Νέο iPad Pro με οθόνη 12,9 ίντσες!

by K Admin

iPadPro-34-AllColors_iOS9-LockScreen-PRINT

Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο στην σειρά iPad, λέγοντας πως οι συγκεκριμένες συσκευές μεταμόρφωσαν τον τρόπο που εργαζόμαστε, καταναλώνουμε περιεχόμενο και δημιουργούμε, στον χώρο μας ή στην δουλειά.

 

Ειδικά για το δεύτερο, η εταιρεία συνεργάζεται με τις IBM και CISCO για να βελτιώσει την παραγωγικότητα στο επαγγελματικό περιβάλλον.

 

Με το νέο iPad Pro, η Apple θέλει να επαναπροσδιορίσει τα tablets και την σειρά iPad προσφέροντας κορυφαίο hardware και ισχύ καθώς και πολλές λειτουργίες.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WlYC8gDvutc

 

Η οθόνη του νέου iPad Pro έχει διαγώνιο 12,9 ιντσών, με αναλογία πλευρών 4:3 (με την οθόνη σε landscape mode, χωράει ολόκληρη η οθόνη του iPad Air σε portrait mode και περισσεύει άλλη τόση επιφάνεια) ανάλυσης 5,6 εκατομμυρίων pixels (2,732 x 2,048 pixels) ενεργοποιώντας πλουσιότερες εμπειρίες κατά την αναπαραγωγή video, κατά το gaming, κατά την εκτέλεση εφαρμογών παραγωγικότητας και βεβαίως χρησιμοποιώντας multi-tasking (split-screen) κ.ά.

 

iPadPro_Lifestyle-SplitScreen-PRINTΗ εταιρεία δημιούργησε έναν custom timing controller, και χρησιμοποίησε το καλύτερο υλικό Oxide TFT για την οθόνη του iPad Pro που υποστηρίζει τώρα και Variable Refresh Rates, ώστε η απόδοση να είναι πάντα η βέλτιστη. Στο εσωτερικό του iPad Pro εντοπίζεται το 3ης γενιάς 64bit A9X SoC, το οποίο προσφέρει διπλάσιο memory bandwidth από το προηγούμενης γενιάς A8X, διπλάσια απόδοση storage ενώ είναι 1,8 φορές ταχύτερο από το προηγούμενο και προσφέρει δύο φορές υψηλότερη απόδοση στον τομέα των γραφικών. Σε συνδυασμό με το iOS 9 και το Metal η Apple κάνει λόγο για εκπληκτική απόδοση. Η Apple λέει ότι μπορεί να πραγματοποιεί transcoding σε τρία 4K streams ταυτόχρονα ενώ όσο αφορά στην αυτονομία της μπαταρίας, η εταιρεία προσφέρει 10 ώρες χρήσης.

 

Το iPad Pro διαθέτει τέσσερα ηχεία, για στερεοφωνικό ήχο που προσαρμόζεται ανάλογα τον τρόπο που το κρατάτε. Το iPad Pro είναι 6,9 χιλιοστά λεπτό και το βάρος του είναι μόλις 710 γραμμάρια.

 

Όσον αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, διαθέτει 8MP iSight camera, WiFi 802.11ac με MIMO, υποστηρίζει δίκτυα 4G LTE (150Mbps) και βεβαίως ενσωματώνει Touch ID.

iPadPro_Pencil-Hand-PRINT

Μαζί παρουσιάστηκε και το Smart Keyboard, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το iPad Pro και έχει ειδική βάση στήριξης και ειδική επίστρωση στα πλήκτρα. Μαζί με το Smart Keyboard, η Apple παρουσίασε το Apple Pencil, το οποίο συνεργάζεται τέλεια με την οθόνη του iPad Pro, και ενσωματώνει στην μύτη ειδικούς αισθητήρες για να ανιχνεύουν την δύναμη, την γωνία γραφής, τον προσανατολισμό κ.ά. Αν και η μπαταρία του διαρκεί πάρα πολύ, ενσωματώνει lightning connector για την τοποθέτηση του σε κατάλληλη υποδοχή (π.χ στο iPad Pro) και την φόρτιση του. Η εταιρεία λέει ότι κατασκεύασε το stylus με την χαμηλότερη υστέρηση που υπάρχει, για να ενεργοποιήσει πολλές νέες εφαρμογές και δυνατότητες.

 

Εντύπωση προκάλεσε η… παρουσία της Microsoft και πιο συγκεκριμένα του Kirk Koeningsbauer στο event της Apple, για να επιδείξει το Office και τις διάφορες εφαρμογές παραγωγικότητας της εταιρείας. Το κοινό σάστισε στην αρχή… αλλά στην συνέχεια η παρουσίαση προχώρησε κανονικά με την Microsoft να επιδεικνύει τις δυνατότητες του iPad Pro σε συνδυασμό με το Apple Pencil και τις εφαρμογές της στο Office. Στην συνέχεια είχε σειρά η Adobe με τον Eric Snowden για να επιδείξει τις δυνατότητες των εφαρμογών της στο νέο iPad Pro και σε συνδυασμό με το Apple Pencil.

 

Tο iPad Pro θα κυκλοφορήσει σε χρυσαφί, λευκό και space gray, σε τρεις εκδόσεις, με 32GB storage και WiFi, με 128GB storage και WiFi και σε 128GB storage με WiFi+ Cellular.

 

 Δείτε και τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s plus που ανακοίνωσε η Apple!

Μπορείς να δεις ακόμη