|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Κολοκυθόσουπα βελουτέ με καραμελωμένα popcorn – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

ΥΛΙΚΑ

  • Για την Κολοκυθόσουπα:

  • 550 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 400 γρ. κολοκύθα (ψημένη σε πουρέ)
  • 400 ml μαύρη μπύρα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τσένταρ
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. Μετσοβόνε
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα, μέτρια, ξεφλουδισμένη, κομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:

  • 10 γρ. Μετσοβόνε, τριμμένο
  • κολοκυθόσποροι
  • καραμελωμένα popcorn

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι κι ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 °C. Στη συνέχεια, τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ελαιόλαδο και θυμάρι. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Αυτό θα πάρει περίπου 8 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη, ή μέχρι η πατάτα να αρχίσει να μαλακώνει. Εφόσον ψηθούν τα κομμάτια κολοκύθας, αφαιρούμε τη φλούδα τους και ρίχνουμε την κολοκύθα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την μπύρα και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί. Μετά ρίχνουμε το κάρυ και στη συνέχεια το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράσουν για περίπου 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σούπα μας την πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ και την περνάμε από σήτα (αν αυτό κριθεί απαραίτητο) για πιο βελούδινη υφή. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν. Ελέγχουμε τη γεύση και την πυκνότητα προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για τη γεύση, ή ζωμό για την πυκνότητα. Τέλος, σερβίρουμε σε πιάτο τη σούπα με λίγο θυμάρι, καραμελωμένα ποπ κορν και κολοκυθόσπορους.

 

TIPS

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσένταρ με γραβιέρα. Σ’ αυτή την περίπτωση προσέχουμε ιδιαιτέρως το αλάτι.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δείτε ακόμη