Nokia Ozo VR: H πρώτη στον κόσμο επαγγελματική VR camera [MWC 2016]

by K Admin

nokia-ozo-hero-lg

 

Ανάμεσα στις συσκευές που ξεχώρισαν στο MWC 2016 ήταν και η Nokia Ozo VR camera, η οποία θα είναι πρώτη στον κόσμο εμπορικά διαθέσιμη συσκευή εγγραφής περιεχομένου VR που απευθύνεται σε επαγγελματίες κινηματογραφιστές. Η συσκευή έρχεται με την ικανότητα να καταγράφει και να αποθηκεύει βίντεο και ήχο διάρκειας έως και 45 λεπτά, αποδίδοντας υψηλού επιπέδου ποιότητας VR, το οποίο θα μπορεί να προβάλλεται σε VR headsets. Μάλιστα, η Nokia ισχυρίζεται ότι η Ozo VR θα φέρει επανάσταση στη δημιουργία ταινιών.

Η Ozo VR είναι εξοπλισμένη με οκτώ συγχρονισμένους αισθητήρες λήψης για καταγραφή στερεοσκοπικής εικόνας 3D, αλλά και με ισάριθμα μικρόφωνα για τη λήψη του περιβάλλοντος ήχου. Αυτό που παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον είναι το λογισμικό της Nokia, το οποίο επιτρέπει τη θέαση του video σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνθεση των επιμέρους λήψεων, μία διαδικασία που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο αποθηκεύεται σε ένα ενιαίο αρχείο.
Η κάμερα έρχεται με μια σειρά από – μάλλον απαραίτητα – αξεσουάρ, όπως το OZO Digital Cartridge το οποίο περιλαμβάνει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, και αφαιρούμενο Media Module που υποστηρίζει καταγραφή για πάνω από 45 λεπτά. Επιπλέον, υπάρχει και το OZO Docking Station, που μπορεί να δεχτεί οποιοδήποτε OZO Digital Cartridge για επαναφόρτιση μπαταρίας και μεταφορά των αρχείων σε έναν κεντρικό υπολογιστή μέσω καλωδίου USB 3.0.

Η Ozo VR διατίθεται για προπαραγγελία. Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις πρώτες VR κινηματογραφικές παραγωγές. Μέχρι τότε, μπορείτε να πάρετε μια πρώτη «γεύση» για το τι μπορεί να κάνει η Ozo VR μέσα από το παρακάτω βίντεο!

 

https://www.youtube.com/watch?v=tCQEbvBS9hk

Μπορείς να δεις ακόμη