Μαρμελάδα και χυμός παντζάρι – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη μαρμελάδα παντζάρι

  • 5 ψητά παντζάρια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/2 κούπα βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κ.γ. κρέμα βαλσάμικο (ό,τι γεύση θέλουμε)
  • 800 γρ. νερό
  • Για το χυμό παντζάρι

  • 1 μικρό παντζάρι
  • 1 μεγάλο κόκκινο μήλο
  • 2 στικ σέλερι
  • 1-2 καρότα
  • 1 πρέζα τζίντζερ τριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τη μαρμελάδα παντζάρι:

 

Κόβουμε το παντζάρι σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το παντζάρι και το σοτάρουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου και την αφήνουμε να καραμελώσει. Μετά ρίχνουμε το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι, το βαλσάμικο και νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να “δέσει”. Στο τέλος πατάμε τα παντζάρια προσεχτικά μ’ ένα πιρούνι και σερβίρουμε. Για ν’ αποθηκεύσεις τη μαρμελάδα θα χρειαστεί ν’ αποστειρώσεις γυάλινα βάζα.

 

Για το χυμό παντζάρι:

 

Πλένουμε όλα τα λαχανικά κι έπειτα τα σκουπίζουμε. Ξεφλουδίζουμε το παντζάρι (στα μήλα και στα καρότα αφήνουμε τη φλούδα). Αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε τα φρούτα και τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στον αποχυμωτή, τα χτυπάμε και σερβίρουμε σε ποτήρια.

 

TIPS

 

Χρησιμοποίησε το χοντρό σουρωτήρι του Αποχυμωτή Hurom H-AA-DBE17 και φτιάξε απολαυστικά smoothies.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη