Mavic Air, το νέο 4K folding drone της DJI

by K Admin

 

H DJI είναι έτοιμη να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά στην αγορά των drones με το νέο Mavic Air. Ανακοινώθηκε σε event στη Νέα Υόρκη και στόχο έχει να καλύψει το κενό μεταξύ του Spark και του Mavic Pro. Ειδικότερα, το Mavic Air συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτών των δύο drones, διατηρώντας τον compact σχεδιασμό του Spark και προσφέροντας προηγμένες δυνατότητες κάμερας.

Όπως και το Mavic Pro, το Mavic Air ξεχωρίζει για το μικρό του μέγεθος αφού τα πτερύγια του μπορούν να διπλώσουν προς το εσωτερικό, μειώνοντας δραστικά τις διαστάσεις του. Όταν αναδιπλώνεται έχει μικρότερο μέγεθος από το Spark κάνοντας τη μεταφορά του ακόμα πιο εύκολη, την ίδια στιγμή που είναι 41% ελαφρύτερο από το Pro.

 

Λήψη φωτογραφιών και βίντεο επαγγελματικού επιπέδου

Η DJI αφουγκράστηκε τις ανάγκες των καταναλωτών, και «ρίχνει» στην αγορά ένα προσιτό -σε σχέση με αυτά που προσφέρει- drone με εκπληκτικές δυνατότητες (και) σε επίπεδο κάμερας. Συγκεκριμένα, το Mavic Air χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα εικόνας CMOS 1 / 2,3 ιντσών και φακούς με διάμετρο 28mm, με δυνατότητα λήψεων στα 12MP ενώ υποστηρίζει εγγραφή βίντεο ανάλυσης 4Κ με 24 ή 30 καρέ το δευτερόλεπτο.

Με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορεί να πραγματοποιήσει πανοραμική λήψη φωτογραφιών 32MP ενώ υποστηρίζει εγγραφή slow-motion video στα 120 καρέ/δευτερόλεπτο, καθώς και HDR shooting mode. Η κάμερα βρίσκεται τοποθετημένη σε έναν σταθεροποιητή 3 αξόνων, για μεγαλύτερη σταθερότητα και ακρίβεια επιτρέποντας ομαλές και σταθερές λήψεις, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.

 

Εσωτερική μνήμη 8GB και υποστήριξη USB 3.0 Type-C

Εκτός από υποστήριξη καρτών microSD, το Mavic Air έρχεται με εσωτερική μνήμη 8GB, ώστε να μπορείς να καταγράφεις τα βίντεο και τις φωτογραφίες σου απευθείας στο drone και έπειτα να τα εξάγεις ταχύτατα μέσω USB 3.0 Type-C.

 

Πλήρως ανασχεδιασμένο χειριστήριο

To νέο τηλεχειριστήριο του Mavic Air έρχεται πλήρως ανασχεδιασμένο. Συγκεκριμένα, υπόσχεται ακόμα πιο καθαρό, ομαλό και αξιόπιστο video streaming στα 720p, ενώ διαθέτει αναδιπλούμενο, εργονομικό σχεδιασμό για να συγκρατεί το smartphone σου για μεγαλύτερη άνεση. Τα αποσπώμενα sticks «κρύβονται» μέσα στο τηλεχειριστήριο για ακόμα πιο εύκολη μεταφορά.

 

Αναβαθμισμένο σύστημα Gesture Control

To DJI Mavic Air διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα gesture control, παρέχοντας περισσότερη ακρίβεια και καλύτερη ανταπόκριση. Είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες και εξελιγμένους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης, για να αναγνωρίζουν έξυπνα το πρόσωπό και τις κινήσεις των χεριών του χρήστη. Παρουσιάζει επίσης τη λειτουργία “ActiveTrack” για ακόμα πιο εντυπωσιακές λήψεις και 6 διαφορετικά QuickShots όπως το “Asteroid” και το “Boomerang”.

 

 

Ταχύτατο και ευέλικτο

Η μέγιστη ταχύτητα του Mavic Air φτάνει τα 68 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ μπορεί να αντέξει σε ανέμους έως 29-38 χιλιόμετρα ανά ώρα. Επιπλέον, ο νέος σχεδιασμός των κεραιών του επιτρέπει ασύρματη μετάδοση εικόνας σε απόσταση 4 χιλιομέτρων.

 

Υψηλή αυτονομία

Το DJI Mavic Air διαθέτει μια υψηλής ενέργειας μπαταρία LiPo 3S που υπόσχεται έως 21 λεπτά χρόνο πτήσης. Μπορείς να ελέγχεις ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της μπαταρίας, και τα λεπτά πτήσης που σου έχουν απομείνει, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πτήσης, μέσα από την εφαρμογή DJI GO.

 

Βελτιωμένοι αισθητήρες

Η DJI πάει ένα βήμα παραπέρα στο θέμα ασφάλειας ενσωματώνοντας GPS GLONASS και 7 αισθητήρες που υπολογίζουν τα πάντα στο δευτερόλεπτο. Χάρη στην τεχνολογία FlightAutonomy 2.0, το DJI Mavic Air μπορεί να διαισθανθεί πιθανά εμπόδια στον αέρα και να τα αποφύγει, σε απόσταση έως και 12m. Το DJI Mavic Air μπορεί επίσης να ρυθμίσει αυτόματα το υψόμετρο, ακόμη και σε περιοχές με άνισο έδαφος. Μάλιστα, ακόμη και σε χώρους όπου δεν υπάρχει κάλυψη GPS, το DJI Mavic Air θα πετάξει με ασφάλεια, χάρη στους αισθητήρες που διαθέτει μπροστά, πίσω και στο κάτω μέρος.

 

Το DJI Mavic Air θα κυκλοφορήσει σύντομα σε δύο χρωματικές επιλογές, το Arctic White και το Onyx Black  και μπορείς ήδη να το προπαραγγείλεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη