Μικροσυσκευές που κάνουν το μαγείρεμα παιχνίδι!

by K Admin

shutterstock_392348521

 

Όλοι μας θέλουμε να κάνουμε ευκολότερη την καθημερινότητα μας σε κάθε τομέα της ζωής μας. Με όλα αυτά που έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι από εμάς -επαγγελματική καριέρα, παιδιά, νοικοκυριό και πολλοί λογαριασμοί που πρέπει να πληρωθούν, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να ανησυχούμε για το μαγείρεμα ενός υγιεινού και ταυτόχρονα νόστιμου γεύματος χωρίς να σπαταλήσουμε πολύ χρόνο.

Επιπλέον, υπάρχουν και εκείνοι (ή εκείνες) που δε γνωρίζουν καν τα βασικά της μαγειρικής. Τότε, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Είναι γεγονός ότι δεν «περισσεύει» χρόνος για άσκηση, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που για εξοικονόμηση χρόνου καταφεύγουν στην λύση του junk food. Εννοείται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το να βάλεις – ξαφνικά – στη ζωή σου την υγιεινή διατροφή στην πράξη αποτελεί μακρινό όνειρο. Η κουζίνα είναι πραγματικά το σημείο που ξεκινάει και τελειώνει η υγιεινή διατροφή. Αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συσκευές και σκεύη το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απογοητευτείς και θα σπαταλήσεις πολύ χρόνο από την καθημερινότητα σου – και δεν το θέλουμε αυτό. Είναι σαν να προσπαθείς να ολοκληρώσεις ένα παζλ και την τελευταία στιγμή συνειδητοποιείς ότι σου λείπουν τα 2-3 τελευταία κομμάτια.

 

 

Υγιεινό μαγείρεμα χωρίς κόπο – κι όμως γίνεται


Όλα τα παραπάνω είναι, όντως, πρόβλημα. Αλλά μπορείς να ξε-αγχωθείς αφού υπάρχουν μικροσυσκευές που φτιάχνεις τα πάντα εύκολα, γρήγορα και προπαντός υγιεινά. Ναι, ακόμα και αν δεν γνωρίζεις τίποτα από μαγειρική, αυτές οι συσκευές έρχονται για να σε εκπαιδεύσουν – στην κυριολεξία – ανώδυνα!

 

 

Αφέσου στις μαγικές ικανότητες του ατμού

steam cookerΤι θα έλεγες λοιπόν να μαγειρέψεις στον ατμό; Το μαγείρεμα σε ατμό είναι υγιεινό και διατηρεί τις θρεπτικές ουσίες των τροφών (ρύζι, όσπρια, λευκά και κόκκινα κρέατα, λαχανικά κ.λπ.), ενώ το πιο σημαντικό είναι πως οι σύγχρονοι ατμομάγειρες έρχονται με χρονόμετρο. Γιατί είπαμε, ο χρόνος είναι χρήμα. Τοποθέτησε την τροφή στο καλάθι ή στα καλάθια της συσκευής μαζί με τη σωστή ποσότητα νερού, ενεργοποίησε την, ρύθμισε το χρόνο μαγειρέματος και… πήγαινε να πάρεις το παιδί από το σχολείο. Τόσο απλά και χωρίς να ανησυχείς μην καεί ή «κολλήσει» το φαγητό. Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι ευκολίες δεν τελειώνουν εκεί, καθώς οι περισσότερες προτάσεις έρχονται με καλάθια που στοιβάζονται για εύκολη αποθήκευση, ενώ τα μέρη του ατμομάγειρα πλένονται εύκολα και γρήγορα στο πλυντήριο πιάτων. Δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι άλλο, ήρθε η στιγμή να επενδύσεις σε έναν ατμομάγειρα και μην ανησυχείς, υπάρχουν πολλές επιλογές για όλες τις ανάγκες και βαλάντια.

 

Φτιάξε πεντανόστιμα και υγιεινά τηγανητά

c10098837-1Όταν ακούμε τη λέξη «τηγανητό» το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Μα φυσικά, είναι οι τηγανητές πατάτες. Ωστόσο, γενικότερα, το τηγανητό φαγητό αναφέρεται συνήθως ως βλαβερό για την υγεία. Κάτι που δεν ισχύει πλέον από τη στιγμή που υπάρχουν οι κατάλληλες συσκευές που μπορούν να τηγανίσουν υγιεινά και με ακόμα καλύτερη γεύση. Με την κατάλληλη φριτέζα, όπως για παράδειγμα είναι η Air Fryer της Philips, μπορείς να έχεις στη στιγμή νόστιμα τηγανητά φαγητά χωρίς καν να χρησιμοποιήσεις λάδι! Αυτό και αν είναι επανάσταση στο χώρο της μαγειρικής.

