Μικροσυσκευές για τέλειο πρωινό κάθε μέρα

by K Admin

shutterstock_407547922 - Copy

 

Το πρωινό είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Μας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της ημέρας, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο γεύμα. Επίσης, η κατανάλωση πρωινού αποτελεί τη βάση μιας ισορροπημένης διατροφής, ενώ, σύμφωνα με έρευνες, τα περισσότερα άτομα που παίρνουν το πρωινό τους έχουν και υγιές βάρος. Ειδικότερα, όσοι παραλείπουν το πρωινό έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα.

Για πολλούς ωστόσο το πρωινό είναι ένας καφές και το πολύ ένα κουλούρι, και αυτό συμβαίνει είτε λόγω έλλειψης χρόνου ή απλά από συνήθεια. Να σημειωθεί δε ότι το πρωινό είναι ακόμα πιο σημαντικό γεύμα για τα παιδιά. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να προσέχουμε ιδιαίτερα τις πρωινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών μας.

Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένες μικροσυσκευές που θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις γρήγορα και εύκολα ένα καλό και υγιεινό πρωινό, ώστε να ξεκινήσεις ιδανικά την ημέρα σου.

 

 

Ξεκίνησε την ημέρα με ένα υπέροχο smoothiesmoothie

Φτιάξε υγιεινά και θρεπτικά ροφήματα και χυμούς με ένα Blender Smoothie Maker ή με το πολυμίξερ σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις τα υλικά στην κανάτα, πάτησε το κουμπί και μέσα σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα. Τόσο απλά. Είναι μια καλή ευκαιρία επίσης να απολαμβάνεις εσύ και η οικογένεια σου πράσινους χυμούς, καταναλώνοντας έτσι καθημερινά τις απαραίτητες μερίδες φρούτων και λαχανικών.

Φαντάσου λοιπόν να μπορείς να φτιάξεις ένα γρήγορο αλλά όχι πρόχειρο πρωινό, που θα μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο ή στην προπόνηση σε μπουκάλι ή θερμός για να μη χάσει καθόλου τη δροσιά του. Αυτό μπορεί να σου το προσφέρει ένα Blender Smoothie Maker όπως είναι το Blender Kenwood SMP060SI Smoothie 2Go Sport, το οποίο έρχεται με τα ειδικά μπουκάλια που μετατρέπονται σε παγούρια και μπορείς να τα παίρνεις μαζί σου παντού.

 

Γρήγορη συνταγή

Για 2 smoothies με μπισκότα και μαύρη σοκολάτα
Ανάμειξε στο blender ή στο πολυμίξερ δύο ποτήρια γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 0-2%, μία μπανάνα ή δύο φλιτζάνια φράουλες, 2-3 κουταλιές της σούπας cranberries (ή blrueberries), 3-4 πτι-μπερ ολικής άλεσης και δύο σοκολατάκια υγείας.

Tip
Εάν θέλεις, μπορείς να αντικαταστήσεις τη σοκολάτα με 2-3 κουταλιές της σούπας βρώμη, μαζί με 2 κουταλάκια μέλι και λίγη κανέλα.

 

 

Πρωινά με λαχταριστές βάφλες

wafflesΟι σπιτικές βάφλες μετατρέπουν το πρωινό σου σε λουκούλλειο γεύμα! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις για υγιεινές βάφλες με χαμηλά λιπαρά, π.χ. αλεύρι ολικής άλεσης αντί για λευκό. Οι βάφλες προσφέρονται για ένα κυριακάτικο πρωινό και για πολλούς πειραματισμούς όσον αφορά στις συνταγές, ενώ η βαφλιέρα σου θα αναλάβει το ψήσιμο.

 

Γρήγορη συνταγή

Βάφλες ολικής άλεσης με μπανάνα και μέλι για 4-6 άτομα

Σε ένα μπολ θα ανακατέψεις 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης, 4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη. Στη συνέχεια προθέρμανε τη βαφλιέρα και χτύπα στην κουζινομηχανή ή στο μίξερ σου 2 αβγά, πρόσθεσε  1 ½ φλιτζάνι ζεστό γάλα, 1/3 φλιτζάνια βούτυρο, και 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια. Ανακατεύεις και στη συνέχεια αναμειγνύεις τα δύο μείγματα που έφτιαξες και χτυπάς καλά. Βάζεις ένα μικρό φλιτζάνι του μείγματος στη βαφλιέρα και ψήνεις μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα. Σερβίρεις γαρνίροντας με ψιλοκομμένη μπανάνα και μέλι!

 

Tip
Για ακόμη πιο light βάφλες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα καρύδας ή/και βούτυρο καρύδας.

