Ήρθαν οι Απόκριες! Ντύσου… με το make up

by K Admin

Τι θα ντυθείς φέτος τις Απόκριες; Σίγουρα θα θέλεις μια ξεχωριστή αμφίεση. Τι θα έλεγες να «παίξεις» λίγο με το make up; Εάν η απάντηση είναι καταφατική, και χρειάζεσαι μερικές πρωτότυπες ιδέες, τότε ήρθες στο σωστό μέρος! Επέλεξε ένα από τα παρακάτω θέματα και γίνε το επίκεντρο της παρέας.

 

pop art make up apokriesPop art make up

Η βασική ιδέα είναι να μοιάζεις με χαρακτήρα από comic με έντονες γραμμές και περιγράμματα, έντονα χρώματα και φυσικά, για να δώσεις την αίσθηση ότι μόλις βγήκες μέσα από comic, μη ξεχάσεις την τεχνική Ben-Day Dots. Αν είσαι fan του Roy Lichtenstein σίγουρα θα γνωρίζεις το τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Lichtenstein ήταν Αμερικανός καλλιτέχνης της Pop art, γνωστός για το στυλ ζωγραφικής του, που μοιάζει πολύ με σχεδιασμό comics. Θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της μοντέρνας τέχνης. Αυτές οι κουκίδες λοιπόν ήταν το σήμα κατατεθέν του εν λόγω καλλιτέχνη, και τις χρησιμοποιούσε σε πολλά έργα ζωγραφικής και γλυπτά του, ειδικά σε ερμηνείες του σε σύγχρονα comics και σε εικόνες περιοδικών. Μάλιστα, πολλοί γραφίστες και εικονογράφοι έχουν χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνική στον έντυπο Τύπο για ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.

Έτσι, μπορείς να παίξεις με τα συναισθήματα, όπως να τονίσεις τα φρύδια για μια δραματική αίσθηση ή να σχεδιάσεις δάκρυα κάτω από τα μάτια. Σίγουρα πρόκειται για κάτι χρονοβόρο – ιδίως η διαδικασία σχεδίασης των κουκίδων στο πρόσωπο και στο λαιμό (μπορείς να κάνεις το ίδιο στα χέρια και τα δάχτυλα για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα), αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι συναρπαστικό και θα σου μείνει αξέχαστο. Φυσικά, και οι άντρες μπορούν να κάνουν pop art make up. Μπορείς επίσης να συνδυάσεις το συγκεκριμένο μακιγιάζ με τα αντίστοιχα ρούχα, δηλαδή με έντονα χρώματα και πουά!

 

 

Joker (The Dark Knight)

Photo by Gage Skidmore

Photo by Gage Skidmore

Ο Joker είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της DC Comics και τον έχουμε δει σε διάφορες παραλλαγές όσον αφορά την εμφάνιση του. Εμείς θα επικεντρωθούμε στην πρόσφατη τριλογία Batman του Christopher Nolan, The Dark Knight (Ο Σκοτεινός Ιππότης). Με ένα σετ αποκριάτικο μακιγιάζ άσπρο μαύρο και κόκκινο μπορείς να σχεδιάσεις εύκολα το πρόσωπο του Joker, όπως αποδόθηκε στο The Dark Knight. Για να γίνει ακόμα πιο ολοκληρωμένη η αμφίεση, μπορείς αν θέλεις να βάλεις μωβ ή πράσινα γάντια, βάψε και το μαλλί με αποκριάτικο σπρέι βαφής μαλλιών πράσινο / μωβ και είσαι έτοιμος! Σημειώνεται επίσης ότι αυτό το μακιγιάζ απευθύνεται και σε γυναίκες.

 

Harley Quinn (Suicide Squad)

Αφού προτείναμε makeup Joker, δεν γίνεται να προσπεράσουμε την Harley Quinn, ιδανικό θέμα για αποκριάτικο μακιγιάζ, ειδικά αν πρόκειται για ζευγάρι. Όπως και με τον Joker, η συγκεκριμένη κακοποιός έχει διάφορες παραλλαγές. Το εκπληκτικό – και με αυτό το μακιγιάζ – είναι ότι μπορεί να γίνει εύκολα, αν βασιστείς στην επερχόμενη ταινία Suicide Squad. Ρίξε μια ματιά στα trailers της ταινίας και θα καταλάβεις. Βέβαια, όπως προαναφέραμε, έχεις πολλές επιλογές για Harley Quinn make up: έντονο κόκκινο στα χείλη, έντονες βλεφαρίδες, και μάσκα γύρω από τα μάτια. Διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. Πριν ξεκινήσεις το μακιγιάρισμα, ρίξε μια ματιά στην ντουλάπα σου. Μη σε αγχώσουν οι στιλιστικές επιλογές, καθώς, όπως ίσως γνωρίζεις, η Harley Quinn δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες στο ντύσιμο της. Γι’ αυτό και ξεχωρίζει άλλωστε.

