Nokia 3310: το θρυλικό κινητό επιστρέφει

by K Admin

 

Με αφορμή το φετινό Mobile World Congress  που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη σε λίγες ημέρες, η HMD Global, η φιλανδική εταιρεία που διαχειρίζεται πλέον εμπορικά το Nokia brand, πρόκειται να επανακυκλοφορήσει – 17 χρόνια μετά! – το Nokia 3310, το θρυλικό πλέον κινητό τηλέφωνο που παραμένει μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για την αντοχή, την αξιοπιστία και την αυτονομία του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο Nokia 3310 θα είναι feature phone και όχι smartphone,  που σημαίνει ότι θα προσφέρει τα χαρακτηριστικά ενός κινητού βασικών λειτουργιών, όπως ρολόι, αριθμομηχανή, τη δυνατότητα αποθήκευσης έως και 10 υπενθυμίσεων και τέσσερα παιχνίδια: Snake II, Pairs II, Space Impact, και Bantumi. Αν και δεν έχουν αναφερθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το κόστος της συσκευής, οι φήμες λένε ότι η νέα βελτιωμένη έκδοση έρχεται σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μια μοντέρνα συσκευή που θα έχει όμως τα χαρακτηριστικά του θρυλικού 3310, θα είναι ακόμα πιο ανθεκτική και θα ενσωματώνει μεγάλης διάρκειας μπαταρία.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το αρχικό Νokia 3310 ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριου του 2000 και μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλέφωνα με 126 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλες τις αγορές του κόσμου. Το τηλέφωνο ξεχώρισε για την πρακτικότητά του, την ανθεκτικότητα, την αυτονομία της μπαταρίας αλλά και για τον απλό, αλλά εμβληματικό σχεδιασμό, που το καθιέρωσε στις συνειδήσεις εκατομμυρίων καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Nokia 3310 κυκλοφόρησε σε διάφορες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των Nokia 3315, 3320, 3330, 3350, 3360, 3390 και 3395, τα οποία λανσαρίστηκαν με μικρές βελτιώσεις. Για παράδειγμα, το 3315 διέθετε επεξεργασία εικόνας για SMS με εικόνες και screensavers, αυτόματο κλείδωμα πληκτρολογίου, χρήση ring tones για τα SMS κ.ά.

Εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες, η νέα έκδοση του Nokia 3310 θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Αμερική και σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον παλιών, αλλά και νέων χρηστών. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια του MWC στις 26 Φεβρουαρίου στην Βαρκελώνη.

Μπορείς να δεις ακόμη