Ακόμα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των σύγχρονων φριτεζών είναι ότι μετά το μαγείρεμα δεν μυρίζεις σαν… τηγανητά. Φαντάσου λοιπόν ότι μπορείς να προσθέσεις σε ένα γιορτινό τραπέζι – μιας και το τηγανητό συνδέεται και με την παρέα – χωρίς να αγχωθείς για την καθαριότητα της κουζίνας και τις μυρωδιές.

 

Αφού είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε;

Μας έρχονται στο μυαλό διάφορες ατάκες και στίχοι τραγουδιών που μιλάνε για μακαρόνια, και μόνο τυχαίο δεν είναι αφού υπάρχουν πολλοί «μακαρονάδες» εκεί έξω. Κακά τα ψέματα, έχουν άλλη νοστιμιά τα φρέσκα και λαχταριστά μακαρόνια σε σχέση με τα συσκευασμένα που υπάρχουν στο εμπόριο. Μπορείς με την κατάλληλη μηχανή ζυμαρικών να φτιάξεις σπιτικά μακαρόνια μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Μάλιστα δεν χρειάζεται να είσαι σεφ για να φτιάξεις με το πάτημα ενός κουμπιού όλους τους τύπους πάστας όπως μακαρόνια, σπαγγέτι, ριγκατόνι, πέννες, ταλιατέλες ή λαζάνια.

Μένει μονάχα να επιλέξεις το πρόγραμμα και τον αντίστοιχο δίσκο διαμόρφωσης, και να ετοιμάσεις απίστευτες γευστικές δημιουργίες. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν χαρακτηριστικά για γρήγορο και εύκολο καθαρισμό της συσκευής, καθώς εκτός από το μαγείρεμα, το καθάρισμα γίνεται αυτόματα.

 

Ένας πολυμάγειρας για απαιτητικές συνταγέςpolymageiras

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το που θα μαγειρέψεις απαιτητικές συνταγές, καθώς μπορείς να φτιάξεις τα πάντα εύκολα και γρήγορα με τον σωστό πολυμάγειρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο πολυμάγειρας KitchenAid 4244. Με 12 προγραμματιζόμενες λειτουργίες και αυτόματη λειτουργία διατήρησης ζεστού φαγητού, θα σου μείνει χρόνος και για τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού ενώ θα ξέρεις ότι ταυτόχρονα στην κουζίνα ετοιμάζεται κάτι πολύ γευστικό.

Αυτόματο μαγείρεμα σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα σου κολλήσει το φαγητό, αφού υπάρχει αντικολλητικό μαγειρικό δοχείο το οποίο εξασφαλίζει ομοιόμορφο μαγείρεμα. Ακόμα και αν δεν γνωρίζεις από μαγειρική, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ψηφιακή οθόνη σε πολλές γλώσσες παρέχοντας ακριβή χρόνο και θερμοκρασία, ενώ προβάλει οδηγίες βήμα προς βήμα, αλλά και αναλυτικές οδηγίες για μαγειρευτά και αργό μαγείρεμα, για τα καλύτερα και πιο γευστικά αποτελέσματα. Ο πολυμάγειρας μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου σύμμαχος στην κουζίνα.

 

Γιατί ένα Blender μπορεί να κάνει τη διαφορά

Τα περισσότερα μπλέντερραβδομπλέντερ) είναι πολυχρηστικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με ένα τέτοιο εργαλείο στην κουζίνα σου: να πολτοποιήσεις ή να κόψεις – για παράδειγμα – μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλα τα αγαπημένα σου υλικά, ακόμη και πατάτες για τηγάνισμα. Επιπλέον, χάρη στην ποικιλία δίσκων μπορείς κόψεις σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα τα υλικά και να δημιουργήσεις τις αγαπημένες σου σπιτικές σαλάτες. Για… πιο «gourmet καταστάσεις», χρησιμοποίησε επίσης μπλέντερ για να δημιουργήσεις υπέροχες σούπες κρέμα-βελουτέ ή λαχταριστές σως. Το μπλέντερ, λοιπόν, μπορεί να γίνει το δεξί σου χέρι.

 

 

Συσκευές για ιδιαίτερες περιπτώσεις

Εντάξει, μπορεί να έχουμε κανονίσει τα του μαγειρέματος για το μεσημέρι ή/και το βράδυ, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για ένα υγιεινό σνακ ενδιάμεσα. Υγιεινό σνακ σημαίνει ένα σπιτικό γλύκισμα, ένα παγωτό ή ένας δροσερός χυμός.

 

ariete-softy-ice-cream-634Παγωτάκι κανείς;

Το παγωτό δεν είναι πλέον «αμαρτία». Επέλεξε εσύ τα υλικά και προετοίμασε ένα υγιεινό παγωτό μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Από την παραγωγή στην κατανάλωση στην κυριολεξία δηλαδή. Θέλεις σπιτικό παγωτό σε μπολάκι,  χωνάκι, να είναι μικρό, ή μεγάλο; Βάλε στην κουζίνα σου μια παγωτομηχανή για να τους καταπλήξεις όλους. Αν δεν έχεις πολύ χώρο στην κουζίνα σου, τότε ρίξε μια ματιά στην παγωτομηχανή της Ariete, η οποία διαθέτει δυνατότητα προσαρμογής ύψους για εξοικονόμηση χώρου.

