|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Πικάντικος Καγιανάς – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 ml ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές, κάθετες φέτες
  • 1 κ.γ. κοφτή κύμινο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 800 γρ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Ψωμί για σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το τσίλι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με την κουτάλα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο λάδι ακόμη, το κύμινο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα μαζί με αλάτι, πιπέρι και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση το φαγητό μας. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε 120ml ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στη συνέχεια, σπάμε τα αυγά προσεκτικά πάνω από τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά. Έπειτα, καλύπτουμε πολύ προσεκτικά, με ένα κουταλάκι τα ασπράδια με τη σάλτσα, χωρίς να πειράξουμε τον κρόκο. Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά, το πασπαλίζουμε με φέτα, μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

 

TIPS

Tip Συνταγής

Αν δεν θέλεις να βάλεις τσίλι, η συνταγή μπορεί να γίνει πεντανόστιμη και με μπούκοβο.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δείτε ακόμη