Η Sony αποκάλυψε τις νέες κονσόλες PS4 Slim και PS4 Pro

by K Admin

 

playstation_g_02

 

H Sony Interactive Entertainment αποκάλυψε – στο πλαίσιο του φετινού PlayStation Meeting – τη νέα, λεπτότερη έκδοση του PlayStation 4, ενώ είδαμε επίσης και την επίσημη παρουσίαση του Playstation Pro – γνωστό μέχρι πρότινος ως PS4 Neo. Πρόκειται για τη νέα, πιο ισχυρή κονσόλα, που έρχεται για να σου προσφέρει ακόμα καλύτερη εμπειρία gaming!

 

PlayStation 4 Slim

Premium σχεδιασμός και καλύτερη ενεργειακή απόδοση

Το PlayStation 4 Slim αποτελεί τη λεπτότερη έκδοση του PlayStation 4, ωστόσο οι βελτιώσεις δεν είναι μόνο αισθητικές. Συγκεκριμένα, η Sony κατάφερε να ενσωματώσει την τεχνολογία υψηλής απόδοσης του PS4 σε μία μικρότερη, πιο ενεργειακά αποδοτική έκδοση της κονσόλας. Το PS4 Slim είναι κατά 30% μικρότερο, κατά 16% ελαφρύτερο και κατά 28% πιο αποδοτικό ενεργειακά σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Παρά την κομψή σχεδίαση, το νέο μοντέλο έρχεται με τα ίδια ισχυρά συστατικά που έχουν καταστήσει το PS4 το κορυφαίο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας!

c10332491-1

 

PlayStation 4 Pro

Η πιο δυνατή κονσόλα στον κόσμο γίνεται ακόμα πιο ισχυρή !

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια του event ο πρόεδρος και CEO της Sony Interactive (Andrew House) το PS4 Pro δεν έρχεται για να αντικαταστήσει τη τωρινή κονσόλα που κυκλοφόρησε το 2013. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια νέα πλατφόρμα. Αντ’ αυτού, η νέα κονσόλα αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση που έχει σχεδιαστεί για να «τρέχει» τα ίδια παιχνίδια με το υπάρχον PS4 σε υψηλότερη ποιότητα, με υποστήριξη 4Κ και HDR (High Dynamic Range) gaming.

 

Η «δύναμη» πίσω από το PS4 Pro

Το νέο Playstation4 Pro έρχεται με διπλάσια επεξεργαστική ισχύ από το τωρινό μοντέλο και μνήμη RAM με μεγαλύτερο memory bandwidth από τους προκατόχους του. Τα παιχνίδια που ήδη φαίνονται εξαιρετικά στο PS4 αποδίδουν ακόμα καλύτερα, με ομαλότερο framerate, καθώς και με πιο πλούσια και πιο ρεαλιστικά γραφικά. Και όλα αυτά χάρη στην πιο ισχυρή GPU και την ταχύτερη CPU στην καρδιά του PS4 Pro.

 

ps4_7000_01_withnotice

 

Console gaming σε άλλο επίπεδο

Με περισσότερα pixel, η υψηλότερη ανάλυση 4Κ μπορεί να προσφέρει ευκρινέστερα γραφικά και λεπτομέρεια, στοιχεία που ανεβάζουν την εμπειρία gaming. Η τεχνολογία HDR επιτρέπει την αποτύπωση των αρχικών αναλογιών αντίθεσης και χρωμάτων του προβαλλόμενου περιεχομένου, προσφέροντας στον gamer το απολύτως σκοτεινό μαύρο και το λαμπερότερο λευκό που μπορεί να φανταστεί. Έτσι, η τελική εικόνα διαθέτει απίστευτα ζωντανά χρώματα και ρεαλισμό! Κατά το λανσάρισμα του PS4 Pro, θα είσαι σε θέση να κατεβάσεις patches για παιχνίδια – όπως το Uncharted 4 – τα οποία θα «τρέχουν» με καλύτερα γραφικά στη νέα κονσόλα. Στο line up των επερχόμενων games που θα αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες του PS4 Pro περιλαμβάνονται τα Watch Dogs 2, Killing Floor 2, Rise of the Tomb Raider, For Honor, Call of Duty: Infinite Warfare, Horizon: Zero Dawn, Mass Effect: Andromeda και Days Gone. Και επειδή χρειάζεσαι μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για τα παιχνίδια και τις αγαπημένες σου εφαρμογές, η Sony εξόπλισε το PS4 Pro με σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1ΤΒ.

 

Για gamers που θέλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας

Ακόμη και αν είσαι κάτοχος μιας HDTV που δεν υποστηρίζει 4K ή HDR, το PS4 Pro μπορεί να σου προσφέρει το κάτι παραπάνω. Συγκεκριμένα, όλα τα παιχνίδια θα τρέχουν σε ανάλυση 1080p, ενώ ορισμένα θα τρέχουν σε μεγαλύτερο ή πιο σταθερό framerate. Ασφαλώς, το PS4 Pro έχει πλήρη συμβατότητα με το PlayStation VR. Έτσι, μπορείς απλώς να τα συνδέσεις μεταξύ τους και μέσα σε δευτερόλεπτα να βυθιστείς σε νέες εμπειρίες. Αν είσαι hardcore gamer και θέλεις πάντα το καλύτερο, τότε το PS4 Pro είναι για εσένα.

 

Απόλαυσε περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας

Με το PS4 Pro μπορείς να απολαμβάνεις περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας, αφού το λανσάρισμα της νέας κονσόλας φέρνει νέες υπηρεσίες streaming, όπως είναι το Netflix και το νέο YouTube app, με υποστήριξη 4Κ.

Φυσικά, έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας και για τις δύο κονσόλες: Το PlayStation 4 Slim θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ το PlayStation 4 Pro αναμένεται σχεδόν δύο μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 10 Νοεμβρίου, όμως μπορείς ήδη να τα προπαραγγείλεις!

 

Μπορείς να δεις ακόμη