LG V20: Yψηλότερες δυνατότητες multimedia σε μια φορητή συσκευή

by K Admin

lg-v20-unveiled-1

 

Η LG αποκάλυψε το νέο smartphone της premium σειράς V, το LG V20, το οποίο έρχεται με ανθεκτική κατασκευή και νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών Steady Record 2.0, Hi-Fi Quad DAC, εγγραφής ήχου HD καθώς και διπλή βασική και εμπρόσθια κάμερα με ευρυγώνιο φακό για ακόμα καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία τους. Να σημειώσουμε δε ότι το LG V20 αποτελεί το πρώτο smartphone παγκοσμίως με προεγκατεστημένο το λειτουργικό Android 7.0 Nougat και τη λειτουργία In Apps της Google.

 

Premium χαρακτηριστικά για υψηλές επιδόσεις

Η νέα ναυαρχίδα της LG έρχεται με επεξεργαστή 64bit quad-core Qualcomm Snapdragon 820, με Adreno 530 GPU, 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο, με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD έως 2TB, καθώς και αποσπώμενη μπαταρία 3200mAh με υποστήριξη Quick Charge 3.0 για ταχύτατη φόρτιση.

Οθόνη 5,7 ιντσών QHD IPS Quantum και βελτιωμένη δευτερεύουσα οθόνη

Το LG V20 είναι εξοπλισμένο με οθόνη 5,7 ιντσών IPS Quantum, ανάλυσης QHD (2560 x 1440, 513ppi), ενώ διατηρείται η δευτερεύουσα οθόνη, η οποία βρίσκεται πάνω από την κύρια οθόνη και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο V10. Βέβαια, η δευτερεύουσα οθόνη του V20 έρχεται με πολλές βελτιώσεις. Συγκεκριμένα, η απόδοση της φωτεινότητας διπλασιάστηκε ενώ το μέγεθος της γραμματοσειράς μεγάλωσε κατά 50% – σε σχέση με το V10 –  για να βλέπεις εύκολα, με μια ματιά, ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων σου σε εξωτερικούς χώρους. Επιπλέον, με τη λειτουργία Expandable Notifications, μπορείς, με το πάτημα ενός πλήκτρου στη δευτερεύουσα οθόνη, να μεγεθύνεις τις ειδοποιήσεις, να διαβάσεις μεγάλα μηνύματα γρήγορα και να απαντήσεις ή να μοιραστείς πληροφορίες άμεσα.

 

Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας υλικά

Η LG, για να προσδώσει μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση στη συσκευή, αλλά και να δημιουργήσει μια ανθεκτική δομή, χρησιμοποίησε ελαφρύ αλουμίνιο μαζί με ένα νέο υλικό που βασίζεται στο πυρίτιο. Το μέταλλο AL6013, που χρησιμοποιείται σε αεροσκάφη, ιστιοφόρα και ποδήλατα βουνού, επιλέχθηκε για να καλύψει το πίσω μέρος του τηλεφώνου, από τη μία λόγω της ανθεκτικότητας που παρουσιάζει, από την άλλη λόγω του μικρού βάρους που διαθέτει. Σε περίπτωση που πέσει η συσκευή, το επάνω και το κάτω μέρος του τηλεφώνου είναι εξοπλισμένα με σιλικόνη πολυκαρβονικού (Si-PC) για να προστατεύονται από τις φθορές. Το LG V20 επίσης έχει περάσει για την αντοχή του, τη δοκιμή πτώσης MIL-STD 810G Transit, η οποία διενεργήθηκε από ανεξάρτητο εργαστήριο σύμφωνα με τα στρατιωτικά πρότυπα των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί να αντέξει τους κραδασμούς και να εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα και αν πέσει από ύψος 1,2 μέτρων.

 

lg-v20-steady-record-2-0

 

 

Κάμερες για να «αιχμαλωτίσεις» τα πάντα

Οι μεγάλες δυνατότητες που διαθέτουν οι κάμερες του LG V20 σου δίνουν την ευκαιρία να αιχμαλωτίζεις λεπτομερέστατες φωτογραφίες. Συγκεκριμένα, η εμπρόσθια κάμερα των 5 MP διαθέτει φακό 120 μοιρών, για να μπορείς να τραβάς μεγαλύτερες selfies με ακόμα περισσότερους φίλους σου. Η πίσω κάμερα είναι διπλή: η μία με αισθητήρα ανάλυσης 8MP διαθέτει φακό 135 μοιρών με διάφραγμα f/1.8 και η άλλη των 16MP διαθέτει φακό 75 μοιρών με διάφραγμα f/2.4. Σε συνδυασμό με τον οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και το οπτικό zoom 2x, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτογράφισης.

