Κουζινομηχανή: Ένας σύμμαχος στην κουζίνα σου!

by K-Admin 1

 

Στη σύγχρονη κοινωνία με τους γρήγορους ρυθμούς και τις αμέτρητες υποχρεώσεις, η κουζίνα μπορεί να γίνει ένα καταφύγιο ηρεμίας. Όταν μάλιστα υπάρχει και ένα πολυχρηστικό μηχάνημα όπως είναι η κουζινομηχανή, τότε η μαγειρική ή ζαχαροπλαστική μετατρέπεται σε μια ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση σε πολλά επίπεδα.

Φυσικά, έχεις δουλέψει με μικρότερες συσκευές, όπως multi, μπλέντερ, ή μίξερ, τις οποίες πάντα έβρισκες χρήσιμες αλλά πολλές φορές δεν είχαν τη δυνατότητα να σου προσφέρουν ολοκληρωμένη βοήθεια όταν την είχες ανάγκη. Οι κουζινομηχανές είναι γνωστές για τις πολλαπλές δυνατότητες τους, τη δύναμη αλλά και τη χωρητικότητα τους. Ας δούμε – λίγο πιο αναλυτικά – γιατί κάθε σύγχρονη κουζίνα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με ένα τέτοιο «εργαλείο».

 

Πολλές λειτουργίες σε μία συσκευή

Δεν χρειάζεται να έχεις διαφορετικές συσκευές και εργαλεία μαγειρικής για κάθε δουλειά που θέλεις να κάνεις στην κουζίνα σου. Μία κουζινομηχανή αρκεί για να κάνεις πολλά πράγματα: να τεμαχίσεις τα υλικά σου, να ψιλοκόψεις καρότο, κρεμμύδι και άλλα υλικά και να φτιάχνεις αλμυρές και γλυκές συνταγές με το πάτημα ενός πλήκτρου. Φαντάσου ότι υπάρχουν κουζινομηχανές που μπορούν να δεχτούν πάνω από 30 διαφορετικά εξαρτήματα εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερες εργασίες στη κουζίνα. Προσαρμόζονται επάνω στο μηχάνημα και μπορείς να έχεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία κουζίνας σε μια μόνο συσκευή, εξοικονομώντας χώρο και χρήματα.

Μπορείς να επιλέξεις από μια πληθώρα εξαρτημάτων ανάλογα τις ανάγκες σου όπως μπλέντερ ανθεκτικό σε απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας για βελουτέ σούπες και smoothies, παρασκευαστή ανοίγματος φύλλου για πίτες, παρασκευαστή ζυμαρικών για φρέσκα μακαρόνια από αγνά υλικά, κρεατομηχανή για κιμά και λουκάνικα, λαχανοκόπτη για να προετοιμάζεις σαλάτες, παγωτομηχανή για πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό, μύλο αλέσεως για μπαχαρικά, καφέ ή παιδικές τροφές και πολλά άλλα. Αναμφίβολα λοιπόν, η κουζινομηχανή θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να γίνει η μία και μοναδική συσκευή στην κουζίνα σου.

 

Εξοικονόμησε πολύτιμο χρόνο

Η σωστή προετοιμασία είναι το παν στην κουζίνα και όσο καλύτερα εξοπλισμένος είσαι, μπορείς να οργανώσεις τα πάντα με ταχύτητά και ακρίβεια. Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει η κουζινομηχανή σου, καθώς θα σου προσφέρει την ταχύτητα που έχεις ανάγκη αλλά και το ποιοτικό αποτέλεσμα που σε ενδιαφέρει. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις τα υλικά στον κάδο: φτιάξε σπιτικά ζυμαρικά, φρέσκους χυμούς, σπιτικό κιμά ή παγωτό σε ελάχιστο χρόνο, ενώ, όσο η κουζινομηχανή σου ζυμώνει (θρυμματίζει ή αναμειγνύει) εσύ μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα κάποια άλλη δουλειά. Κάποιες μάλιστα έχουν και επαγωγικές εστίες πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν και να μαγειρεύουν ολοκληρωμένα. Εκτός ότι εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο, γλυτώνεις επίσης την επώδυνη για τα χέρια σου χρήση χειροκίνητων εργαλείων (όπως π.χ. τρίφτη τυριού) αφού αυτό το θαυμάσιο «πολυεργαλείο» σου προσφέρει τα πάντα.

 

Θα ανεβάσει το επίπεδο στη μαγειρική σου

Χρησιμοποίησε την κουζινομηχανή σου για να φτιάχνεις κάθε μέρα από αλμυρές μέχρι γλυκές συνταγές – όσο απαιτητικές και αν είναι αυτές. Με ένα τέτοιο εργαλείο στην κουζίνα σου νοιώθεις ότι έχεις πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση για τις μαγειρικές σου δυνατότητες. Διάλεξε μια πρωτότυπη συνταγή και χρησιμοποίησε την κουζινομηχανή σου για να εντυπωσιάσεις την οικογένεια σου και τους φίλους σου προσφέροντας τους ένα πλούσιο γεύμα.

 

 

Πολύτιμος βοηθός στην κουζίνα σου για πολλά χρόνια!

Ως γνωστόν οι μεταλλικές κατασκευές είναι πολύ πιο ανθεκτικές και θα σου κρατήσουν συντροφιά για περισσότερα χρόνια, κάτι που ισχύει γενικότερα σε τέτοιου είδους εργαλεία. Είναι σημαντικό επίσης να μη σταθούμε μόνο στα εξαρτήματα και κεφαλές που συνοδεύουν μια κουζινομηχανή (πράγμα που σίγουρα είναι σημαντικό), αλλά ωφελεί να έχουμε εικόνα και για τα εξαρτήματα που διατίθενται ξεχωριστά. Από αυτά δεν εξαρτάται μόνο το κόστος συντήρησης σε βάθος χρόνου, αλλά και η επέκταση των λειτουργιών της μηχανής, κάτι πολύ πιο σημαντικό, ώστε να μη χρειάζεσαι περισσότερες συσκευές για να καλύψεις όλες τις ανάγκες σου.

Ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξεις, η ποικιλία μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλη για λειτουργίες όπως παρασκευή ζυμαρικών, παγωτομηχανή, λειτουργία ηλεκτρονικής ζυγαριάς ακόμη και άλεση σιτηρών. Με τόσες πολλές δυνατότητες και λειτουργίες που προσφέρει η κουζινομηχανή είναι σαν να έχεις έναν προσωπικό σεφ στην κουζίνα σου!

Μπορείς να δεις ακόμη