 

 

Φτιάξε υγιεινά smoothies χωρίς κόπο και χρόνο

Μία δροσερή γρανίτα, ένα ωραίο και λαχταριστό milkshake ή ένας φρέσκος χυμός φρούτων ή λαχανικών είναι ικανά να δώσουν χρώμα στη ζωή μας. Και όλα αυτά τα υπέροχα smoothies μπορείς να τα φτιάξεις με ένα Blender Smoothie Maker. Ρίξε τα υλικά στην κανάτα, πάτησε το κουμπί και μέσα σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα. Τόσο απλά. Είναι μια καλή ευκαιρία επίσης να απολαμβάνεις εσύ και η οικογένεια σου πράσινους χυμούς. Ένας εύκολος τρόπος για να καταναλώνετε όλοι στο σπίτι καθημερινά τις απαραίτητες μερίδες φρούτων και λαχανικών. Αν δεν μπορείς να το φας, πιες το λοιπόν.

 

 

c10213222-1

Muffins και Cupcakes

Τα αλμυρά ή γλυκά muffins και cupcakes είναι η πιο εύκολη λύση, είτε για ένα γρήγορο απογευματινό snack ή ακόμα και για ορντέφ. Εξοπλίσου με ένα Muffin Maker και απόλαυσε με την οικογένειά σου ή τους φίλους σου φρέσκα σπιτικά muffins και cupcakes.

 

 

 

 

Τips ασφαλείας που πρέπει να γνωρίζεις πριν χρησιμοποιείς τις συσκευές σου

  • Πριν ξεκινήσεις να λειτουργείς τη συσκευή σου, διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης της και κράτησέ τες σε ασφαλές σημείο για μελλοντική αναφορά.
  • Πριν συνδέσεις τη συσκευή, ελέγξτε αν η τάση που υποδεικνύεται στη συσκευή συμφωνεί με την τάση της κεντρικής παροχής στο σπίτι σου. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, επικοινώνησε με ένα από τα εξουσιοδοτημένα κέντρα επισκευών της εκάστοτε συσκευές και μην τη χρησιμοποιήσεις
  • Πάντα να συνδέεις τη συσκευή σου με πρίζα που διαθέτει γείωση.
  • Για την αποφυγή κινδύνου ηλεκτροπληξίας, μην βυθίζεις το καλώδιο, την πρίζα ή το κυρίως σώμα της συσκευής σε νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό.
  • Η επίβλεψη της συσκευής είναι απαραίτητη όταν χρησιμοποιείται κοντά σε παιδιά ή σε άτομα με μειωμένες σωματικές ή πνευματικές ικανότητες.
  • Μην επιτρέπεις στα παιδιά να χρησιμοποιούν τη συσκευή χωρίς επίβλεψη και μη ξεχνάς, οι συσκευές δεν είναι για παιχνίδι.
  • Αποσύνδεσε την συσκευή από την πρίζα όταν δεν την χρησιμοποιείς και όταν τοποθετείς ή απομακρύνεις διάφορα μέρη της συσκευής (μπλέντερ, πολυκόφτης και μηχανή ζυμαρικών για παράδειγμα).
  • Αφαίρεσε το καλώδιο του ρεύματος από την πρίζα πριν οποιαδήποτε διαδικασία καθαρισμού ή συντήρησης. Τοποθέτησε την συσκευή σε λεία, επίπεδη και στεγνή επιφάνεια.
  • Να ελέγχεις κατά διαστήματα το καλώδιο για τυχόν φθορές.

 

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα όλων των παραπάνω μικροσυσκευών είναι ότι μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα, ενώ δεν πιάνουν χώρο. Έτσι, ακόμα και αν έχεις περιορισμένο χώρο στην κουζίνα, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να στριμωχτείς και εσύ για να μαγειρέψεις. Επίσης δεν έχει σημασία αν δεν γνωρίζεις και πολλά από μαγειρική, καθώς σου προσφέρουν όλες τις ευκολίες που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις πεντανόστιμα εδέσματα και να τους καταπλήξεις όλους.

Ακόμα πιο σημαντικό όμως, είναι το γεγονός πως με αυτές τις συσκευές τα πάντα γίνονται γρήγορα ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου, χωρίς να έχεις δαπανήσει όλο το χρόνο σου στην κουζίνα και να έχεις εξουθενωθεί. Δες λοιπόν αυτές τις συσκευές ως ένα «εισιτήριο» για να διασκεδάσεις περισσότεροι ώρα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη