Πρακτικές ιδέες για να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου

by K Admin

 

Όταν μιλάμε για παγάκια το μυαλό μας πηγαίνει σε κατεψυγμένο νερό. Ωστόσο, η παγοθήκη δεν προορίζεται μόνο γι’ αυτό το σκοπό, καθώς μπορεί να υποδεχτεί στις θήκες της διάφορα συστατικά. Χρειάζεται λίγη φαντασία για να ανακαλύψουμε πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους δημιουργικούς και χρήσιμους τρόπους.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές πρωτότυπες ιδέες για να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου.

 

Δημιουργικοί τρόποι για να διακοσμήσεις τα παγάκια

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε συνήθως όταν υποδεχόμαστε φίλους και συγγενείς που έρχονται στο σπίτι μας είναι να τους κεράσουμε ένα παγωμένο ρόφημα, ποτό, αναψυκτικό κ.λπ. Αντί να χρησιμοποιήσεις «κανονικά» παγάκια, φτιάξε όμορφα χρωματιστά παγάκια που κλείνουν μέσα τους άνθη ή φρούτα για να στολίσεις με μοναδικό τρόπο τα ποτήρια των καλεσμένων σου και να προσθέσεις μια υπέροχη γεύση στο χυμό και το νερό.

Ξεκίνησε προετοιμάζοντας τα συστατικά που θέλεις να χρησιμοποιήσεις για να διακοσμήσεις τα παγάκια σου. Μπορεί να είναι πράσινα φύλλα όπως μέντα ή βρώσιμα άνθη όπως το χαμομήλι και οι βιολέτες. Μπορείς επίσης να επιλέξεις οποιοδήποτε είδος φρούτου ή καρπού όπως κεράσια, φράουλες, σταφύλια, λεμόνι κ.ά. Όταν χρησιμοποιείς μεγαλύτερα φρούτα, όπως λεμόνι και φράουλες, ίσως χρειαστεί να τα κόψεις σε μικρές φέτες, ώστε να χωρέσουν εύκολα μέσα στις παγοθήκες.

Μοίρασε τα συστατικά στις παγοθήκες, γέμισέ τες νερό και τοποθέτησέ τες στην κατάψυξη. Προσπάθησε να συνδυάσεις και να ταιριάξεις το χρώμα του πάγου με το χρώμα του ροφήματος, σύμφωνα με το γούστο σου. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδυάσεις λεμόνι και μέντα σε ένα παγάκι για να διακοσμήσεις άχρωμα αναψυκτικά (π.χ. ανθρακούχο νερό). Επίσης, τα παγάκια μέντας είναι ιδανικά και για μοχίτο ή άλλα κοκτέιλ. Επιπρόσθετα, μπορείς σε άλλη παγοθήκη να ρίξεις φρεσκοστυμμένο χυμό της αρεσκείας σου, ώστε να φτιάξεις κίτρινα, πορτοκαλί και κόκκινα παγάκια. Γίνε δημιουργικός και σέρβιρε ποτήρια που μοιάζουν με έργα τέχνης! Σιγουρέψου ότι χρησιμοποιείς διαφανή ποτήρια και απέφυγε να προσθέσεις φέτες φρούτων στο χείλος του ποτηριού, ώστε να μην υπερβάλεις.

 

Παγάκια για πολλές χρήσεις

 

Παγάκια ελαιόλαδου

Ένας ακόμη πιο πρακτικός τρόπος για να αποθηκεύσεις τα φρέσκα μυρωδικά σου είναι η κατάψυξή τους μέσα σε ελαιόλαδο. Πρόσθεσε σε μια παγοθήκη ψιλοκομμένα μυρωδικά, μπαχαρικά και βότανα, όπως ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο κ.ά., και κάλυψέ τα με ελαιόλαδο αντί για νερό. Με την αποθήκευση των μυρωδικών μέσα στο ελαιόλαδο δεν αποκτούν καψίματα από τις χαμηλές θερμοκρασίες και δεν οξειδώνονται, ενώ είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος να προσθέσεις αρωματικά γρήγορα και εύκολα σε κάθε γευστική δημιουργία και να ελέγχεις την ποσότητα ελαιόλαδου που χρησιμοποιείς. Απλά βγάλε ένα παγάκι με ελαιόλαδο από την κατάψυξη, το αφήνεις να λιώσει στο τηγάνι, στην κατσαρόλα, χύτρα κ.ο.κ., ή και σοτάρεις σε αυτό κρεμμύδι, σκόρδο για να φτιάξεις την βάση που χρειάζεσαι για το πιάτο σου.

 

Διατήρησε φρέσκα τα μυρωδικά

Η κατάψυξη φρέσκων μυρωδικών είναι ίσως η καλύτερη λύση για τη χρήση τους εκτός εποχής. Απλά τα πλένεις, τα αφήνεις να στραγγίξουν και έπειτα τα ψιλοκόβεις και τα βάζεις σε παγοθήκες που γεμίζεις με νερό. Όποτε τα χρειαστείς, είναι φρέσκα στην κατάψυξή σου και μπορείς να τα ρίξεις κατευθείαν στο φαγητό. Επίσης, μπορείς να κάνεις τους συνδυασμούς που χρησιμοποιείς πιο συχνά, ώστε να μην χρειάζεται να τα καταψύχεις ένα-ένα – και πιάνουν χώρο στην κατάψυξη.

 

Παγάκια ντομάτας

Εάν σου περίσσεψε χυμός ντομάτας τοποθέτησέ τον σε παγοθήκες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις παγάκια ντομάτας για σούπες, σάλτσες για ζυμαρικά ή ακόμα για να φτιάξεις κοκτέιλ Bloody Mary!

 

Παγάκια με χυμό λεμονιού

Μπορείς να φτιάξεις παγάκια λεμονιού για το μαγείρεμα. Επίσης, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, μπορείς να προσθέσεις μερικά παγάκια λεμονιού για να δώσεις ιδιαίτερα δροσιστική και ευχάριστη γεύση στο νερό. Γενικά, ο φρέσκος χυμός λεμονιού κάνει καλό στον οργανισμό, καθώς αποτελεί εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.

 

Παγάκια για ανακούφιση από οιδήματα στα μάτια

Δοκίμασε να φτιάξεις παγάκια με λεβάντα, ροδόνερο, ή ακόμα καλύτερα αλόη, ώστε να ανακουφίσεις άμεσα τα μάτια σου μετά από μια κουραστική μέρα ή μετά το πρωινό ξύπνημα. Η προσθήκη αιθέριου ελαίου λεβάντας, χαμομηλιού ή γερανιού έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

 

 

Παγάκια καφέ

Κάνε τον αγαπημένο σου κρύο καφέ ακόμη καλύτερο. Απλά φτιάξε τον καφέ σου και μοίρασέ τον στις παγοθήκες. Μόλις ετοιμαστούν τα παγάκια, βγάλε τα από την κατάψυξη και χρησιμοποίησέ τα είτε για να ενισχύσεις τη γεύση του καφέ σου ή ακόμα και σε κοκτέιλ με βάση καφέ.

 

Παγοθήκες, λίγο νεράκι και… ό,τι συστατικά θέλεις να μετατρέψεις σε παγάκια!

Δοκίμασε όποιο συνδυασμό θέλεις και ανακάλυψε νέες γεύσεις. Δημιούργησε διαφόρων ειδών παγάκια σύμφωνα με τις δικές σου καθημερινές ανάγκες. Το μόνο όριο είναι η φαντασία σου!

 

Μπορείς να δεις ακόμη