Η Ford φέρνει το SYNC 3 και στην Ευρώπη 

by K Admin

Mate-8_Combination_-back_general

 

Το MWC 2016 δεν είναι μόνο για tablets, laptops και smartphones, καθώς η Ford επέλεξε το εν λόγω event για να επικεντρωθεί στο SYNC 3 για τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Η ανακοίνωση του SYNC 3 ήρθε παράλληλα με το ανανεωμένο Ford Kuga crossover utility vehicle (CUV).

 
Το SYNC 3 υποστηρίζει πλέον πολωνικά και σουηδικά σε ό,τι αφορά την υποστήριξη αναγνώρισης φωνής, εκτός από τις υπάρχουσες γλώσσες, ενώ προστέθηκαν περισσότερες φωνητικές εντολές. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης θέλει καφέ, με την αντίστοιχη φωνητική εντολή η συσκευή εμφανίζει όλες τις καφετέριες που βρίσκονται στην περιοχή. Αντίστοιχα, το σύστημα της Ford μπορεί να ενημερώσει και για άλλα εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες.

Εξ’ ορισμού, η αρχική οθόνη του SYNC 3 χωρίζεται σε τρία μέρη: την πλοήγηση που καταλαμβάνει το μισό τμήμα της οθόνης προς την πλευρά του οδηγού, τη λειτουργία του ηχοσυστήματος και τη λειτουργία του τηλεφώνου. Με ένα άγγιγμα, ο χρήστης μπορεί να φέρει σε πλήρη οθόνη όποια από τις τρεις λειτουργίες επιθυμεί. Επίσης, υπάρχου επιλογές για τον κλιματισμό, καθώς και άλλες εφαρμογές και ρυθμίσεις. Σε γενικές γραμμές, η χρήση του SYNC 3 είναι ιδιαίτερα απλή, με τα εικονικά πλήκτρα της οθόνης αφής να είναι μεγάλα και ευκρινή. Η σχεδίαση του περιβάλλοντος είναι επίσης απλή και καθαρή ώστε ο χρήστης να βρίσκει άμεσα αυτό που θέλει χωρίς να ψάχνει και να αποσπάται η προσοχή του.

 

Kuga-SYNC-3-650-80Το Ford SYNC 3 χρησιμοποιεί το λειτουργικό της QNX (το νέο τμήμα της BlackBerry), το οποίο χρησιμοποιείται επίσης από πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως είναι μεταξύ άλλων οι BMW, Audi, Fiat Chrysler, και Mercedes-Benz. Με το νέο της λειτουργικό, η BlackBerry έχει μπει δυναμικά στο χώρο των αυτοοδηγούμενων οχημάτων. Η νέα πλατφόρμα επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των οχημάτων και με τα φανάρια, βελτιώνοντας έτσι τη ροή της κίνησης, ενώ αποφεύγονται οι συγκρούσεις. Μάλιστα, το λογισμικό που έχει αναπτύξει η QNX αποτελεί βάση για λογισμικό τρίτων εταιριών που κατασκευάζουν την τεχνολογία τους επάνω σε αυτό.

Τέλος, το Ford Kuga με SYNC 3 αναμένεται εντός του 2016 και έρχεται με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto.

Μπορείς να δεις ακόμη