|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Λιγκουίνι με Πέστο Ρόκας, Φέτα και Φρέσκια Ντομάτα – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 200 γρ baby ρόκα
  • 2 σκ σκόρδο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 100-150 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 250-300 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
  • 2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 100-150 γρ.φέτα, κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Αρχικά, ρίχνουμε στον πολυκόφτη τη ρόκα, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ρόκα και το μείγμα να μοιάζει σαν πάστα. Στη συνέχεια, βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και κρατάμε 150ml. από το βρασμένο νερό. Έπειτα, ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το πέστο ρόκας, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να διαλυθεί τελείως. Κατόπιν, προσθέτουμε τα λιγκουίνι και το νερό από το βράσιμο και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να πάει παντού. Μόλις δέσει η σάλτσα μας, την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα και τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

 

TIPS

 

Tip Συνταγής

Αν κάνεις μεγάλη ποσότητα πέστο, διατήρησέ τη στο ψυγείο μέσα σε ένα βάζο έως και για μία εβδομάδα.

 

Tip για το Πολυμηχάνημα

Μπορείς να πλύνεις όλα τα εξαρτήματα του πολυμηχανήματος Kenwood HDX754RD kMix στο πλυντήριο πιάτων.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

11760 εμφανίσεις

Δείτε ακόμη Άρθρα