 

Catwoman

Αν σου έχει περάσει από το μυαλό να ντυθείς γάτα, αλεπού, τίγρης, ή οποιοδήποτε άλλο αιλουρόμορφο, θα σου προτείναμε να εξετάσεις την ιδέα να ντυθείς Catwoman, χαρακτήρας που βασίζεται στο πιο γνωστό αιλουροειδές στον πλανήτη και που είναι βγαλμένος από το σύμπαν της DC Comics. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι α) δεν είναι απαραίτητο το δερμάτινο κολάν ή γενικά οτιδήποτε κολλητό (πχ spandex), και β) δεν χρειάζεσαι απαραίτητα μάσκα. Η Catwoman είναι glamour, ένα θεαματικό smokey που καταλήγει σε έντονη γωνία στις εξωτερικές άκρες του ματιού, ή ψεύτικες βλεφαρίδες και μια σκιά για λάμψη, έντονο κόκκινο ή ροζ χρώμα στα χείλια και είσαι έτοιμη. Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο το γατίσιο μακιγιάζ, ενώ όσον αφορά στο υπόλοιπο της αμφίεσης, μία στέκα γάτα είναι απαραίτητη και εννοείται ότι δεν θα φορέσεις χρωματιστά ρούχα.

 

Ψυχρά και ανάποδα (Frozen)

Αυτό το make up απευθύνεται σε μικρές και μεγάλες κυρίες. Άλλωστε η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney με τίτλο «Ψυχρά και ανάποδα» (Frozen) έχει λατρευτεί από μικρούς και μεγάλους. Αν δεν έχεις δει την ταινία, κάντο άμεσα και πρόσεξε το μακιγιάζ της βασίλισσας Elsa, έντονα φρύδια, και ζωηρό χρώμα στα μάτια. Πρόκειται για ένα εντελώς καρτουνίστικο μακιγιάζ, που σίγουρα θα λατρέψεις. Εννοείται ότι θα χρειαστείς ένα ωραίο μπλε φόρεμα και στέμμα!

 

Toy Story

Η δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων Toy Story μπορεί να αποτελέσει βάση για εξαιρετικές αποκριάτικες αμφιέσεις για μικρούς και μεγάλους. Οι Woody και Buzz Lightyear είναι ίσως οι πρώτες επιλογές που σου έρχονται στο μυαλό. Ωστόσο, ως ανερχόμενοι make up artists θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε και για το λόγο αυτό δεν θα επιλέξουμε κάποια έτοιμη λύση και θα ντυθούμε Toy Green Army Man! Πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείς ένα σωληνάριο πράσινης βαφής, για να βάψεις το πρόσωπο και το λαιμό σου, και μια πράσινη φόρμα / ζακέτα. Βέβαια, δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεις στρατιωτικά ρούχα στο εμπόριο. Επίσης, αν έχεις ήδη υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα, υπάρχει μία πιθανότητα να έχεις φυλάξει εκείνη τη στολή εξόδου, μήπως ήρθε η ώρα να την ξαναχρησιμοποιήσεις; Για να κάνεις ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την αμφίεση, μπορείς να φέρεις μαζί σου ένα μικρό πλαστικό όπλο. Δεν χρειάζεται να βάψεις τα χέρια σου, ένα ζευγάρι πράσινα γάντια είναι μια χαρά.

 

Film noir make up

Ακόμα και αν δεν είσαι fan των φιλμ νουάρ (noir), που μεσουρανούσαν στις αρχές της δεκαετίας του 1940 μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1950, μπορεί, ωστόσο, να σου αρέσουν οι κλασικές ασπρόμαυρες ταινίες από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Όπως και να έχει, με αυτό το μακιγιάζ θα αισθανθείς σαν σταρ του παλιού σινεμά, απλά βεβαιώσου ότι έχεις άφθονη πούδρα, ενώ επιβάλλεται καφέ ή γκρι σκιά για να σκιάσεις τα μάγουλα και από τα μάτια ως τα ζυγωματικά θα μακιγιάρεις με λευκό καλυπτικό προσώπου. Μπορείς επίσης να τονίσεις τα φρύδια με γκρι ή καφέ προσωρινή βαφή βλεφαρίδων. Μια τελευταία «πινελιά» για να δώσεις την αίσθηση ότι ξεπετάχτηκες από ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι λίγο έως ελάχιστο γυαλιστικό χειλιών. Μακιγιάρονται επίσης το ντεκολτέ και ο λαιμός (φυσικά αν όλα αυτά φαίνονται). Για τα χέρια, χρησιμοποίησε γάντια. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για γυναικείο noir make up, μπορείς να φορέσεις μακριά λευκά ή μαύρα γάντια.

