Βρες την ιδανική ηλεκτρική σκούπα!

by K Admin

ηλεκτρική σκούπα 1

 

Έρχεται η στιγμή που πρέπει να αποκτήσεις μια νέα ηλεκτρική σκούπα και «στέκεσαι» μπροστά σε πολλές εναλλακτικές χωρίς να ξέρεις ποια να διαλέξεις!  Συχνά, και για πολλούς το πιο σημαντικό κριτήριο είναι η τιμή. Όμως, λίγοι γνωρίζουμε ότι κάθε σκούπα έχει διαφορετικές δυνατότητες που μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για το δικό μας σπίτι! Ανεξάρτητα από το πώς θέλεις να καθαρίζεις και το πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την επιλογή της ιδανικής σκούπας για εσένα

Μερικά από τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις πριν αγοράσεις μια νέα σου σκούπα είναι τα παρακάτω:

 

 

shutterstock_234252142Έχεις πολλά χαλιά ή κατοικίδια;

Ο καθαρισμός των χαλιών είναι πάντα δυσκολότερος σε σχέση με άλλες επιφάνειες. Άρα, αν στο σπίτι διαθέτεις πολλά χαλιά, θα πρέπει να κοιτάξεις το δείκτη απόδοσης καθαρισμού σε χαλιά. Όσο καλύτερος είναι ο συγκεκριμένος δείκτης, τόσο η σκούπα έχει την ικανότητα να φτάσει στα βαθύτερα σημεία του χαλιού και να απορροφήσει τη βρωμιά που έχει κατακαθίσει. Επιπλέον, εάν έχεις κατοικίδια ζώα, τότε γνωρίζεις ότι οι τρίχες τους μπορούν συχνά να προσκολλώνται στα χαλιά και σε άλλες επιφάνειες του σπιτιού σου. Ορισμένες ηλεκτρικές σκούπες ενδείκνυνται ειδικά για κατοικίδια και είναι σχεδιασμένες να απομακρύνουν τις τρίχες τους από τα χαλιά ή τα έπιπλα , όπου χάρη στο συνδυασμό βουρτσών υψηλής ταχύτητας και ισχυρής αναρρόφησης, σου επιτρέπουν να καθαρίζεις το σπίτι σου από τρίχες κατοικίδιων.

 

 

Υπάρχει κάποιος στο σπίτι που υποφέρει από αλλεργίες;

Πολλές ηλεκτρικές σκούπες, ακόμη και οι πιο οικονομικές, διαθέτουν εξελιγμένα φίλτρα όπως το φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air) που εκτός από τη σκόνη, συγκρατούν και άλλα αιωρούμενα σωματίδια αλλεργιογόνα. Έτσι, σε συνδυασμό με τον υψηλό δείκτη επανεκπομπής σκόνης, αυτές οι σκούπες διαθέτουν αυξημένη απόδοση ενώ ενδείκνυνται για άτομα που υποφέρουν από άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα. Ως εκ τούτου, το καθάρισμα του σπιτιού με ηλεκτρική σκούπα γίνεται πλέον ακίνδυνο για τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες και για όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

 

 

Πόσο μετράει η εργονομία;

Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα γίνεται ακόμα πιο ξεκούραστο, αφού τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν τηλεσκοπικό σωλήνα για να τον προσαρμόζεις ανάλογα με το ύψος σου και εργονομική χειρολαβή για περισσότερη άνεση κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος.

Ορισμένες σκούπες, χάρη στην πολυεπίπεδη ηχομόνωση και στον κινητήρα με αντικραδασμική σχεδίαση που διαθέτουν, είναι εξαιρετικά αθόρυβες για να μπορείς να σκουπίζεις ό,τι ώρα θέλεις χωρίς να ενοχλείς τους γύρω σου. Αρκετά μοντέλα διαθέτουν προστατευτικά πλαϊνά για να αποφύγεις τα χτυπήματα σε έπιπλα και τοίχους.

 

 

Ενεργειακή Ετικέτα!energeiaki-etiketa

Πολύ σημαντικό κριτήριο για την εύρεση της κατάλληλης ηλεκτρικής σκούπας είναι η ενεργειακή ετικέτα.

Η συγκεκριμένη ετικέτα, έθεσε ταυτόχρονα νέα πρόκληση και στους κατασκευαστές, αφού κατάφεραν να αυξήσουν την απόδοση καθαρισμού με πολύ λιγότερα Watts. Ως εκ τούτου, μπορούν πλέον να εισάγονται στην αγορά μόνο ηλεκτρικές σκούπες με λιγότερο από 1600 Watt ισχύς μοτέρ. Στην ετικέτα εμφανίζονται το όνομα και η μάρκα κατασκευαστή, το μοντέλο και, στη συνέχεια, ο δείκτης ενεργειακής κλάσης του εκάστοτε μοντέλου ηλεκτρικής σκούπας σε μια κλίμακα από το A (που αποτελεί βέλτιστη κλάση απόδοσης) έως το G και με χρωματικά κωδικοποιημένα βέλη. Εμφανίζονται επίσης πληροφορίες για τη μέση ετήσια κατανάλωση ενέργειας: η οποία υπολογίζεται για ένα μέσο νοικοκυριό (επιφ. 87m2 και με συχνότητα 50 φορές το χρόνο) και τα επίπεδα θορύβου: πληροφορία που γνωστοποιεί την ένταση του ήχου μιας ηλεκτρικής σκούπας σε dB(A). Στη συνέχεια ακολουθούν: η κλάση επανεκπομπής σκόνης, δείκτης που δείχνει πόσο καθαρός είναι ο αέρας που εξέρχεται από τη σκούπα, η κλάση απόδοσης καθαρισμού σε πάτωμα, που περιγράφει την ποσότητα σκόνης που αφαιρείται από αρμούς και διάκενα με τυποποιημένη δοκιμή σε πάτωμα και τέλος, η κλάση απόδοσης καθαρισμού στο χαλί, που περιγράφει το πόσο καλά η σκούπα αναρροφά τη σκόνη με τυποποιημένη δοκιμή σε χαλί.

 

Εμείς, ετοιμάσαμε έναν πλήρη οδηγό που απαντάει σε όλα τα ερωτήματα για να βρεις την ιδανική ηλεκτρική σκούπα που θα καλύψει τις ανάγκες σου! Διάβασέ τον εδώ!

Μπορείς να δεις ακόμη