|  | 

Κουζίνα

Μαγειρεύουμε τηγανιτό ρύζι με κοτόπουλο, ανανά, κόκκινη πιπεριά, καλαμπόκι και κόλιανδρο

 

Το ήξερες ότι χρειάζεται μόνο 18 λεπτά για να απολαύσεις, από τα χεράκια σου, ένα εξωτικό πιάτο, γεμάτο από γεύση και άρωμα Ασίας; Ανακαλύψαμε μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή, τη δοκιμάσαμε και στην προτείνουμε! Δες παρακάτω πώς μπορείς να ετοιμάσεις τηγανιτό ρύζι με μπούτι κοτόπουλο, ανανά, κόκκινη πιπεριά, καλαμπόκι και κόλιανδρο! 

 

 

kotopouloΧρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπτά

 

 

Υλικά για 2 άτομα

200 γραμμάρια basmati

180 γραμμάρια μπουκιές μπούτι κοτόπουλο

1 αυγό

3 κουταλιές σησαμέλαιο

5 κουταλιές σόγια σος

150 γραμμάρια καλαμπόκι

150 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι ginger ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 φέτες ανανά κομμένες σε κυβάκια

1 κουταλιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Τοποθέτησε  την κατσαρόλα Tefal Meteor με 3 λίτρα αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράσε το ρύζι basmati για 7-8 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το σουρώνεις και το κρυώνεις κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Τοποθέτησε το Tefal Meteor wok σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και πρόσθεσε μέσα το σησαμέλαιο. Σόταρε τις μπουκιές κοτόπουλο για 1-2 λεπτά και πρόσθεσε το αυγό ανακατεύοντας με μία σιδερένια κουτάλα γρήγορα και έντονα. Συνέχισε το σοτάρισμα προσθέτοντας το καλαμπόκι, την κόκκινη πιπεριά, το ginger, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ανανά. Πρόσθεσε το basmati, σβήσε με την σόγια σος και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε σε μικρά ατομικά πορσελάνινα μπολ με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο από πάνω.

386 εμφανίσεις

Δείτε ακόμη Άρθρα