Πίτσα – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά για τη Ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι σκληρό
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 14 γρ μαγιά ξερή
  • 500 ml χλιαρό νερό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • ½ κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • Για την Πίτσα

  • Ζαμπόν
  • Μπέικον
  • Φρέσκα μανιτάρια
  • Πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
  • Τυρί Gouda τριμμένο
  • Για τη Σάλτσα

  • 800 γρ. ντομάτα κον κασέ περασμένη στο μπλέντερ
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • 1 ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • ¼ κ.γ. θυμάρι ξερό
  • ¼ κ.γ. γλυκάνισο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Στον κάδο του μίξερ ή της κουζινομηχανής, ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα. Όταν ξεκινήσει να ομογενοποιείται το ζυμάρι, ρίχνουμε το αυγό και το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και μόλις ετοιμαστεί η ζύμη τη βάζουμε μέσα σε αυτό, ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 60-90 λεπτά. Όταν φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη στα 6. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη μια ζύμη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες ζύμες. Παίρνουμε κουταλιές από τη γέμιση και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της κάθε ζύμης. Από πάνω βάζουμε λίγο τυρί gouda και μετά το συνδυασμό των υλικών που θέλουμε και τελειώνουμε πάλι με το τυρί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω, τοποθετούμε την πέτρα ψησίματος μέσα στο φούρνο και την αφήνουμε να πυρώσει για 30 λεπτά περίπου. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι ψιλό και τοποθετούμε την πίτσα επάνω στην πέτρα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε απ’ το φούρνο την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες πίτσες.

 

 

Για τη σάλτσα:

Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε δύο κουτιά ντομάτες κον κασέ,  και τις ρίχνουμε σ’ ένα μπολ μαζί με όλα τα ξερά υλικά. Μετά ρίχνουμε τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και τέλος το λάδι. Ανακατεύουμε καλά μ’ ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

TIPS


Tip για το Φούρνο

Καλό είναι να αποφεύγουμε το άνοιγμα της πόρτας του φούρνου κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, καθώς έτσι διαφεύγει το 20% της θερμότητας ενώ μειώνεται και η υγρασία.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη