|  | 

Κουζίνα

Παπαρδέλες καρότου με τέσσερα τυριά φτιαγμένες με το Philips Pasta maker!

papardeles_karotou

 

 

Μια σπιτική συνταγή με ζυμαρικά καρότου που μπορείς να ετοιμάσεις εύκολα με το Philips Pasta Maker!

 

Yλικά

Για τα φρέσκα ζυμαρικά:

Αλεύρι

ζωμό από καρότο βρασμένο

 

Για τη σάλτσα

25 γρ. (1 ½ κτσ) βούτυρο
100 γρ. μανιτάρια (προαιρετικά)
50 γρ. blue cheese
100 γρ. emmental
100 γρ. παρμεζάνα
50 γρ. cheddar
200 ml κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προαιρετικά: φρέσκα βότανα, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση 

Βάζουμε το αλεύρι και τον ζωμό καρότου στο Philips Pasta Maker ακολουθώντας τις οδηγίες ανάλογα με την ποσότητα φρέσκων παπαρδέλων που θέλουμε να φτιάξουμε. Πατάμε ένα κουμπί και σε λίγα λεπτά θα αρχίζουν να βγαίνουν τα ζυμαρικά μας φρέσκα και στο σχήμα που έχουμε επιλέξει. Μετά θα χρειαστούν βράσιμο και φυσικά τη σάλτσα τους!

Για τη σάλτσα, λιώνουμε βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε, αφού τα μανιτάρια τσιγαριστούν λίγο με το βούτυρο, το blue cheese, την κρέμα γάλακτος, το cheddar, το emmental και την παρμεζάνα, με αυτή τη σειρά. Καθώς η σάλτσα πήζει, προσαρμόζουμε την πυκνότητα χρησιμοποιώντας τυρί για να την κάνουμε πιο πηκτή και κρέμα γάλακτος για να την αραιώσουμε. Σερβίρουμε και περιχύνουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα.

260 εμφανίσεις

Δείτε ακόμη Άρθρα