 

Αυτόματη λήψη για άψογες selfies

Με τη λειτουργία αυτόματης λήψης της εμπρόσθιας κάμερας, ο χρήστης μπορεί να αποτυπώνει τέλειες selfies, αφού η κάμερα διαθέτει αναγνώριση προσώπου και χαμόγελου, χαρακτηριστικό το οποίο επιτρέπει στη συσκευή να τραβήξει τη φωτογραφία όταν το άτομο προς λήψη είναι έτοιμο και χαμογελά. Έτσι, δεν υπάρχει ανάγκη να πατήσεις το πλήκτρο του κλείστρου, κίνηση η οποία συνήθως αυξάνει το κούνημα της μηχανής και τις πιθανότητες να αποτυπωθεί θολή η φωτογραφία.

 

Υβριδικό Auto Focus

Η λειτουργία Hybrid Auto Focus (HAF) του V20 εξασφαλίζει καθαρές, ευδιάκριτες λήψεις video και φωτογραφίας κάθε φορά, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, κάνοντας χρήση τριών μηχανισμών AF (auto focus), Laser Detection AF (LDAF), Phase Detection AF (PDAF) και Contrast AF (CAF). H συσκευή καθορίζει αυτόματα εάν η χρήση LDAF ή PDAF είναι καλύτερη για ένα συγκεκριμένο πλάνο και, στη συνέχεια, βελτιώνει την εστίαση με τη χρήση του Contrast AF.

 

lg-v20-wide-angle-camera

 

Λειτουργικό με πολλές δυνατότητες

Το LG V20 διαθέτει περιβάλλον εργασίας LG UX 5.0+, το οποίο κάνει ακόμα πιο εύκολη τη χρήση των λειτουργιών πολυμέσων, ενώ είναι το πρώτο περιβάλλον εργασίας στον κόσμο που λειτουργεί σε Android 7.0 Nougat. Το LG V20 προσφέρει επίσης τη λειτουργία Multi-window, επιτρέποντας την εμφάνιση δύο εφαρμογών ταυτόχρονα σε μια χωρισμένη οθόνη, με σκοπό να μπορούν οι χρήστες να μεταφέρουν κείμενο, φωτογραφίες και αρχεία από μία εφαρμογή σε άλλη. Οι συγκεκριμένες δυνατότητες, σε συνδυασμό με την κύρια οθόνη IPS Quantum 5,7 ιντσών, προσφέρουν τις καλύτερες επιλογές από πλευράς multitasking.

 

Γνώρισε το In Apps της Google

Η νέα λειτουργία αναζήτησης της Google σε βοηθάει να βρεις περιεχόμενο όχι μόνο από τις ενσωματωμένες εφαρμογές, όπως τις επαφές, τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα κειμένου και τις φωτογραφίες, αλλά και από τις εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει. Επίσης, επιτρέπει την εμφάνιση εφαρμογών που έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα, ανθρώπους για να έρθεις σε επαφή, μηνύματα ή δραστηριότητες σε apps χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσεις κάποια εντολή.

 

lg-v20-hi-fi-recording

 

Σχεδιασμένο για σου παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία εικόνας και ήχου

To LG V20 εισάγει τη λειτουργία Steady Record 2.0, αξιοποιώντας τον ηλεκτρονικό σταθεροποίηση εικόνας 3.0 (electronic image stabilization-EIS) της Qualcomm για εγγραφή καθαρών πλάνων, ελαχιστοποιώντας τις «κουνημένες» εικόνες. Ακόμη, μπορείς να καταγράψεις Hi-Fi video και ταυτόχρονα να ελέγχεις χειροκίνητα τις ρυθμίσεις για τέλεια ποιότητα ήχου χρησιμοποιώντας επιλογές όπως το Low Cut Filter (LCF) για την αφαίρεση ανεπιθύμητων θορύβων από το εξωτερικό περιβάλλον και το Limiter (LMT) για ηχητική εγγραφή από απόσταση. Τέλος, το V20 είναι το πρώτο smartphone παγκοσμίως που διαθέτει 32-bit Hi-Fi Quad ΕΑΒ. Λειτουργεί με ESS SABRE ES9218, ενώ το Quad DAC του V20 προσφέρει καθαρότερο ήχο ελαχιστοποιώντας τις στρεβλώσεις και το θόρυβο από το εξωτερικό περιβάλλον μέχρι και 50%.
Το LG V20 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Κορέας από αυτό το μήνα, ενώ κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών θα διατεθεί και στις υπόλοιπες αγορές.

 

Μπορείς να δεις ακόμη