|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Χαλβαδόπιτα – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φύλλα κρούστας (αυτά που χρησιμοποιούμε στο μπακλαβά)
  • 300 γρ. χαλβά από σουσάμι (ό,τι γεύση επιθυμείς)
  • 100 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • Σουσάμι, για το πασπάλισμα της πίτας
  • Ηλιέλαιο, για το άλειμμα των φύλλων

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χαλβά και τον τρίβουμε με τα χέρια μας. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα στο μπολ τα φουντούκια, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τ’ αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε σ' ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, το ένα φύλλο κρούστας και το πασπαλίζουμε με ηλιέλαιο με τη βοήθεια ενός πινέλου. Βάζουμε από πάνω το επόμενο φύλλο κρούστας και το πασπαλίζουμε κι αυτό με ηλιέλαιο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το τελευταίο φύλλο. Απλώνουμε σ’ όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση, και στη συνέχεια διπλώνουμε τις δύο μεγάλες άκρες προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση, κι έπειτα ξεκινώντας απ’ την κοντή πλευρά των φύλλων τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με ηλιέλαιο, χαράζουμε την επιφάνεια του ρολού μ’ ένα μαχαίρι σε τρεις μεριές και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 25 – 30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί η πίτα την αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

TIPS

 

Αν δε θες να κάνεις νηστίσιμη την πίτα μπορείς να πασπαλίσεις τα φύλλα με λιωμένο βούτυρο.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη