Ιδέες για ένα αξέχαστο αποκριάτικο πάρτι

by K Admin

shutterstock_271006340

 

Το μεγαλύτερο αποκριάτικο μασκέ πάρτι θα γίνει φέτος… στο σπίτι σου! Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσεις σεμινάρια μαγειρικής και διακόσμησης για να οργανώσεις ένα πρωτότυπο αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους. Με τις κατάλληλες συσκευές μαγειρικής, τα απαραίτητα υλικά και μπόλικη φαντασία μπορείς να υλοποιήσεις πολλές πρωτότυπες ιδέες για τον αποκριάτικο μπουφέ και τη διακόσμηση.

 

Διοργανώνοντας ένα θεματικό αποκριάτικο μασκέ πάρτι

Μια εξαιρετική ιδέα είναι να κάνεις το πάρτι σου θεματικό με ειδικές αμφιέσεις, λιχουδιές και διακόσμηση. Τα θεματικά πάρτι κρύβουν τρελή διασκέδαση και σίγουρα δεν είναι μόνο για παιδιά, ενώ εξοικονομούν χρόνο και μειώνουν τη ταλαιπωρία, καθώς η διακόσμηση του σπιτιού και ο μπουφές ετοιμάζονται σύμφωνα με το θέμα που έχουμε επιλέξει. Καλό;

Ας δούμε μαζί μερικές πρωτότυπες προτάσεις για θεματικό πάρτι που θα μείνει αξέχαστο για εσένα, τους φίλους σου και το παιδί σου. Αν και είμαστε σίγουροι ότι ήδη σου έχουν έρθει στο μυαλό πολλές ιδέες.

 

Θέμα Star Wars:

Το Star Wars μας δίνει πολλά περιθώρια για να δημιουργήσουμε! Δεκάδες εμβληματικοί χαρακτήρες, εκπληκτικό σύμπαν και… πολλοί fans, που σίγουρα θα εκτιμήσουν ένα τέτοιο θεματικό αποκριάτικο πάρτι.

Photo by thecouponproject.com

Tips για το μπουφέ: Σε ποια πλευρά της Δύναμης ανήκεις; Τι χρώμα θα ήθελες να είναι το Lightsaber σου αν ήσουν Jedi; Όποια και αν είναι η επιλογή σου εξέπληξε τους καλεσμένους σου, φτιάχνοντας εύκολα και γρήγορα αλμυρά ή γλυκά Light Saber Sticks! Η συνταγή είναι πολύ απλή: κριτσίνια λευκά ή ολικής αλέσεως βουτηγμένα σε κόκκινη ή πράσινη σως για τη σκοτεινή και φωτεινή πλευρά της Δύναμης αντίστοιχα. Αν δεν σου αρέσουν οι έτοιμες σάλτσες, μπορείς να φτιάξεις γρήγορα διάφορες κόκκινες ή πράσινες σως (Green Mojo, Pesto κ.λπ.) με το ραβδομπλέντερ σου. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις γλυκά Light Saber Sticks είτε με κριτσίνια, ή με αλμυρά sticks που επίσης μπορείς να βρεις στο εμπόριο, μιας και το αλμυρό και το γλυκό συνδυάζονται άψογα! Για να «ντύσεις» με χρώμα τα lightsaber σου θα χρειαστείς λευκή σοκολάτα, και χρώματα ζαχαροπλαστικής (πράσινο, κόκκινο και μπλε). Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων -με προσοχή όμως να μη σου καεί η σοκολάτα. Χρωμάτισε τη λιωμένη σοκολάτα ρίχνοντας σταδιακά το χρώμα και ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα ικανοποιητικό χρώμα χωρίς να σφίξει η σοκολάτα και δεν απλώνεται εύκολα στα sticks σου. Βούτα (ή άπλωσε με πινέλο μαγειρικής) τα sticks στην σοκολάτα και τοποθέτησε τα σε αλουμινόχαρτο ή σε ένα ταψάκι. Μόλις τελειώσεις, βάλε τα στο ψυγείο και βγάλε τα λίγο πριν ξεκινήσει το πάρτι!

 

Tips για διακόσμηση: Στρώσε μπουφέ με κόκκινα, πράσινα και μπλε πλαστικά πιρούνια και πιάτα. Ταιριάζουν με το θέμα που επέλεξες, ενώ δεν θα έχεις να πλένεις μετά το πάρτι. Μπορείς επίσης να εκτυπώσεις φωτογραφίες και εικόνες από ταινίες του Star Wars σε σχήμα λωρίδας και να τις χρησιμοποιήσεις για να τυλίξεις τις (κόκκινες, πράσινες, μπλε) χαρτοπετσέτες με κουτάλια και πιρούνια.

 

Θέμα LEGO:

8351482061_e7a1b64da9_z

Photo by Austin Kirk

Τα LEGO είναι εξαιρετικό θέμα για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για παιδικό αποκριάτικο πάρτι ή πάρτι γενεθλίων.