 

Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας

Τα έχουμε διαβάσει, τα έχουμε δει σε κινούμενα σχέδια, σε live action ταινία, και γενικά τα έχουμε λατρέψει. Ο λόγος για την πολύ γνωστή σειρά «Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας». Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και χαριτωμένη αμφίεση, κυρίως για μικρές και μεγάλες κυρίες. Για το μακιγιάρισμα χρησιμοποίησε λευκή βάση (για να την απλώσεις στο πρόσωπο και στο λαιμό) και μαύρη σκιά για να σχεδιάσεις τις χαρακτηριστικές βούλες. Δεν είναι απαραίτητο να γεμίσεις το πρόσωπο σου με μαύρες βούλες, μπορείς να κάνεις μία μεγάλη βούλα γύρω από το ένα μάτι και να σχεδιάσεις μερικές ακόμα (3-4 μικρές) στο υπόλοιπο πρόσωπο. Μπορείς αν θέλεις να σχεδιάσεις βούλες χωρίς να βάλεις λευκή βάση. Συνδύασε το μακιγιάζ με μια λευκή κορδέλα για τα μαλλιά.

 

 

Tips

Σίγουρα θα χρειαστείς ορισμένα tips για να πετύχεις ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ρίξε μια ματιά παρακάτω:

  1. Για αμφιέσεις, όπως είναι η Harley Quinn ή ο Joker, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κιμωλία μαλλιών μωβ, μπλε ή και τα δύο.
  2. Αν έχεις όρεξη (και μπράβο σου!) για ακόμα πιο περίπλοκα μακιγιάζ, για παράδειγμα ένα ιδιαίτερο μακιγιάζ κλόουν, αλλά δεν ξέρεις ακόμα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, μπορείς να δοκιμάζεις διάφορα σχέδια πάνω σε ένα χαρτί. Είναι προτιμότερο να «γράφεις» και να σβήνεις πάνω σε ένα χαρτί, παρά πάνω στο πρόσωπο σου!
  3. Βάλε φαντασία και ολοκλήρωσε την αποκριάτικη εμφάνιση σου με μακιγιάζ βαφής Glitter χρησιμοποιώντας διάφορα χρώματα.
  4. Για μακιγιάζ που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως καμπυλωτά φρύδια, στόμα κ.λπ., χρησιμοποίησε λευκό ή μαύρο μολύβι για να σχεδιάσεις τα περιγράμματα και στη συνέχεια γέμισε τα σχέδια με τα χρώματα που θέλεις.
  5. Για τα περιγράμματα χρησιμοποίησε λεπτά πινελάκια.
  6. Για το βασικό χρώμα (το οποίο θα απλώσεις στο πρόσωπο) εκτός από χοντρό πινέλο ή πινέλο για ρουζ, για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις νωπό σφουγγαράκι λάτεξ.
  7. Απλώνουμε το βασικό χρώμα πάντα πάνω σε στεγνό και καθαρό πρόσωπο.
  8. Αν χρησιμοποιήσεις ρουζ ή πούδρα, άπλωσε τα με απαλές, κυκλικές κινήσεις, ιδίως κατά τα την εφαρμογή του μακιγιάζ στη γραμμή του σαγονιού και στις γραμμές των αυτιών.
  9. Στο εμπόριο θα βρεις έτοιμες λύσεις για αποκριάτικο μακιγιάζ, βαφές μαλλιών, προσώπου, κραγιόν, μολύβι κ.λπ., που σου προσφέρουν τα απαραίτητα χρώματα για να σχεδιάσεις αυτό που θέλεις.
  10. Φρόντισε οι μπογιές και τα προϊόντα μακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσεις για εσένα ή το παιδί να είναι υποαλεργικά και δερματολογικά ελεγμένα.
  11. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, προτίμησε απλά σχέδια που χρησιμοποιούν λιγότερα χρώματα.
  12. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται face painting με νερομπογιές, καθώς μπορεί να προκληθούν αλλεργίες.

 

Το makeup ή το face painting είναι αναμφίβολα μια πολύ διασκεδαστική διαδικασία. Ακόμα και αν «δεν το έχεις», μη φοβηθείς να πειραματιστείς με ορισμένες από τις παραπάνω προτάσεις, είναι πολύ απλές και, που ξέρεις, ίσως βγάλεις τον makeup artist που κρύβεις μέσα σου. Καλή διασκέδαση!

 

Μπορείς να δεις ακόμη