Η κορυφαία φωτογραφία άγριας ζωής για το 2016 τραβήχτηκε με την GoPro Hero4 Black

by K Admin

1-1

 

Για περισσότερα από 50 χρόνια, ο διαγωνισμός Καλύτερου Φωτογράφου Άγριας Ζωής που διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου μας προσφέρει εκπληκτικές φωτογραφίες από την άγρια φύση του πλανήτη.

Μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού είναι ο Αμερικανός, βιολόγος, εξερευνητής, φωτογράφος και κινηματογραφιστής Tim Laman, με τη φωτογραφία Entwined lives – που απεικονίζει έναν αρσενικό ουρακοτάγκο να σκαρφαλώνει στην εναέρια ρίζα μίας συκιάς (φίκος-στραγγαλιστής) στο Εθνικό Πάρκο Gunung Palung στο νησί της Βόρνεο.

Ο Laman γνώριζε ότι ο νεαρός ουρακοτάγκος θα επιστρέψει, για να βρει τροφή. Μετά από τρεις ημέρες, όπου ανεβοκατέβαινε με σχοινιά σε ύψος 30 μέτρων, έκρυψε αρκετές κάμερες GoPro στα φυλλώματα του δέντρου, περιμένοντας την τέλεια λήψη. Και αυτή δεν άργησε να έρθει. Όταν ο Laman είδε τον νεαρό ουραγκοτάγκο να σκαρφαλώνει στο δέντρο, ενεργοποίησε απομακρυσμένα τις κάμερες του και… το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό. Κατάφερε να αποτυπώσει τον ουραγκοτάγκο από ψηλά με το δάσος να απλώνεται από κάτω.

Οι ουραγκοτάγκοι που ζουν στα τροπικά δάση της Βόρνεο, γνωστοί ως «οι κηπουροί του δάσους», είναι ιδιαίτερα ευφυείς. Όπως και οι άνθρωποι, επιδεικνύουν πολιτισμό, με διαφορετικές ομάδες να εμφανίζουν μοναδικές συμπεριφορές και παραδόσεις. Μάλιστα, έχουν παρατηρηθεί ουραγκοτάγκοι να χρησιμοποιούν φύλλα ως χαρτοπετσέτες για να σκουπίσουν το στόμα τους, να κατασκευάζουν σκίαστρα στις φωλιές τους, αλλά και στέγες για να παραμένουν στεγνοί στις τροπικές καταιγίδες.

 

https://www.instagram.com/p/BCWy7IutjRx/

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ουραγκοτάγκοι έχουν χαρακτηριστεί και επίσημα ως άκρως απειλούμενο είδος από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), καθώς χάνουν το φυσικό τους περιβάλλον και είναι θύματα λαθροθηρίας. «Η ιστορία είναι γνωστή, αλλά χρειαζόμαστε εξαιρετικές φωτογραφίες όπως η συγκεκριμένη για να τη φέρει και πάλι στο προσκήνιο. Οι νικητήριες φωτογραφίες αγγίζουν τις καρδιές μας και μας καλούν να σκεφτούμε διαφορετικά για τον κόσμο και τη φύση», ανάφερε μεταξύ άλλων ο Lewis Blackwell, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Η εικόνα του Tim Laman ξεχώρισε στη φετινή διοργάνωση μεταξύ 50.000 συμμετοχών από 95 χώρες, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η λήψη πραγματοποιήθηκε με μία GoPro Hero4 Black Action Camera.

H Hero4 έρχεται για να σου προσφέρει επαγγελματικής ποιότητας λήψεις, αλλά και πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως το HiLight Tag και το QuikCapture. Ακόμη, διαθέτει νέο chip Wi-Fi που προσφέρει ταχύτερη μεταφορά δεδομένων σε συνεργασία με το GoPro App αλλά και ενσωματωμένο Bluetooth, έτσι ώστε να βλέπεις χωρίς καθυστέρηση την εικόνα που μεταδίδει και να μεταφέρεις τα video και τις φωτογραφίες στο smartphone ή το tablet σου γρηγορότερα. Τέλος, το νέο Wi-Fi Smart Remote διατίθεται ως αξεσουάρ και σου δίνει τη δυνατότητα να χειρίζεσαι έως και 50 κάμερες GoPro σε απόσταση 180 μέτρων, ενώ παράλληλα προσφέρει και αυξημένη αυτονομία σε σύγκριση με το απλό Wi-Fi Remote.

Μπορείς να δεις ακόμη