Tips για το μπουφέ: Φτιάξε μικρά τετράγωνα σάντουιτς με ψωμί του τοστ (πολύσπορο ή σίκαλης). Γέμισε τα με διάφορα πεντανόστιμα υλικά, όπως προσούτο και παρμεζάνα. Άλειψε τα ψωμάκια με λίγο βού­τυρο και γέμισε τα με μία φέτα προσούτο, μία λεπτή φέτα παρμεζάνα και δύο φύλ­λα ρόκας. Εναλλακτικά, άλειψε τα ψωμάκια από τη μία πλευρά με μαγιονέζα και από την άλλη με λίγη μουστάρδα και γέμισε τα με τόνο (σε νερό) καλά στραγ­γισμένο. Επιπλέον, οι αλμυρές ή/και γλυκές βάφλες ταιριάζουν σε ένα μπουφέ με θέμα τα LEGO. Αν προτιμάς χειροποίητες βάφλες, φρόντισε να έχεις έτοιμο το μίγμα. Λίγο πριν αρχίσουν να έρχονται οι καλεσμένοι σου, προθέρμανε τη βαφλιέρα και ψήσε τις βάφλες σου για 3 με 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Έτσι, θα τις σερβίρεις φρέσκιες και αφράτες.

 

Tips για διακόσμηση: Στόλισε το μπουφέ με φιγούρες LEGO, ενώ με τα πλαστικά τουβλάκια θα φτιάξεις ένα μικρό κάστρο που θα διακοσμεί το τραπέζι. Με τα τουβλάκια ή τις φιγούρες, μπορείς να διακοσμήσεις όπως θέλεις το τραπέζι. Για παράδειγμα, φτιάξε ένα μικρό «οχυρό» για τα μαχαίρια, τα πιρούνια και τα κουταλάκια.

 

Θέμα Minions:

Photo by Jennifer Longaway

Photo by Jennifer Longaway

Τα minions έχουν γίνει πολύ αγαπητά σε μικρούς και μεγάλους και αποτελούν εξαιρετική ιδέα για θέμα σε αποκριάτικο πάρτι.

Tips για το μπουφέ: Με μια συσκευή για Muffin και Cupcake μπορείς να φτιάξεις εκπληκτικά γλυκά και αλμυρά snacks με θέμα τα συμπαθή κίτρινα πλασματάκια. Πρόκειται για ιδανική επιλογή αφού φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα, ενώ θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Επιπλέον, μπορείς να φτιάξεις κίτρινα και μωβ γλυκά cupcakes για να προσθέσεις περισσότερο χρώμα στο πάρτι! Υπάρχουν επίσης κουτάκια για ποπ κορν με θέμα τα minions. Εξοπλίσου με μια συσκευή ποπ κορν και ετοίμασε αφράτα και λαχταριστά ποπ κορν μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Tips για διακόσμηση: Minions και μπανάνες πάνε μαζί! Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια ιδιαίτερη κατασκευή, μερικές πραγματικές μπανάνες για το τραπέζι ή για να συνοδεύσουν την αποκριάτικη μπόμπα αρκούν. Κόλλησε stickers ή φτιάξε σχέδια (με μαρκαδόρο) με θέμα τα minions. Όπως και να έχει, δεν πρόκειται να πάνε χαμένες. Διπλό το κέρδος, μπανάνες για διακόσμηση και για φάγωμα!

 

Θέμα Πειρατές:

shutterstock_86975573Με αυτό το θέμα, το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσεις τις προετοιμασίες έχοντας στην άκρη του μυαλού σου την ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής», και μόλις «ανακάλυψες»… ότι θέλεις να ντυθείς Jack Sparrow. Ωραιότατα!

 

Tips για το μπουφέ: Πειρατές σημαίνει σπαθιά, νεκροκεφαλές και σκοτεινά χρώματα. Επομένως σερβίρεις τα καναπεδάκια και τις μπόμπες με party sticks σπαθιά, που μπορείς να βρεις εύκολα στο εμπόριο. Μια εκπληκτική ιδέα για θεματικό snack, είναι λαχταριστά Hot Dogs, πάνω στα οποία θα έχεις καρφιτσώσει σημαίες πειρατικών πλοίων, χρησιμοποιώντας πλαστικά καλαμάκια ή ξυλάκια για σουβλάκια. Μην αγχώνεσαι για το πώς θα ζεστάνεις τα ψωμάκια ή πώς θα ψήσεις τα λουκάνικα, με μια συσκευή Hot Dog, όπως η Ariete 186, μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σπιτικά Hot Dogs.

 

Tips για διακόσμηση: Διακόσμησε το χώρο σου με πλαστικά πειρατικά σπαθιά, ενώ στο μπουφέ μπορείς να τοποθετήσεις πειρατικές σημαίες. Αν πρόκειται για παιδικό πάρτι, κόλλησε ετικέτες πειρατικές στα πλαστικά ποτηράκια. Φυσικά, υπάρχουν και έτοιμες λύσεις για πλαστικά ποτηράκια και πιατάκια που έχουν ως θέμα τους πειρατές.

