Κουζινομηχανή: Πολύτιμος συνεργάτης στην κουζίνα σου!

by K-Admin 1

 

Η κουζινομηχανή είναι απ’ τα πιο χρήσιμα εργαλεία που μπορεί να έχει κανείς στην κουζίνα του. Αυτό το πολυχρηστικό μηχάνημα κάνει την προετοιμασία του φαγητού παιχνίδι, μετατρέποντας τη μαγειρική σε ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση σε πολλά επίπεδα!

 

Ένα πραγματικό πολυεργαλείο

Η κουζινομηχανή πρέπει να έχει περίοπτη θέση στον πάγκο της σύγχρονης κουζίνας, καθώς μπορεί να αντικαταστήσει -τουλάχιστον- 10 διαφορετικές συσκευές για την προετοιμασία γλυκών και αλμυρών συνταγών. Ειδικότερα, κάθε κουζινομηχανή περιλαμβάνει -τουλάχιστον- 3 βασικά εξαρτήματα, κι αυτά είναι ο γάντζος ζύμης (για παρασκευή ζύμης), ο αναδευτήρας (για μίγματα κέικ, μπισκότων, ελαφριές ζύμες κ.λπ.) και το χτυπητήρι (για χτύπημα μαρέγκας ή κρέμας). Εκτός απ’ αυτά τα 3 εξαρτήματα, υπάρχουν και κουζινομηχανές που περιλαμβάνουν περισσότερα, ή υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστούν ξεχωριστά. Τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να δεχτούν πάνω από 20 διαφορετικά εξαρτήματα εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερες εργασίες στη κουζίνα. Μπορείς να επιλέξεις από μια πληθώρα εξαρτημάτων ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Μερικά απ’ τα πιο χρήσιμα κι εύχρηστα εξαρτήματα καθημερινής χρήσης είναι: το μπλέντερ για βελουτέ σούπες και smoothies, ο κόφτης/τρίφτης για να ψιλοκόβεις λαχανικά, φρούτα και τυριά, καθώς κι ο αποχυμωτής για να στύβεις εσπεριδοειδή, ή να φτιάχνεις φρέσκους χυμούς από φρούτα και λαχανικά. Φυσικά, υπάρχουν εξαρτήματα και για πιο «εξειδικευμένες» εργασίες όπως ο παρασκευαστής ανοίγματος φύλλου για πίτες, ο παρασκευαστής ζυμαρικών για φρέσκα μακαρόνια από αγνά υλικά, η κρεατομηχανή για κιμά και λουκάνικα, ο λαχανοκόπτης για να προετοιμάζεις σαλάτες, η παγωτομηχανή για πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό, ο μύλος αλέσεως για μπαχαρικά, καφέ ή παιδικές τροφές και πολλά άλλα. Όλα τα προαναφερθέντα προσαρμόζονται επάνω στο μηχάνημα κι έτσι μπορείς να έχεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία κουζίνας σε μία μόνο συσκευή, εξοικονομώντας χώρο και χρήματα.

 

Tip

Είναι σημαντικό να μη σταθείς μόνο στα εξαρτήματα και τις κεφαλές που συνοδεύουν μια κουζινομηχανή (πράγμα που σίγουρα είναι σημαντικό), αλλά ωφελεί να έχεις μια εικόνα και για τα εξαρτήματα που διατίθενται ξεχωριστά. Με την αγορά αυτών επιτυγχάνεις πιο γρήγορα την επιστροφή της επένδυσής σου αφού δε χρειάζεσαι περισσότερες συσκευές για να καλύψεις όλες τις ανάγκες σου.

 

Η σωστή προετοιμασία είναι το παν στην κουζίνα

Η κουζινομηχανή θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τα πάντα με ταχύτητα και ακρίβεια. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις τα υλικά στον κάδο. Φτιάξε σπιτικά ζυμαρικά, φρέσκους χυμούς, σπιτικό κιμά, ή παγωτό σε ελάχιστο χρόνο. Όσο η κουζινομηχανή σου ζυμώνει (θρυμματίζει ή αναμειγνύει) εσύ μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα κάποια άλλη δουλειά στην κουζίνα. Κάποιες, μάλιστα, έχουν και επαγωγικές εστίες πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν και να μαγειρεύουν ολοκληρωμένα. Εκτός του ότι εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο, γλυτώνεις -επίσης- την επώδυνη για τα χέρια σου χρήση χειροκίνητων εργαλείων (όπως π.χ. τρίφτη τυριού) αφού αυτό το θαυμάσιο «πολυεργαλείο» σου προσφέρει τα πάντα.

 

Tip

Ορισμένες κουζινομηχανές είναι εξοπλισμένες με ψηφιακή ζυγαριά που ζυγίζει με ακρίβεια τα υλικά στον κάδο, προσφέροντας πρακτικότητα, ευκολία και τέλεια εκτέλεση συνταγών. Ρίξε μια ματιά στην Bosch MUM9YX5S12 OptiMUM.

 

 

 

Απαιτητικές συνταγές με το πάτημα ενός κουμπιού

Με ένα τέτοιο εργαλείο στην κουζίνα σου νοιώθεις ότι έχεις πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση για τις μαγειρικές σου δυνατότητες. Ακόμη κι αν είσαι πρωτάρης στην κουζίνα, μην ανησυχείς γιατί ορισμένα μοντέλα έρχονται με δωρεάν βιβλίο συνταγών για να φτιάξεις τις καλύτερες δημιουργίες για σένα και την παρέα σου. Διάλεξε μια πρωτότυπη συνταγή, «κούμπωσε» τα κατάλληλα εξαρτήματα, ρίξε τα υλικά στον κάδο και η κουζινομηχανή αναλαμβάνει όλη την υπόλοιπη προετοιμασία. Η χωρητικότητα κάδου των κουζινομηχανών κυμαίνεται από 4 έως 7 λίτρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να φτιάξεις χωρίς κόπο μεγάλες ποσότητες φαγητού για να εντυπωσιάσεις την οικογένεια και τους φίλους σου.

 

Tip

Χρησιμοποίησε τον ειδικό αναδευτήρα ζύμωσης για να παρασκευάσεις ζύμη για τις πίτες σου. Ρίξε στον κάδο τα υγρά και στη συνέχεια τα στερεά υλικά. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις φτιάξει τη ζύμη σου. Αν η κουζινομηχανή σου έχει μεγάλο κάδο, και πρέπει να φτιάξεις μπόλικη ποσότητα, τότε δεν θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία. Βρες όλες τις κουζινομηχανές μεγάλης χωρητικότητας μ’ ένα κλικ εδώ.

 

Συμπέρασμα

Με τόσες πολλές δυνατότητες και λειτουργίες που προσφέρει η σύγχρονη κουζινομηχανή είναι σαν να έχεις έναν σεφ στην κουζίνα σου!

 

Μπορείς να δεις ακόμη