|  | 

Κουζίνα

Ελάτε σπίτι μας για κρέμα mousseline με καφέ!

Αν είσαι coffee- lover, ο Chef Δημήτρης Νίκολης σου προτείνει να δοκιμάσεις την κρέμα mousseline αρωματισμένη με καφέ!

shutterstock_97814213

Τι θα χρειαστείς:

150 γρ. ανάλατο βούτυρο

350 γρ. φρέσκο γάλα

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

2 αυγά ολόκληρα

1 κρόκος

30 γρ. κορν-φλάουρ

1 stick βανίλιας

2 espresso ristretto

1 σφηνάκι λικέρ καφέ

100 γρ. σαντιγί

 

Πώς θα τη φτιάξεις:

  1. Χτύπησε στο μίξερ το βούτυρο για 15’ μέχρι να γίνει αλοιφή.
  2. Χτύπησε σε ένα μπολ τα αυγά με τον κρόκο να αφρατέψουν, πρόσθεσε το κορν-φλάουρ και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.
  4. Ρίξε το μείγμα των αυγών στο ζεστό μείγμα γάλακτος σιγά- σιγά, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα
  5. Ξύσε τους σπόρους βανίλιας και ανακάτεψέ τους στην κρέμα, πρόσθεσε τα δύο ζεστά espresso, το λικέρ καφέ και συνέχισε το ανακάτεμα.
  6. Απομάκρυνε την κρέμα από την φωτιά και άφησέ τη να κρυώσει. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, ανάμειξε την κρέμα με το χτυπημένο βούτυρο.
  7. Πρόσθεσε στο μείγμα τη σαντιγί και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα
  8. Μοίρασε το μείγμα σε μπολ σερβιρίσματος και βάλ’τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ώρα. Σέρβιρε γαρνίροντας με τριμμένο μπισκότο, κακάο και ξύσμα σοκολάτας Gianduja.

 

Και στο τέλος… απολαμβάνεις! 

314 εμφανίσεις

Δείτε ακόμη Άρθρα