 

 

Θέμα Mario & Luigi

Photo by Ana Fuji

Photo by Ana Fuji

Οι διάσημοι υδραυλικοί, Mario και Luigi, εισβάλουν στο αποκριάτικο πάρτι και φέρνουν μαζί τους και όλους τους υπόλοιπους ήρωες της Nintendo. Εννοείται ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τους μικρούς μας φίλους, και αποτελεί θέμα για ένα ξέφρενο Geek party!

Tips για το μπουφέ: Μιας και το θέμα μας έχει να κάνει με υδραυλικούς, μπορείς να φτιάξεις ρολάκια κρέπας γλυκά και αλμυρά και να τα στολίσεις έτσι ώστε να φαίνονται σαν σωλήνες υδραυλικής εγκατάστασης. Για να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα κρέπες, σου προτείνουμε να εξοπλίσεις την κουζίνα σου με μια κρεπιέρα. Επίσης, ορισμένα γλυκίσματα με θέμα το δημοφιλές video game είναι τα πολύχρωμα Star cupcakes, ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις την συσκευή για donuts και cookies της Ariete για να φτιάξεις υπέροχα donuts με σοκολάτα και τρούφα.

Tips για διακόσμηση: Σε ένα πάρτι με θέμα τους Mario και Luigi θα πρέπει να κυριαρχούν χρώματα όπως το μπλε, κόκκινο και πράσινο. Στόλισε το χώρο με μπαλόνια, ενώ μπορείς να εκτυπώσεις μπανεράκια με τους δύο ήρωες και να στολίσεις διάφορά σημεία του σπιτιού. Για παράδειγμα, εκτύπωσε τα πρόσωπα των Mario και Luigi σε χαρτιά A4 (τα οποία θα κόψεις στη μέση) και κόλλησε τα σε χρωματιστές κορδέλες, τις οποίες μπορείς να κρεμάσεις στο ταβάνι ή στους τοίχους. Ως γνωστόν, το σήμα κατατεθέν των δύο υδραυλικών είναι τα μουστάκια τους. Επομένως, διακόσμησε ορισμένα σημεία του σπιτιού με αποκριάτικα μουστάκια!

 

 

Χρήσιμες συμβουλές για να προετοιμαστείς κατάλληλα

Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία θα σε ταλαιπωρήσει λίγο, αλλά με σωστή οργάνωση το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πανικοβληθείς και θα απολαύσεις και εσύ μαζί με τους υπόλοιπους τη γιορτή. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να προσέξεις τα εξής:

  • Όσο μεγάλο σπίτι και αν διαθέτεις, μη καλέσεις περισσότερα άτομα από όσο μπορείς να περιποιηθείς.
  • Αφού αποφάσισες πώς θα διακοσμήσεις το σπίτι και το τι εδέσματα θα φτιάξεις για τους καλεσμένους, φρόντισε να ετοιμάσεις μια λίστα με όλα όσα πρέπει να ψωνίσεις για το πάρτι. Για να μη σου πέσουν όλα μαζεμένα και πανικοβληθείς, κάνε τα ψώνια των τροφίμων και των ποτών / αναψυκτικών σε δύο δόσεις.
  • Τα υλικά που θα χρειαστείς για την ετοιμασία των εδεσμάτων φρόντισε να τα κάνεις το νωρίτερο τρεις μέρες πριν έτσι ώστε να είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται.
  • Προετοίμασε το χώρο μία μέρα πριν, δηλαδή ένωσε ή μετέφερε τα τραπέζια που θα χρησιμεύσουν ως μπουφές, στρώσε τραπεζομάντιλα και ξεκίνα το στολισμό. Έτσι, το μόνο που θα σου μείνει για τη μέρα του πάρτι θα είναι να τοποθετήσεις τα πιάτα, ποτήρια αναψυκτικά κ.λπ. στο τραπέζι.
  • Μία ώρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι τοποθέτησε όλα τα ορεκτικά και snacks που δεν σερβίρονται ζεστά.
  • Αν σκοπεύεις να υποδεχτείς τους καλεσμένους σου με ένα κοκτέιλ, όπως λικέρ ή punch, θα πρέπει να θυμάσαι ότι θα πρέπει να τα ετοιμάσεις εκείνη την ώρα και όχι από πιο νωρίς. Επομένως, φρόντισε να έχεις όλα τα υλικά και τα σύνεργα έτοιμα και παρατεταγμένα.

 

Το πιο σημαντικό σε ένα αποκριάτικο πάρτι είναι ότι μπορείς να αξιοποιήσεις υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπου σε διαφορετική περίπτωση ίσως και να πέταγες στα σκουπίδια. Γέμισε το σαλόνι σου με πολύχρωμα μπαλόνια, κόλλησε στους τοίχους μάσκες και σκόρπισε σερπατίνες και κομφετί, τα οποία μπορείς να φτιάξεις με πολύχρωμα φύλλα Α4 ή να αξιοποιήσεις παλιά περιοδικά όπου με έναν διακορευτή γραφείου κόψε τα σε μικρά στρογγυλά κομματάκια.  Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ξεφύγεις έστω και για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Κοίταξε να περάσεις όσο πιο καλά γίνεται.

 

Καλή διασκέδαση! 

Μπορείς να δεις ακόμη