Microsoft Lumia 950 και Lumia 950XL: Τα πρώτα Windows 10 smartphones!

by K Admin


lumia-950-lumia-950-xl

 

Πέρασε πολύς καιρός από τότε που η Microsoft παρουσίασε ένα νέο flagship στη σειρά Windows Phone. Τα Lumia 950 και Lumia 950XL ήρθαν για να βάλουν τέλος στην αναμονή. Ας δούμε λοιπόν τι έχουν να προσφέρουν τα νέα high-end smartphones.

 

Απόδοση –  Αυτονομία

Lumia-950-DS-hero-jpg

Microsoft Lumia 950

 

Lumia 950

Ξεκινώντας από το μικρότερο Lumia 950, στο εσωτερικό του δεσπόζει ένας από τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Qualcomm: εξαπύρηνος Snapdragon 808 (64-bit) στα 1,8GHz, τον οποίο συνοδεύουν 3 GB μνήμης RAM. Διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 32 GB, με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD έως και 200 GB και αποσπώμενη μπαταρία 3.000mAh, που με μία φόρτιση μπορεί να διαρκέσει έως και 9 ώρες και 30 λεπτά με χρήση Wi-Fi web browsing, 18 ώρες με ομιλία μέσω 3G και 10 ώρες με αναπαραγωγή βίντεο 1080p.

 

 

 

Lumia 950XL

Microsoft Lumia 950XL

Microsoft Lumia 950XL

Όσον αφορά στο μεγαλύτερο Lumia 950XL, μέσω της τεχνολογίας liquid cooling (τεχνολογία που ενσωματώνουν τα Surface tablets), μπορεί να διαχειριστεί ακόμα πιο ισχυρό chip. Έτσι, στην καρδιά του βρίσκεται ο οκταπύρηνος Snapdragon 810 στα 2.0GHz (64-bit), που σε συνδυασμό με τα 3 GB μνήμης RAM προσφέρουν απρόσκοπτο multitasking. Διαθέτει εσωτερική μνήμη 32 GB, που μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD έως και 2 TB (θεωρητικά), ενώ ενσωματώνει αποσπώμενη μπαταρία 3.340mAh με αυτονομία 19 ώρες με ομιλία μέσω 3G, 25 ώρες με χρήση Wi-Fi web browsing και 11 ώρες με αναπαραγωγή βίντεο 1080p.

Τα δύο high-end smartphones διαθέτουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως είναι η προσθήκη δύο κεραιών LTE για καλύτερη λήψη σήματος, θύρα USB Type-C για γρήγορη και ασύρματη φόρτιση, καθώς και υποστήριξη Wi-Fi 802.11ac, GPS, 4G και Bluetooth 4.1.

 

 

 

Σχεδιασμός – Οθόνη

Microsoft Lumia 950 XL

Microsoft Lumia 950 XL

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στα νέα Lumia είναι το πολυανθρακικό περίβλημα σε ματ λευκό ή μαύρο, ενώ κατά μήκος της δεξιάς πλευράς βρίσκονται το πλήκτρο ελέγχου έντασης του ήχου, καθώς και τα πλήκτρα για κλείδωμα και για λήψη φωτογραφίας. Ακόμη, στο κάτω άκρο φέρουν θύρα USB Type-C. Το μικρότερο Lumia 950 διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών και το Lumia 950XL ενσωματώνει οθόνη με διαγώνιο στις 5,7 ίντσες. Η Microsoft επέλεξε την ίδια ανάλυση (Quad HD) οθόνης και για τα δύο Lumia: 2.560 × 1.440 pixels, με πυκνότητα pixel 564 ppi για το Lumia 950 και 518 ppi για το 950XL. Φυσικά, η εταιρεία του Redmond χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία Super AMOLED, με προστασία Corning Gorilla Glass 3 για το Lumia 950 και Corning Gorilla Glass 4 για το Lumia 950XL, κάτι που τα καθιστά ανθεκτικά σε γρατζουνιές και γδαρσίματα. Επιπλέον, η τεχνολογία ClearBlack προσφέρει τέλεια ορατότητα εξαλείφοντας τις αντανακλάσεις του ήλιου.

