Πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη και εγγυημένη εγκατάσταση του νέου κλιματιστικού σου

by K-Admin 1

 

Είμαστε ήδη στα τέλη Μαΐου  και σιγά σιγά αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και ο ήλιος γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο καυτός. Καθώς λοιπόν το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών, η προετοιμασία για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών που πλησιάζουν επικίνδυνα γίνεται επιτακτική ανάγκη. Μία από τις πρώτες ετοιμασίες είναι και η συντήρηση του κλιματιστικού που ήδη έχουμε σε λειτουργία ή η αγορά νέου μηχανήματος.

Για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα και διαπιστώσεις ότι το κλιματιστικό δε λειτουργεί σωστά, καλό είναι να κάνεις έναν έλεγχο από τώρα, γιατί όπως σοφά λέει ο λαός μας «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Το ίδιο ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό για όσους σκοπεύουν να αντικαταστήσουν το παλιό τους μηχάνημα, μιας και αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να αγοράσει κάποιος κλιματιστικό.

Σκέψου ότι η επιλογή κλιματιστικού δεν είναι κάτι απλό, καθώς υπάρχουν ορισμένοι βασικοί κανόνες για την σωστή επιλογή που θα καλύψει τις ανάγκες σου. Ειδικότερα, η σωστή επιλογή κλιματιστικού πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την απαιτούμενη ισχύ σε BTU/h (ή Watt), οικολογικό σχεδιασμό και ενεργειακή απόδοση (ενεργειακή κλάση Α), αθόρυβη λειτουργία, σύγχρονο σύστημα φίλτρων αέρα και αν υπάρχει τεχνική υποστήριξη. Άρα πρέπει να μελετήσεις πολλά χαρακτηριστικά πριν πάρεις την τελική απόφαση.

 

Εγκατάσταση νέου κλιματιστικού

Κάτι άλλο που πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν αγοράζεις κλιματιστικό είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να απεγκατασταθεί το παλιό μηχάνημα (αν υπάρχει) και να εγκατασταθεί το καινούριο. Όπως η συντήρηση, έτσι και η εγκατάσταση του νέου κλιματιστικού πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένους τεχνικούς και αυτό δεν πρέπει να το αφήσεις για την τελευταία στιγμή. Εκτός ότι η ταλαιπωρία θα είναι μεγαλύτερη όταν πρέπει να κάνεις όλα αυτά μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, σε περιόδους ακραίων εξωτερικών θερμοκρασιών οι τεχνικοί θα αργήσουν να σε επισκεφθούν. Φυσικά, μπορείς να απαλλαγείς από τη σπατάλη χρόνου και τον κόπο για την εύρεση κατάλληλου ψυκτικού, επιλέγοντας την υπηρεσία εγκατάστασης που προσφέρει η Κωτσόβολος και μπορείς να την αναζητήσεις σε κάθε κατάστημα φυσικό ή ηλεκτρονικό.

 

Τι σου προσφέρει η εγκατάσταση κλιματιστικού από την Κωτσόβολος

Τα πλεονεκτήματα με την εγκατάσταση κλιματιστικού από την Κωτσόβολος είναι πολλά. Κατ’ αρχάς, δε θα χρειαστεί καν να επικοινωνήσεις με τον τεχνικό, αφού με την αγορά του κλιματιστικού σου μπορείς να επιλέξεις την αντίστοιχη υπηρεσία εγκατάστασης (δηλαδή σύμφωνα με την ισχύ, τον τύπο του κλιματιστικού, την ημέρα εγκατάστασης ). Η εγκατάσταση πραγματοποιείται από πιστοποιημένο ψυκτικό ακόμη και την ίδια ημέρα με την παράδοση, ενώ ανάλογα το πακέτο που θα επιλέξεις ο τεχνικός θα αναλάβει και την απεγκατάσταση του παλιού μηχανήματος.

Δεύτερον, ο πιστοποιημένος ψυκτικός έχει την τεχνογνωσία να προσφέρει μια άρτια τεχνική εγκατάσταση, που να εγγυάται μια σωστή, αποδοτική και οικονομική λειτουργία, τηρώντας τους κανόνες σωστής εγκατάστασης. Θα μελετήσει το χώρο σου για να επιλέξει την καταλληλότερη θέση για την τοποθέτηση της εσωτερικής κλιματιστικής μονάδας, ώστε να υπάρχει ικανοποιητικός χώρος γύρω της και να υπάρχει δυνατότητα αποχέτευσης των συμπυκνωμάτων. Αυτό εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του κλιματιστικού σου, δηλαδή τη μέγιστη απόδοση με το λιγότερο κόστος, τη σωστή αναλογία θερμοκρασίας και υγρασίας στο χώρο, ακόμη και τη χαμηλότερη στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού σου.

Θα ελέγξει αν περνούν καλώδια ή σωλήνες από τα σημεία που θα τρυπήσει για να βιδώσει την πλάκα στήριξης καθώς και στο σημείο που θα τρυπήσει για το πέρασμα των σωλήνων και καλωδίων σύνδεσης της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Θα φροντίσει επίσης να χρησιμοποιήσει ποιοτικά υλικά για την εγκατάσταση και τη σύνδεση των κλιματιστικών μονάδων: Θα μονώσει τους σωλήνες με ειδικό μονωτικό σωλήνα (και όχι με απλή ταινία) και θα ελέγξει προσεκτικά την ηλεκτρική σύνδεση και το σωστό βίδωμα της γείωσης του κλιματιστικού.

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ο τεχνικός θα δοκιμάσει την αποχέτευση των συμπυκνωμάτων της εσωτερικής μονάδας (για τυχόν διαρροές), θα κάνει τον απαραίτητο έλεγχο στεγανότητας, και έπειτα θα δημιουργήσει κενό αέρα στο σύστημα του μηχανήματος, για να τραβήξει από μέσα τον ατμοσφαιρικό αέρα. Η δημιουργία κενού αέρος είναι πάρα πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία αν δεν τηρηθεί, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα έχεις πρόβλημα απόδοσης λόγω παγοφραγμών και φυσικά θα έχεις συμβάλει, χωρίς να το γνωρίζεις στη μόλυνση του περιβάλλοντος με την απελευθέρωση ψυκτικών ρευστών.

Στη συνέχεια, ο τεχνικός θα λειτουργήσει το κλιματιστικό δοκιμαστικά και θα ελέγξει τα στοιχεία λειτουργίας του μετρώντας την πίεση αναρρόφησης και τη διαφορά θερμοκρασίας εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα. Παράλληλα, θα ενημερωθείς για τον τρόπο λειτουργίας και το απαιτούμενο σέρβις του. Αφού ολοκληρωθεί και ο έλεγχος καλής λειτουργίας του κλιματιστικού, θα λάβεις εγγύηση ασφαλούς τοποθέτησης, για να είσαι σίγουρος ότι το κλιματιστικό σου λειτουργεί βάσει εργοστασιακών προδιαγραφών.

Τώρα λοιπόν γνωρίζεις ότι με την υπηρεσία εγκατάστασης από την Κωτσόβολος εξασφαλίζεις σωστή εγκατάσταση, ενώ το κλιματιστικό σου θα λειτουργεί άψογα από την πρώτη στιγμή!

Μπορείς να δεις ακόμη