 

Μια κρεπιέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά

Μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμες γλυκές και αλμυρές κρέπες ή τηγανίτες με λίγες θερμίδες και προπαντός γρήγορες και εύκολες στην εκτέλεση. Η κρεπιέρα θα σε διευκολύνει περισσότερο, ενώ σε αυτή θα μπορέσεις να ψήσεις και τα υλικά που θα μπουν στις κρέπες σου.

 

κρεπες

Γρήγορες συνταγές

Κρέπες για 4-8 άτομα
Σε ένα μπολ θα ρίξεις δύο αβγά, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ένα φλιτζάνι αλεύρι, και δύο κουταλιές της σούπας μαργαρίνη. Χτυπάς καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα για τις κρέπες. Αφήνεις το μείγμα να σταθεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια, άπλωσε στην κρεπιέρα σου ελάχιστη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο και βάζεις λίγο από το μείγμα, τόσο ώστε να απλωθεί και να κάνει μια λεπτή στρώση. Μόλις αρχίζει και ξεκολλάει στην άκρη γυρίζεις και ψήνεις και από την άλλη πλευρά. Γεμίζεις τις κρέπες σου με γέμιση της αρεσκείας σου, π.χ. μαύρη σοκολάτα / μπανάνα για γλυκές κρέπες ή γαλοπούλα και τυρί για αλμυρές κρέπες.

 

Tip
Αν το μείγμα σου βγει πολύ αραιό πρόσθεσε λίγο παραπάνω αλεύρι και ανακάτεψε. Αν σου βγει πολύ σφιχτό ρίξε λίγο παραπάνω γάλα.

 

Τηγανίτες μπανάνας χωρίς ζάχαρηpancakes

Για 10 μικρές τηγανίτες θα χρειαστείς μία ώριμη μπανάνα, 2 αβγά, και ¼ φλιτζάνι αλεύρι. Πολτοποίησε καλά τη μπανάνα στο μπλέντερ και στη συνέχεια ρίξε τα υπόλοιπα υλικά. Ζέστανε την κρεπιέρα και ρίξε λίγο μαργαρίνη ή ελαιόλαδο. Με μια κουτάλα ρίξε μείγμα στο σκεύος, έτσι ώστε να σχηματίσεις μικρούς κύκλους για να σου βγουν λεπτές οι τηγανίτες. Μόλις τις ψήσεις και από τις δύο πλευρές, σερβίρεις με μέλι και κανέλα ή με πραλίνα με μπισκότο και μικρές φέτες μπανάνας.

 

Tip
Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο πιο γλυκές θα σου γίνουν οι τηγανίτες.

 

 

Σάντουιτς και τοστ για ένα χορταστικό πρωινό

Το πρωινό τοστάκι είναι πολύ ευεργετικό και είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν γίνεται λόγος για το πρώτο γεύμα της ημέρας. Ένα τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως, δύο φέτες γαλοπούλας και μια φέτα άπαχο τυρί περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού σου. Σε περίπτωση, όμως, που έχεις βαρεθεί το «κλασικό» τοστ, οι εναλλακτικές είναι πραγματικά πάρα πολλές. Με την κατάλληλη τοστιέρα μπορείς να ψήσεις σάντουιτς, ή ακόμα και λαχανικά, ενώ υπάρχει πάντα και η λύση της φρυγανιέρας για τραγανές φέτες ψωμιού.

Σου προτείνουμε να επιλέξεις φρυγανιέρα με λειτουργία για σάντουιτς και δυνατότητα ρυθμίσεις απόχρωσης για να επιλέγεις πόσο θέλεις να ψηθεί το ψωμί σου (ρίξε μια ματιά στη φρυγανιέρα KitchenAid 2204 Artisan Candy). Επίσης, ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα σπιτικό και νόστιμο Hot Dog με λουκάνικα γαλοπούλας, το οποίο μπορείς να φτιάξεις με την αντίστοιχη συσκευή, όπως είναι η πρόταση της Ariete. Όπως και να ‘χει, δεν θα χρειαστείς πάνω από 10 λεπτά για να ετοιμάσεις ένα θρεπτικό πρωινό.

 

Γρήγορες συνταγέςavocado toast

Τοστ με αυγό
Πρόκειται για μία μικρή παραλλαγή του παραδοσιακού τoστ. Βάλε να ψήνονται ξεχωριστά τα ψωμάκια – στην τοστιέρα ή στην φρυγανιέρα – και τηγάνισε ένα αβγό σε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάλε τα υλικά που θέλεις στο τοστ σου, όπως κίτρινο τυρί ή τυρί κρέμα, γαλοπούλα ή ζαμπόν, και ρίξε από πάνω το αυγό μάτι.

