Κασερόπιτα με φύλλο κανταΐφι – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 300 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. γάλα

  • 2 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ξάνουμε το κανταΐφι πολύ καλά και το βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να πάει παντού το βούτυρο. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα, το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρέξ και τοποθετούμε το μισό κανταΐφι στο σκεύος. Έπειτα απλώνουμε τα τυριά από πάνω, χωρίς όμως να τα απλώσουμε μέχρι την άκρη. Καλύπτουμε με το άλλο μισό κανταΐφι και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες. Περιχύνουμε από πάνω με το μείγμα γάλακτος-κρέμας, σκεπάζουμε το πυρέξ με μια διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-1.5 ώρα να φουσκώσει και ν’ απορροφήσει όλα τα υγρά. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 40-45 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

 

TIPS

 

Το βούτυρο πρέπει να το ανακατέψουμε καλά με το κανταΐφι έτσι ώστε να γίνει πολύ τραγανό.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη