IFA 2017: Το Windows 10 Fall Creators Update καταφθάνει στις 17 Οκτωβρίου

by K Admin

 

Μπορεί η παρουσία της Microsoft στη φετινή IFA να εστιάστηκε γύρω από το Mixed Reality, όμως η εταιρεία είχε μία ακόμη σημαντική ανακοίνωση που αφορούσε την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10.

Έτσι, κατά τη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στα πλαίσια της έκθεσης, ο Terry Mayerson, επικεφαλής των Windows, ανακοίνωσε ότι το Fall Creators Update θα κυκλοφορήσει για όλους τους υπολογιστές στις 17 Οκτωβρίου. Η επικείμενη αναβάθμιση φέρνει πολλά νέα και σημαντικά χαρακτηριστικά στα Windows 10 όπως την υποστήριξη αρχικά όλων των Mixed Reality συστημάτων από κατασκευαστές όπως η Acer, η Dell, η Asus και τη Lenovo. Επιπλέον η νέα έκδοση θα φέρει και τις πρώτες σημαντικές σχεδιαστικές αλλαγές στα Windows 10, ως μέρος του Fluent Design System που ανακοινώθηκε την άνοιξη στο συνέδριο προγραμματιστών Build.

Ακόμα το People app θα επιτρέπει στον χρήστη να “καρφιτσώσει” τις αγαπημένες του επαφές στη μπάρα εργασίας (taskbar), προκειμένου να έχει άμεση πρόσβαση σ’ αυτές για ανταλλαγή μηνυμάτων και αποστολές αρχείων απευθείας χωρίς το άνοιγμα κάποιας εξωτερικής εφαρμογής. To Windows Defender αναμένεται να γίνει πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση κακόβουλων ενεργειών με την προσθήκη τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως πάντα, η αναβάθμιση θα γίνει εφικτή μέσω του Windows Update.

Μπορείς να δεις ακόμη