One)

Κάπου εδώ βέβαια επιβάλλεται και μια διευκρίνιση. Ποτέ δεν είναι αδιανόητο να καθυστερήσει τελικά κάποιος τίτλος και να αλλάξει η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας. Καμιά φορά τέτοια δράματα συμβαίνουν ακόμη και μία εβδομάδα πριν την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας. Επιπλέον κάποιοι τίτλοι δεν έχουν ακόμη τόσο συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, παρότι είναι γνωστό ότι θα προλάβουν το 2015 (π.χ. XCOM 2). Βέβαια… αν καταπιαστείς με αρκετούς από τους τίτλους που αναφέρονται παραπάνω και σου μείνει και χρόνος για μερικούς ακόμη, τι να πούμε. Απλά… ζηλεύουμε.

Καλή σεζόν και καλό παιχνίδι να έχουμε όλοι μας.

Μπορείς να δεις ακόμη