Τοστ με αβοκάντο
Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αβοκάντο με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και άπλωσε το πάνω σε φρεσκοψημένα ψωμάκια. Ρίξε αλάτι και πιπέρι για πιο έντονη γεύση. Εναλλακτικά, μπορείς να λιώσεις με ένα πιρούνι – πάνω στο ψωμί – το αβοκάντο και να ρίξεις από πάνω τηγανιτό αβγό μάτι. Μπορείς αν θέλεις να τρίψεις από πάνω και λίγο τυρί.

 

Tip
Για ένα πιο υγιεινό τοστ ή σάντουιτς προτίμησε άπαχη γαλοπούλα ή λίγο στήθος κοτόπουλου που μπορεί να έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα. Μπορείς επίσης να προσθέσεις σπανάκι, ντομάτα ή λίγη ρόκα, που θα ενισχύσουν τη γεύση, ενώ προσφέρουν τις βιταμίνες, φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

 

Breakfast Muffins

Ποιος είπε ότι τα Muffins δεν πρέπει να βρίσκονται στο πρωινό τραπέζι; Γλυκά ή αλμυρά, κρύα ή ζεστά τα Muffins είναι γευστικότατα και μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά τον πρωινό σου καφέ. Μάλιστα, αν έχεις εξοπλίσει την κουζίνα σου και με μία συσκευή για Muffins τα πράγματα γίνονται πιο απλά όσον αφορά στην παρασκευή τους.

 

muffins

Γρήγορη συνταγή για νόστιμα και υγιεινά Muffins

Muffins με βρώμη και κανέλα (10-12 Muffins)
Μούλιασε μια κούπα βρώμη σε μια κούπα γάλα τουλάχιστον για μία ώρα. Στη συνέχεια ανακάτεψε τη βρώμη με το γάλα, μισή κούπα πουρέ μήλων και δύο ασπράδια αβγών. Σε ένα άλλο μπολ θα αναμείξεις 1 κούπα αλεύρι, ½ κούπα καστανή ζάχαρη, 1 κουτάλι του γλυκού baking powder, ½ κουτάλι του γλυκού μαγειρική σόδα και ½ κουτάλι του γλυκού αλάτι. Ανακάτεψε τα δύο μείγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν και με ένα κουτάλι μοίρασε το τελικό μείγμα στις χάρτινες θήκες των muffins. Ψήνεις στη συσκευή για 25-30 λεπτά. Από πάνω θα ρίξεις λίγη ζάχαρη και κανέλα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

 

Tip
Για πιο πλούσια γεύση μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου.

 

Για πρωινό καφέ

Μιας και γίνεται λόγος για πρωινό γεύμα, δεν γίνεται να ξεκινήσει η μέρα χωρίς ένα φλιτζάνι καφέ. Μία δόση καφεΐνης είναι ιδανική για τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού μας ξυπνάει, ενώ βελτιώνει την προσοχή μας και τη μνήμη μας. Επιπλέον, ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και λειτουργεί επίσης και σαν προβιοτικό, φροντίζοντας τη χλωρίδα των εντέρων μας. Εκτός από τις κλασικές μηχανές φίλτρου, βραστήρες ή συσκευές φραπέ – για το κατεξοχήν ελληνικό ρόφημα – υπάρχουν επίσης καφετιέρες που μπορούν να σου προσφέρουν οποιοδήποτε χαρμάνι και αν προτιμάς, ενώ παράλληλα σου ετοιμάζουν καφέ πριν ακόμα σηκωθείς από το κρεβάτι σου!

 

espresso

Δεν μας πιστεύεις; Ρίξε μια ματιά στην πρώτη συνδεδεμένη μηχανή καφέ της Nespresso. Η μηχανή συνδέεται μέσω Bluetooth Smart με την εφαρμογή της Nespresso για Smartphones (iPhone, iPad και Android) και σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι το απόθεμα καψουλών σου, να προγραμματίζεις την εκχύλιση του καφέ σου την ώρα που επιθυμείς, να πραγματοποιείς την εκχύλιση του καφέ σου απομακρυσμένα και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για τη συντήρηση και τη φροντίδα της μηχανής σου.

 

Το σωστό πρωινό σου δίνει ενέργεια και υγεία

Το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο και μπορεί να γίνει με πιο απλό τρόπο και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. Άλλωστε, για πιο πολύπλοκες συνταγές μπορείς να αξιοποιήσεις ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό, είναι μάλιστα μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν και άλλες καινούριες ίσως και ανατρεπτικές γι’ αυτά γεύσεις!

Μπορείς να δεις ακόμη