Τα νέα Lumia διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τις διαστάσεις και το βάρος. Συγκεκριμένα, το Lumia 950 έχει διαστάσεις 145 x 73.2 x 8.2 mm και βάρος 150 γραμμάρια. Από την άλλη, το Lumia 950XL έρχεται με διαστάσεις 151.9 x 78.4 x 8.1 mm και βάρος 165 γραμμάρια.

 

Κάμερες

Αυτό που ξεχωρίζει από τα νέα Lumia είναι η εξαιρετική τους κάμερα, με αισθητήρα PureView 20 MP, φακό Carl Zeiss με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας 5ης γενιάς (OIS), triple-LED Natural flash και δυνατότητα εγγραφής 4K βίντεο. Η μπροστινή κάμερα διαθέτει επίσης ευρυγώνιο φακό για selfies με δυνατότητα εγγραφής βίντεο 1080p. Το τριπλό LED flash βοηθάει στην ομαλοποίηση του χρώματος κατά τη λήψη φωτογραφίας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ ο αισθητήρας 20 MP μπορεί να εντοπίσει σε ποιά ακριβώς pixels θα επικεντρωθεί για να αποφευχθεί το θάμπωμα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι νέες κάμερες Lumia είναι ιδανικές  για φωτογράφιση αθλητικών γεγονότων.

 

Αισθητήρας αναγνώρισης ίριδας και Windows Hello

Τόσο το Lumia 950 όσο και το Lumia 950XL, εκτός από τις γενικές λειτουργίες ασφαλείας (κλείδωμα συσκευής, κωδικός PIN, εντοπισμός, προστασία μέσω διαδικτύου κ.λπ.), ενσωματώνουν επίσης το Windows Hello και αισθητήρα αναγνώρισης ίριδας. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να εισέρχεται στη συσκευή του με απλώς μια ματιά, αποκτώντας έτσι ασφάλεια εταιρικού επιπέδου, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσει κωδικό πρόσβασης.

 

 

Lumia-950-DS-Windows-Experience-jpg

 

Windows 10 και ψυχαγωγία

Εφαρμογές και Windows Store

Τα πρώτα Windows 10 Phones ενσωματώνουν όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το νέο λειτουργικό της Microsoft, όπως ο συγχρονισμός εγγράφων του Office και φωτογραφιών μεταξύ των συσκευών, ενώ δημοφιλείς εφαρμογές για μουσική και βίντεο βρίσκονται στο ολοκαίνουργιο Windows Store.

 

Xbox One και Lumia

Το Xbox SmartGlass μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε δεύτερη οθόνη που αλληλεπιδρά έξυπνα με το Xbox και εμπλουτίζει την εμπειρία ψυχαγωγίας του χρήστη, με τις τηλεοπτικές εκπομπές, τις ταινίες, τη μουσική, τα αθλήματα και αγαπημένα παιχνίδια. Μέσω του Windows Phone, ο χρήστης μπορεί να έχει τον έλεγχο του Xbox στο σαλόνι του: για περιήγηση στον πίνακα ελέγχου της κονσόλας του, για να κάνει παύση ή να γυρίσει προς τα πίσω την αγαπημένη του ταινία, για περιήγηση στο Web στην τηλεόρασή του και να χρησιμοποιήσει το πληκτρολόγιο της συσκευή του για εύκολη καταχώρηση κειμένου και αναζήτηση στην κονσόλα του. Επιπλέον, με το Xbox SmartGlass οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τα achievements τους και να τα συγκρίνουν με φίλους τους στο Xbox Live. Το Xbox One προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφής περιεχομένου (Game DVR clips), τα οποία ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει στο smartphone του ή να παρακολουθήσει μέσα από αυτό gameplay clips φίλων του.

Η εφαρμογή προσφέρει άμεση πρόσβαση στο Xbox One Store, εμφανίζοντας έτσι το περιεχόμενο του εκάστοτε παιχνιδιού, τα add-ons, leaderboards, εικόνες και game clips από την κοινότητα του Xbox Live. Η αγορά πραγματοποιείται μέσω του εικονιδίου Pin και το game μεταφέρεται αυτόματα στην ενότητα Pins του Xbox One. Το κινητό μετατρέπεται στην ιδανική δεύτερη συνοδευτική οθόνη για την τηλεόρασή, καθώς προσφέρει αυτόματα νέες εμπειρίες με αγαπημένα videogames. Οι αλληλεπιδραστικοί συνοδευτικοί οδηγοί, οι σχολιασμοί από τα παρασκήνια και τα παιχνίδια στρατηγικής πραγματικού χρόνου είναι ένα δείγμα από τις δυνατότητες που προσφέρει το Xbox SmartGlass.

 

Windows Phone Games

Η οθόνη (ανάλυσης Quad HD), αλλά και η ισχυρή απόδοση των Lumia 950 και Lumia 950XL τα καθιστούν ιδανικά για απρόσκοπτο gaming χωρίς lag και προβλήματα. Στο Store υπάρχει πληθώρα δωρεάν και επί πληρωμή τίτλων, όπως είναι τα Imperia Online: The Great People, Halo: Spartan Strike, The Sims, Plague Inc., Minecraft και πολλά άλλα. Επίσης, με τα Windows 10 Phones οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν και να παίζουν με φίλους όπου και αν βρίσκονται, χρησιμοποιώντας το avatar και το προφίλ παίκτη από το Xbox Live για να παρακολουθούν τη βαθμολογία και τις νίκες τους.

 

Windows 10 Mobile Music App

Μία από τις καλύτερες βελτιώσεις που έφεραν τα Windows 10 είναι το ανανεωμένο Mobile Music App, το οποίο πλέον είναι πιο εύκολο στη χρήση, γρήγορο και με εντυπωσιακή εμφάνιση. Συγκεκριμένα, διαθέτει dual mode background (μαύρο / λευκό-γκρι) ανάλογα με το προφίλ χρωμάτων του τηλεφώνου, ενώ η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο ευχάριστη με το βελτιστοποιημένο μενού που εμφανίζει τα πιο πρόσφατα Albums, καλλιτέχνες και play-lists. Τη στιγμή που αναπαράγεται κάποιο τραγούδι, στην κορυφή εμφανίζεται ένα παράθυρο με το όνομα του καλλιτέχνη και τους τίτλους του album με ευδιάκριτα χρώματα, ενώ το επιλεγμένο τραγούδι επισημαίνεται με διαφορετικό χρώμα, για παράδειγμα μπλε σε λευκό φόντο. Τέλος, κάνοντας “click” στο όνομα στο track που έχει επιλεγεί εμφανίζεται μια πλήρη περιγραφή του τραγουδιού, με επιλογές να αναπαραχθούν όλα, να προστεθούν περισσότερα στη λίστα κ.λπ.

 

Lumia-950-XL-coming-soon-jpgDisplay Dock για το Windows Continuum

Το Display Dock (βάση οθόνης) για το Windows Continuum έρχεται για να προσφέρει βελτιστοποιημένο περιβάλλον εργασίας. Επιτρέπει τη σύνδεση των Lumia 950 και 950XL με εξωτερική οθόνη, μετατρέποντας το τηλέφωνο σε υπολογιστή. Ο χρήστης μπορεί να συνδέσει επίσης πληκτρολόγιο και ποντίκι και να διαχειριστεί τις εφαρμογές του με άνεση και ευκρίνεια χάρη στο ρυθμό ανανέωσης 60FPS. Προσφέρει επίσης υψηλή ανάλυση 1080p (Full HD) και θύρα USB-C που φορτίζει το τηλέφωνο, ενώ ο χρήστης εργάζεται. Διαθέτει υποδοχές DisplayPort, HDMI, 2 θύρες USB 2.0, θύρα φόρτισης USB 2.0 υψηλής έντασης, προστασία περιεχομένου υψηλού εύρους ζώνης (HDCP) 1.3/1.4, ενώ έχει διαστάσεις 64.1 x 64.1 x 25.6 mm, βάρος 230 γραμμάρια και μήκος καλωδίου 100 cm.

 

 

Τα νέα Lumia έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις με την εξαιρετική τους κάμερα και τα premium χαρακτηριστικά τους. Τώρα, μπορείς να προ-παραγγείλεις το δικό σου smartphone με Windows 10 !

Μπορείς να δεις ακόμη